Saša Lukić za B92: Mi smo Srbija i nikoga se ne plašimo

Omladinska reprezentacija Srbije 2013. godine bila je evropski prvak, ta generacija je dodatno stasala i 2015. se popela na krov sveta, a ovog leta mlada selekcija (igrači do 21 godine) napada trofej kontinentalnog šampionata.

Izvor: B92

Petak, 26.05.2017.

08:25

Saša Lukić za B92: Mi smo Srbija i nikoga se ne plašimo
Foto: StarSport

Na spisku selektora Nenada Lalatovića je i Saša Lukić, najmlađi prvotimac Torina i budućnost našeg fudbala, koji za B92 ističe da protivnici treba da se plaše "orlića" na EP (16-30- jun) u Poljskoj.

Srbija će u paklenoj konkurenciji Španije, Portugala i Makedonije pokušati da bude na čelu tabele grupe B, ili najbolja drugoplasirana selekcija iz sve tri grupe kako bi se domogla polufinala. Među 23 aduta selektora Lalatovića našao se i Lukić, kome će ovo biti debi na velikoj sceni.

"Naravno da mi poziv u mladu reprezentaciju mnogo znači. Igrao sam cele kvalifikacije i nekako sam očekivao da se nađem u timu za prvenstvo. Ranije samo branio boje selekcija i do 16 i do 18 godina, ali sa svojim godištem nisam uspevao da napravim završni korak i plasiramo se na neki šampionat sve do sad. Prvi put ću osetiti čar igranja na velikom prvenstvu", počinje Lukić priču za B92.
Foto: StarSport
Talentovani, 20-godišnji vezista sa ponosom govori o igranju za Srbiju.

"To je ogromna stvar za mene i velika satisfkacija da nastavim još više da radim. Nema lepšeg osećaja nego predstavljati svoju zemlju na velikom takmičenju. Zadovoljstvo mi je što ću braniti boje Srbije i znam da ćemo svi dati sve od sebe da osvojimo medalju. Imamo dobru ekipu i odličnog trenera, sve što je potrebno za dobar rezultat u Poljskoj", kaže Lukić.

Konkurencija u veznom redu je paklena, možda i najjača među "orlićima". Tu su Sergej Milinković Savić, Nemanja Maksimović i Marko Grujić.

"Stvarno je jaka konkurencija na sredini terena, ali i u ostalim linijama tima. To je odlično za nas, jer ćemo gurati jedni druge da budemo bolji. Utakmice se igraju na tri dana i bitno je da uvek budemo spremni da odgovorimo zahtevima. Koga god da selektor izabere neće pogrešiti, a znam i da se niko od nas neće ljutiti - otkriva Lukić da "orliće" krasi sjajna atmosfera i pravo drugarstvo", rekao je mladi vezista.
Foto: StarSport
Mlada reprezentacija će se okupiti 1. juna u Beogradu i sedam dana kasnije kreće put Poljske. Evropsko prvenstvo će započeti utakmicom sa Portugalom 17. juna i sva tri meča će odigrati u gradu Bidgošć.

"Ta prva utakmica je možda i najbitnija, može mnogo toga da odredi u našoj grupi. Znam da skoro tri godine nisu izgubili u tom izrastu, ali nije ni Švedska dve godine bila poražena, pa smo je mi savladali. To ne mora ništa da znači, mi smo Srbija, bili smo evropski prvaci i osvojili smo Svetsko prvensto. Mi se nikoga nećemo plašiti, već protivnici treba da se plaše Srbije i nadamo se najboljem", naglašava Lukić.

Na Makedonce mnogi gledaju kao na autsajdera u B grupi, dok su Španci među glavnim favoritima za titulu.

"Makedonija na papiru deluje kao najlakši rival, ali sigurno nije za potcenjivanje. I oni će imati motiv da se što bolje pokažu, neće biti ni malo lako sa komšijama. Španija ima fenomenalne igrače i voleo bih da pre susreta sa njom rešimo sudbinu, i izborimo plasman u polufinalu. Bićemo spremni za sve, gledamo samo nas i trudićemo se da odigramo najbolje što možemo", dodao je Lukić.
Foto: StarSport
Iza njega je prva inostrana sezona, odlično se uklopio u ekipi Torina i mnogo naučio u radu sa Sinišom Mihajlovićem.

"U svakom pogledu je ovo bila uspešna sezona za mene. U početku sam se navikavao na italijanski fudbal, posle sam počeo da igram i upisao 16 utakmica. To je super za debitantsku sezonu u Seriji A. Vremenom sam shvatao šta se traži i kako se igra, a verujem da će svaka sledeća godina biti još bolja", zaključio je Lukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: