Bobi za B92: Bilo je teško, dokazaću da zaslužujem da igram

Novi centar Los Anđeles Klipersa Boban Marjanović rekao je u intervjuu za B92 da mu je cilj ove sezone da vrati sebe na parket i da se izbori za što veću minutažu u novom klubu.

Izvor: Sara Miliæeviæ

Sreda, 07.02.2018.

09:50

Bobi za B92: Bilo je teško, dokazaću da zaslužujem da igram
Getty Images

Marjanović je preko noći zamenio dres Detroita, u klubu u kom je igrao od 2016. godine i zadužio opremu tima iz 'Grada anđela'.

Srpski košarkaš zadovoljan je trejdom i znači mu što ga je u klubu dočekalo dobro poznato lice, saigrač iz reprezentacije – Miloš Teodosić.

“Zadovoljan sam dolaskom u Kliperse. Drago mi je i da su u trejdu sa mnom bila i dva moja dobra prijatelja iz Pistonsa Tobajas Heris i Ejveri Bredli. Sa njima sam se mnogo družio i provodili smo dosta vremena zajedno u Detroitu. Zato sam srećan što ćemo i dalje biti saigrači. Naravno da je olakšavajuća okolnost za mene i činjenica što je Miloš Teodosić u klubu. Dobro se poznajemo, sigurno će mi njegovo prisustvo mnogo značiti da se lakše naviknem na novu sredinu, novi klub i grad“, počeo je priču Marjanović i već na startu nagovestio da mu se Los Anđeles na prvi pogled veoma dopao:

“Zaista sam oduševljen gradom. Ne mogu da kažem da postoji nešto što mi se nije svidelo. Teo je za kratko vreme uspeo da mi približi grad i ljude u klubu. Ovo je zaista lepo mesto za život. I dalje sam smešten u hotelu, za nekoliko nedelja će mi se priključiti porodica. Jedva čekam da svi ponovo budemo na okupu i nadam se da će moja supruga Milica i deca uživati u Los Anđelesu“.

Mir Boziji! Hristos se rodi! ❤️#familyMarjanovic #merrychristmas

A post shared by Boban Marjanovic (@bobimarjanovic13) on

U dresu Pistonsa nije dobijao željenu minutažu, ali je znao da iskoristi priliku kada mu se ukazala. Centar ’Orlova’ kaže da mu je teško padalo što je više vremena provodio na klupi, nego na parketu.

“Svakako da mi igrači želimo da igramo što više, da što više vremena budemo na parketu, ali neki put ne zavisi sve od nas. Međutim, na nama je da budemo pravi profesionalci, potpuno spremni i kada nam se ukaže prilika da na terenu pružimo maksimum. Koliko će ko igrati isključivo zavisi od trenera i njegove vizije. Na nama je da se izborimo za njegovo poverenje i da bez obzira na sve, kad izađemo na teren, damo maksimum, pokažemo ko smo i koliko možemo. Bilo mi je teško što nisam igrao i mislim da je trebalo da bude drugačije, ali ne mogu i ne želim da se žalim. Jednostavno, trener donosi odluke, a na meni je da sve poštujem“.

Ono što je za Bobija već postalo konstanto jeste činjenica da je omiljen među navijačima gde god da se pojavi. Razlike nije bilo ni kada su simpatizeri Klipersa u pitanju:

“Nisam očekivao da ću dobiti toliku njihovu podršku, ali sve je baš lepo ispalo. To zaista prija. Zbog njihove podrške imam još veću želju da pružim što bolje partije i pomognem timu da beleži dobre rezultate“.

5️⃣1️⃣💪🏼

A post shared by Boban Marjanovic (@bobimarjanovic13) on

Na pitanje šta možemo da očekujemo od njega u dresu Klipersa, naš reprezentativni centar odgovara:

“Da se pokažem u što je moguće boljem svetlu, da vratim sebe na teren i izborim se za što veću minutažu. Želim da dokažem da zaslužujem da budem na terenu. Mislim da sam na dobrom putu da to i ostvarim“.

Bobi je optimista kada su u pitanju šanse Klipersa za plasman u plej-of.

“Optimista sam po tom pitanju. Na granici smo, biće žestoka borba, a ima još dosta utakmica do kraja ligaškog dela sezone. Mislim da stvarno igramo dobro, ali očekujem da ćemo pružati još bolje partije. Dosta je novih lica u timu, treba sve to uklopiti i verujem da ćemo uspeti da ostvarimo cilj i budemo među osam najboljih ekipa na Zapadu“.

Srpska kolonija je ove sezone poprilično brojna u najjačoj ligi sveta. Kao jedan od najiskusnijih imao je šta da posavetuje naše debitante u NBA ligi.
“Bile su to uobičajene priče, kakav je život, koliko se trenira i na koji način, kako sam se ja oporavljao od velikih napora... Sa Bogdanom sam bio zajedno u reprezentaciji tokom leta pa smo dosta pričali o tome“, kratko je zastao Marjanović i potom poručio:

“Dosta je naših igrača u NBA ove sezone i mnogo mi je drago zbog toga. Svi momci zaista dobro guraju, cenjeni su u svojim sredinama što i te kako utiče na ugled srpske košarke u svetu“.

I pored vremenske razlike Marjanović uspeva da isprati mečeve Crvene zvezde.

“Poslednjih nekoliko mečeva nisam gledao zbog selidbe i svih dešavanja, ali naravno da pratim Zvezdine igre. Mislim da ekipa igra veoma dobro, zaslužuju sve pohvale za ono što su prikazali u dosadašnjem delu sezone. Imaju dobar tim, veoma dobre igrače, ali i dosta mladih koji iz godine u godinu napreduju. Dobrić je pokazao da se razvija u pravom smeru, na mene je ostavio sjajan utisak i mnogo mi je drago zbog njega. Međutim, moram da naglasim da i ostali mladi igrači zaista pokazuju veliki potencijal, da poseduju predispozicije i talenat da budu veliki igrači. Kroz sistem Crvene zvezde imaju sve uslove za to“, zaključio je Boban Marjanović razgovor za B92.net. Sara Milićević (@SaraMilicevic23)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: