Zdjelar: Ne osećam emocije kada igram na "Marakani"

Pre nekoliko godina bodrio je Partizan u "večitom" derbiju sa tribine, u subotu će Saša Zdjelar biti jedan od ključnih igrača crno-belih protiv Crvene zvezde.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Sreda, 11.04.2018.

11:05

Zdjelar: Ne osećam emocije kada igram na
Foto: TANJUG/ZORAN ZESTIC/nr

Jedan od najzaslužnijih sa dobru formu srpskog šampiona u poslednjih nekoliko nedelja i šest uzastopnih pobeda je doskorašnji igrač Olimpijakosa.

Iako će mu 157. derbi biti prvi u karijeri, ne oseća pritisak niti se na njemu primeti i najmanja trema.

"Malo sam uzbuđen, iako za mene lično utakmica kao i svaka druga. Sigurno da je veći naboj jer nama mnogo znači ovaj meč. Svaki derbi je velika utakmica, svaka donosi nešto novo. Utakmica verovatno odlučuje titulu, mada ima još dosta da se igra. Ja ne osećam poseban pritisak, igrao sam dosta velikih utakmica tako da nema trebe. Posebna je utakmica pa je samo pozitivna. Da sam malo mlađi možda bih to i emotivnije doživljavao, sada moram i da budem malo pametniji. Navijam za Partizan i volim ovaj klub, ali moram igrati smireno. Utakmica traje 90 minuta, moramo ići minut po minut", rekao je Saša Zdjelar.

Razlika između dva tima je šest bodova u korist lidera Zvezde, pa je ovo meč sezone za Partizan.

"Očekujem dobru utakmicu dve najbolje ekipe u državi, pun stadion, to nosi adrenalin. Ne očekujem neke posebne duele. Oni su u boljoj poziciji, imaju +6, ali derbi je derbi. Utakmica o kojoj se ne može pričati pre utakmice. Jedna greška može da reši sve. Gledao sam neke njihove utakmice i igrali su ofanzivno, ne znam šta očekivati sad", kaže vezista crno-belih.
Foto: StarSport
Dobro je upoznat sa načinom igre rivala gde nastupa nekoliko njegovih bivših saigrača.

"Nemaju neke pojedinačne igrače koji posebno odskaču, iako su neki od njih postigli mnogo golova. Ali mislim da sve to tim napravi, nije kao da imaju pojedinac kao što su prošle godine u Partizanu bili Leonardo ili Đuka (Uroš Đurđević) da naprave neku ogromnu razliku. Oni igraju odlično kao tim", ističe Zdjelar.

U subotu bi mogao da ima direktan duel sa El Farduom Benom, s kojim je do pre samo nekoliko meseci bio saigrač u Olimpijakosu.

"Nismo se čuli otkako sam došao, dobro se poznajemo, nema nepoznanica. Daću sve od sebe da ga zaustavim. Ako budem igrao direktno pritiv njega biću sam sebi insajder. Videćemo se verovatno tek na utakmici, a posle derbija ili će on zezati mene ili ja njega. Igra dobro, daje odlučujuće golove, pokazuje ono što sam već rekao da je dobar i kvalitetan igrač. Ja ću dati sve od sebe da ne da nijedan", kaže Partizanov adut.

Iako mu je ovo prvi derbi, Zdjelar već ima solidno iskustvo protiv Zvezde.

"Dobio sam Zvezdu ako se ne varam da puta sa OFK Beogradom kada smo igrali u Kupu. Možda je 3-2 za njih. Nemam nikakve emocije prema "Marakani", volim da igram tamo, lepa je atmosfera, ali nema emocija", kaže Zdjelar.
Foto: StarSport
Ove sezone je znao da reši utakmicu u korist crno-belih, a ne postoji bolji trenutak za nešto slično od "večitog" derbija.

"Svi maštamo da postignemo gol u derbiju, ali ne bih se budnio da bilo ko drugi da, a mi dobijemo utakmicu. Ako bude proslaviću ga sa navijačima, ne spremam nikakvu poruku, ništa posebno. Zvaću Bena posle utakmice", kaže potencijalni reprezentativac Srbije.

Derbi dolazi nakon desetodnevne pauze po završetku regularnog dela sezone.

"Možda i nije loše što smo svi proveli vreme sa porodicama, što nismo bili u nekoj tenziji pa lepo kroz nedelju dana da se spremimo za utakmicu. Igramo mnogo bolje, dobili smo šest utakmica za redom, dižemo se iz utakmice u utakmicu. Ova je posebna, drugačije se odvijaju stvari, ali rezultati pokazuju da igramo bolje", ističe Zdjelar.

Tokom cele sezone u srpskom fudbalu je dosta kontroverzi u vezi sa suđenjem, koje je česta tema i na derbijima.

"Mažić sudi, najbolji sudija na svetu. Ne vidim zašto bi bilo nekih problema", zaključio je Zdjelar.

Duel između Crvene zvezde i Partizana na programu je u subotu od 18:30 časova.

A. Kovačević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: