Srđa za B92 o derbiju: Drago mi je što sam ga i ja obeležio

Izvor: SARA MILIÆEVIÆ

Sreda, 19.04.2017.

20:30

Srđa za B92 o derbiju: Drago mi je što sam ga i ja obeležio
Starsport

"Grobari" su razvili transparent na kojoj je prikazan bivši igrač Partizana Srđa Knežević kako gazi napadača crveno-belih Dejana Lekića.

Tada su crno-beli na Marakani pobedili Crvenu zvezdu sa 2:1, golovima Dijare u 4. i Klea u 62. minutu. Crno-beli su skoro celo drugo poluvreme igrali sa igračem manje pošto je Knežević isključen u 47. minutu zbog drugog žutog kartona.

Sada, posle skoro osam godina od incidenta sa Lekićem, bviši štoper Partizana Srđa Knežević u razgovoru za B92.net, preneo je svoje utiske o 154. derbiju i objasnio kako je reagovao kada je video transparent.

“Osećaj je bio pozitivno intersantan jer nisam očekivao da će se to dogoditi i mogu da kaže da nikada do sada nisam doživeo sličan osećaj. Na neki poseban način je bilo zanimljivo i podsetilo me na taj neki period od pre osam godina. Drago mi je što je Partizan pobedio i što će ovaj 154. derbi biti upamćen po pobedi Partizana, dobroj igri i po tom nekom transparentu u kom sam ja učestvovao".
Starsport
Posle 137. derbija tadašnji štoper Partizana izjavio da se kaje što je igrače ostavio na cedilu, ali sada to posmarta iz drugačijeg ugla.

“To je sve fudbal. Tad sam rekao da se kajem jer je Partizan ostao sa igračem manje. Na kraju je Partizan pobedio,a ja sam, eto, ostao upamćen po tom događaju i tako se neki igrači pamte. Sad sve gledam pozitivno jer je je dobijen taj derbi, ali naravno da bi bila druga priča da nije".

Kao i u svakom derbiju bilo je čarki na terenu, ali i van terena. Bivši igrač Rada, OFK, Bežanije, Obilića, smatra da je to sve normalno u ovakvim duelima.

"Mislim da je to sve opravdano i normalno. Neke čarke budu malo veće, neke malo manje. Dešava se i to i na drugim “manjim” utakmicama, ali se o njima manje priča. Derbi je najveći duel, pa je zato uvek u centru pažnje". Partizan je pobedom u večitom derbiju protiv Crvene zvezde na Marakani (3:1) u potpunosti uneo dramu u borbi za šampionsku titulu u Superligi Srbije. Sa tim se slaže i 32-godišnji srpski fudbaler.

"Ovo je bio svakako nainteresantiji derbi u poslednje vreme. Uživao sam, bila je dosta dinamična utakmica, sa dosta šansi, puno preokreta i golova. Na kraju, odličan rezultat za Partizan i neizvesna trka za titulu. Mislim da se do samog kraja neće znati ko će da osvoji, što je dobro za naš fudbal. Naravno da bih voleo da titulu osvoji Partizan".

Knežević je ove zime pojačao Novi Pazar koji se takmiči za opstanak u ligi.

"Imamo još šest mečeva u borbi za opstanaka. U sledećem meču dočekujemo ekipu Rada, gde moramo da pobedimo kako bi ostali u toj trci za opstanak i predstoji nam velika borba.Smatram da moramo da damo sve od sebe u svakom meču", zaključio je Srđa Knežević.

@SaraMilievi1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: