"Dobra prednost Zvezde, ali videli smo da je sve dostižno"

Krilni fudbaler Partizana Marko Janković istakao je koncentraciju, mir u glavi i timsku igru kao ključne faktore uoči 157. "večitog" derbija.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 10.04.2018.

14:10

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

U subotu počinje plej-of faza Superlige Srbije, aktuelni šampion Partizan zaostaje šest bodova za najvećim rivalom Crvenom zvezdom, pa duel na "Rajku Mitiću" predstavlja meč sezone.

"Nema potrebe za nekom posebnom najavom, derbi nosi neke specifičnosti sa sobom, spremamo se najbolje što možemo. Imamo cilj i obavezu, a to je da ostvarimo dobar rezultat i smanjimo prednost Zvezde. Ukoliko uđemo dobro u meč, a ušli smo u pobednički niz, samo bez opterećenja i mirne glave i možemo do povoljnog rezultata", rekao je Marko Janković.

Crnogorski reprezentativac se ne opterećuje previše značajem meča.

"Nemam neki poseban ritual. Maksimalno se koncentrišem kao i za svaku drugu utakmicu, za evropske utakmice. Derbi je malo specifičan, nema fine igre, više je naboj i dosta pritiska, ali u stuštini pravi je užitak igrati ga", dodao je krilni napadač.

Partizan je tokom cele sezone zaostajao za Zvezdom, imao i 14 bodova manjka, ali pobedom na "Mitiću" može da se uključi u ravnopravnu borbu za titulu u preostalih šest kola plej-ofa.
Foto: StarSport
"Sigurno da nije još kraj jer dok imamo matematičkih mogućnosti, a nedavno smo bili svedoci da je to dostižno, mi ćemo da se borimo. Oni imaju dobru prednost, koju neće moći da olako ispuste, ali moramo da se spremimo što je bolje moguće. Ući ćemo mirno, to je put do rezultata. Kad se uđe nervozno i panično tu nema igre", ističe Janković.

Poslednja tri derbija bila su izuzetno "tvrda" sa vrlo malo golova (, 1:0, 0:0 i 1:1).

"Takvi su u suštini derbiji, teško je dati bilo kakvu prognozu. Derbi sa sobom nosi mnogo stvari. Možemo samo da poželimo da bude interesantno i nama i publici, da bude dosta golova u njihovoj mreži. Ali može i 1:0 i 2:0 samo da mi dobijemo", kaže jedan od glavnih aduta Partizana.

Zvezda je u odličnoj formi u poslednje vreme, na dva meča uoči derbija postigla je osam golova.

"Imaju odlične pojedince, ali ne bih pred derbi izdvojio nikog posebno, pre svega ih krasti timski duh. Najvažnije da mi budemo pravi, prvi timski, a onda će tim da izbaci pojedinca koji će da bude junak derbija. Najmanje je bitko ko je to, meni to nikad nije bilo u prvom planu", ističe Janković.
Foto: StarSport
Partizan će na derbiju verovatno imati nekoliko debitanata, a najviše se očekuje od štopera Svetozara Markovića i plejmejkera Armina Đerleka.

"Oni su svi talentovani igrači, odlično su se snašli. Na nama je da im olakšamo to koliko god je moguće, ali mislim da oni neće imati poteškoća, samo treba da igraju mirno, da ne opterećuju sebe važnošću utakmice, da igraju kao svaku drugi i neće biti problema", kaže reprezentativac Crne Gore.

Derbi je praznik srpskog fudbala koji sa sobom donosi ogroman pritisak javnosti, medija, navijača...

"To je sasvim normalno. Dan-dva pred derbi, kada se dođe na stadion to ne može da se sakrije, taj naboj i pritisak. Ali kao što sam već rekao, važno je samo da se na to koncentrišemo, da igramo fudbal, da ne mislimo ni na šta drugo i da dođemo do dobrog rezultata", zaključio je Janković.

Duel između Crvene zvezde i Partizana na programu je u subotu od 18:30 časova. Meč će da sudi najbolji srpski arbitar Milorad Mažić.

A. Kovačević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: