Igor Rakočević za B92: Košarka pati

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević, rekao je u razgovoru za B92 da košarka pati zbog brojnih problema koji su nastali zbog promene sistema takmičenja i sukoba na relaciji FIBA i Evroliga.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Nedelja, 31.12.2017.

12:00

Igor Rakočević za B92: Košarka pati
Foto: StarSport

Srbija je 2017. godinu završila kao vicešampion Evrope u seniorskoj konkurenciji, juniori postali šampioni, a juniorske osvojile srebrnu medalju na Evrobasketu.

"Ciljevi su čak i prevaziđeni, osvojili jednu ili čak dve medalje kada se saberu sve selekcije, i mlađe i seniorske, je fantastičan uspeh, a mi smo osvojili duplo više od toga. Ne možemo da tražimo više od toga", rekao je Rakočević za B92.

U narednoj godini prioritet će biti mlađe selekcije, a u centru pažnje biće kadeti koji će biti domaćini EP u Novom Sadu.

"Kada bi svaka godina bila ovakva, bilo bi neverovatno. Dobro se radilo, mi iz KSS smo itekako doprineli time što smo bili najbolji mogući servis za naše košarkaše, i mađe i seniore i njihove stručne štabove. Bukvalno, sve što je bilo do nas smo uspeli da postignemo", dodao je potpredsednik KSS.

Nova godina predstavlja na neki način i početak nove ere, jer prvi put neće biti nekog velikog takmičenja u septembru, ali će reprezentacija ipak biti zauzeta zbog povremenih kvalifkacionih "prozora".
Foto: StarSport
"Dosta je komplikovanije, mnogo su nezgodni termini, vrlo je teško okupiti ekipu. Tačnije, nemoguće je okupiti ekipu sa igračima iz Amerike i Evrolige. Ali, mi srećom imamo toliki fond igrača i toliko kvaliteta da i pored toga verujem da nećemo imati problema da se snađemo i budemo među najboljima", kaže Rakočević.

Novembar i prvi "prozor" su podigli dosta prašine, Evroliga je na kraju "pobedila" jer je tek nekolicina igrača nastupila za reprezentacije, i to kada je odgovaralo klubovima, a sam "prozor" nije privukao preterano veliku pažnju i doneo košarku primamljivu publici.

"Moramo da sačekamo da se FIBA i Evroliga dogovore i naprave plan, uz inicijativu svih košarkaških saveza u Evropi. Da se nađe rešenje da košarka ne pati, jer mi se čini da najviše pati sada pojam košarke i ljudi koji su zaljubljeni u košarku, a i sami mi koji radimo u košarci. Ovaj sistem bi morao da bude bolji", dodao je bivši reprezentativac.

Rakočević ne vidi ove promene kao dobru stvar za sport.

"Mislim da će "razvodniti" košarku i kvalitet. Svaki navijač želi da gleda najbolje igrače, a to u slučaju "prozora" nije slučaj. Uvek je najbolja opcija da igraju najbolji. Nadam se da će doći do toga", zaključio je Rakočević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: