Teodosić za B92: Bio sam besan, da razum 'pobedi' FIBA

Srpski košarkaš Miloš Teodosić ispunio je igrački cilj prelaskom u NBA. Posle odličnih partija u Evropi kapiten 'Orlova' je hladnu Moskvu zamenio sunčanom Kalifornijom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2017.

10:00

Teodosić za B92: Bio sam besan, da razum 'pobedi' FIBA
B92/JS

U intervjuu za B92.net govorio je o navikanju na najjaču ligi sveta, o povredi koja ga je sprečila da nastavi deli “magiju” u Americi, al ii šta misli u poznatom sukobu FIBA i ULEB.

Miloš je igrama u Olimpijakosu i CSKA izgradio reputaciju jednog od najboljih organizatora igre na svetu, da bi odlučio da svoju sjajnu karijeru kruniše odlaskom na onu stranu Atlantika.

"Navikavanje na Ameriku je dobro prošlo, uostalom lakše je preći sa snega na sunce nego obrnuto. Što se tiče Los Anđelesa, ne stižem mnogo da upoznam grad koji je zaista veliki, ali ima vremena", započeo je razgovor plej Los Anđeles Klipersa.
B92/JS
Iako se spekulisalo da će posle titule prvaka Evrope sa ‘Armejcima’ pre dve godine napustiti Moskvu i postati još jedan Srbin zbog koga njegovi neće spavati, odlučio je da sačeka još godinu dana pre nego što načini ogroman korak.

Razlika između evropske košarke i NBA lige je i više nego očigledna, a to se selidbom u 'Grad anđela' lično uverio i Teo.

"Sve je uglavnom onako kako ste i očekivali i kako svi znamo. Razlika je velika, pre svega u brzini i u broju poena, samim tim i u kvalitetu. Ritam je zaista žestok, puno se putuje, a mečevi se igraju skoro svaki dan", rekao je Teodosić i dodao da ga je klub pripremao za sve to:
EPA-EFE/MIKE NELSON
"Znao sam šta me čeka, dobio sam detaljne instrukcije od ljudi iz kluba. Organizacija je zaista neverovatna. Igrač bukvalno misli samo i jedino na košarku. Ogroman je staf oko nas i svi rade kao sat. Individualne karakteristike igrača su osnovna snaga NBA lige i tako je oduvek bilo. Utakmice su ispred treninga i nema mnogo euforije, ni kad se dobije ni ako se izgubi. Idemo dalje, to je deviza ovde.

Srpski mađioničar je krenuo sa veoma dobrim izdanjima u Letnjoj ligi, sličan nivo zadržao je i na startu regularne sezone. Međutim, Teodosić se povredio u utakmici sa Finiks Sansima, a pošto je proces oporavka veoma složen još se ne zna kada bi srpski igrač mogao da se vrati na teren.

"Povreda me je zaustavila. Bio sam baš besan prvih nekoliko dana, ali šta da se radi. Sada je najvažnije uraditi sve što kažu lekari i sprovesti terapiju do kraja. Nije me ova situacija promenila, nema razloga, nije mi prva povreda, dešava se..." Nekadašnji plej FMP Železnika povredio je kost koja spaja petu i prste, što zna da bude veoma nezgodna stvar.

"Klub, kao i ja ne želimo da se bavimo prognozama oko povratka na teren. To je zaista nezahvalno. Povreda je specifična i moramo da budemo strpljivi i oprezni. Sve ćemo izvesti po „knjizi“ i bez žurbe ili kašnjenja". Indivudalni kvalitet igrača ostavilo je najjači utisak na Srbina kada je američka košarka u pitanju.

"Neverovatan individualni kvalitet koji svaki igrač ima. Jednostavno sve je moguće izvesti na terenu, svaku akciju, dodavanje, svaki šut. To je glavni utisak i kao što sam rekao glavna odlika košarke u Americi”.
Miloš je nedavno imao specijalnog gosta. Novak Đoković gledao je meč Klipersa i Golden Stejt Voriorsa, ali nažalost nije imao priliku da uživa u igri kapitena nacionalnog tima, od koga je na poklon dobio dres.

“Lepo druženje, kao i uvek. Novak je veliki sportista i čovek i drago mi je što smo prijatelji. Doći će on opet kad se oporavim a i ja ću na njegove turnire. On je svetska zvezda, sasvim zasluženo. Slike, autogrami, selfiji i ostalo ga prati gde god se pojavi. Mislim da je on popularan u svakom delu sveta pa i u Americi, nema tu razlike”.

Osim Patrika Bevrlija, sa kim je igrao dok je nosio dres Olimpijakosa, Teodosić ne ističe posebno druženje sa igračima, a svoje slobodno vreme uglavnom provodi kod kuće.

"Družim se sa svima, stalno smo na putu zajedno. Šalim se, ne družim se posebno sa nekim saigračem, u slobodno vreme sam kući i uglavnom se sa dešavanjima u gradu upoznajem kroz internet”. Reprezentacija Srbije će ove nedelje odigrati dva kvalifikaciona meča za Svetsko prvensvo u Kini. Zbog poznatog spora mnogi evroligaški i NBA klubovi su već stavili "veto" svojim igračima, pa je veliko pitanje u kakvijm će se sastavima selekcije igrati kvalifikacije za velika takmičenja.

Teodosić smatra da će zbog sukoba FIBA i ULEB najviše trpeti sama košarka.

"Mislim da će najviše trpeti kvalitet košarke što nikome nije u interesu. Prosto mi je neverovatno sve što se dešava, ali nadam se da će prevagnuti razum na kraju", zaključio je Miloš Teodosić razgovor za B92.net.

Sara Milićević (@SaraMilicevic23)

Nemanja Đorđević (@ElGrandeDiego)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: