Vulićević za B92: Bili bolji od Zvezde, bliži drugom golu

Kapitena Partizana (dok Saša Ilić ne igra) Miroslav Vulićević opet je bio jedan od junaka crno-belih u "večitom" derbiju, ali nije u potpunosti zadovoljan epilogom.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Nedelja, 05.03.2017.

20:00

Vulićević za B92: Bili bolji od Zvezde, bliži drugom golu
Foto: StarSport

Duel dva najveća srpska tima, 153. po redu, završen je bez pobednika 1:1, a upravo je Vulićević bio režirao gol Partizana za izjednačenje tri minuta pre kraja, kada je Uroš Đurđević pogodio glavom sa 7-8 metara.

"To je uigrana kombinacija. Već u šestom minutu sam imao isti centaršut na isto mesto. Đurđević je isto skočio, ali mislim da ga je neko odgurnuo i omeo da zahvati tu loptu. Bila je i slična razdaljina, samo druga strana terena. To je bio dogovor kao jedan od načina na koji možemo da ugrozimo Zvezdin gol. Hvala Bogu isposatavilo se kao dobitno", rekao je Vulićević u intervjuu za B92. Partizan je ostao na šest bodova iza Zvezde, šest kola pre kraja regularnog dela sezone kada će uspedili polovljenje bodova.

"Bez obzira ko je na drugoj strani terena, da li Real Madrid ili Zvezda, nikad nećete prihvatiti remi nego ćete ići na pobedu. To nam dres, grb, tradicija i istorija Partizana nameću. I dalje smo u igri, ima mnogo utakmica i bodova do trećeg kruga", dodaje Vulićević.

Partizan je pod pritiskom derbija zabeležio dve "tesne" pobede, ali ga tek očekuju ključni mečevi u Superligi.

"O derbiju se priča 5-7 dana pred utakmice, pa se o njemu priča i posle derbija, ali on je već sada istorija, mora to biti jer nas čeka nova teška utakmica. Ako sledeću utakmicu izgubimo ništa nismo uradili na derbiju. Ako smo prava ekipa, a imamo niz od 20 utakmica bez poraza, onda znamo šta treba da radimo na sledećem meču. Ne bi trebalo da se opustimo jer je derbi proša, niti da posebno pričamo i analiziramo šta je bilo", ističe zamenik glavnog kapitena.

Vulićević je u subotu zabeležio drugu asistenciju na tri meča prolećnog dela sezone Superlige, ali i drugu u svojim "večitim" derbijima. Pre dve godine je sličnim centaršutem takođe u samoj završnici namestio gol, tada za pobedu, koji je postigao Nemanja Kojić.
Foto: StarSport

 

 

 

 

"Ne doživljavam sebe kao glavnu kariku, jesam zamenik kapitena, volim da kažem "nosač trake". Dugo sarađujem sa Markom Nikolićem, mogu da kažem da sam njegova produžena ruka na terenu. Znam šta želi u datom trenutku, posebno kada je ovako velika buka i kada ne mogu da igrači čuju svaku instrukcija. Ali ja sam desni bek kojem je primarno da odrati šta je potrebno pozadi na toj strani. Igrač koji svoj kvalitet treba da podredi kolektivu, a tako će biti i u buduće. Partizan ima dosta kvalitetnih igrača, ali njegova snaga je što je jak kao kolektiv. Ima balansiranu odbranu, vezni red i napad. Ja se trudima da svaku utakmicu pružim sto odsto, to nije uvek po ukusu navijača, nekad ni ja nisam zadovoljam, ali sigurno je da ću uvek davati celog sebe. Nekad će to biti za prolaznu ocenu, nekad nažalost ne, šta da se radi", iskren je Vulićević.

Osim derbija, veliki pritisak na igrače Partizana je tokom zime i do pred sami duel sa Zvezdom vršila i priča o izbacivanju iz Evrope, ali su nekoliko dana pred gostovanja na "Rajku Mitiću", saznali da se ne bore uzalud za tron.

"Pratili smo to, interesovali se, pitali, ali nas je u početku uprava uveravala da će sve biti u redu, da ćemo igrati Evropu, i mi smo se izolovali iz toga. Radili smo svoj posao sa uverenjem da ćemo igrati Evropu, s druge strane čeka nas i naše prvenstvo pa tokom priprema ne možemo da to zanemarimo i da budemo peti jer ne daj bože ne igramo Evropu. To Partizan sebi ne može da dozvoli. Koncentrisali smo se na naš deo posla, da na terenu odradimo naš deo posla. Bila bi sigurno velika šteta da ne učestvujemo u evrokupovima", zaključio je Vulićević razgovor za B92.

 

 

 

 

 

Foto: StarSport
Partizan je gubio od 34. minuta nakon gola Gelora Kange, koji je proistekao iz neregularne akcije jer je lopta bila prešla gol-aut liniju pre nego što ga je proigrao Džon Ruis.

"Retko komentarišem suđenje i iako sam kapiten retko vršim pritisak na sudije. Ali normalno je da kao kapiten razgovaram sa sudijom jer svaki drugi igrač može dobiti žuti karton. Svi igrači koji su bili blizu te situacije su stali, ja sam stao, Milenković mali je stao, Everton je stao. Lopta je malo više izašla, ali neću ja sad da pričam o tome, ima ko je zadužen za analizu sudija i sve to. Ali teško je kada primite gol, poremete se vaše taktičke zamisli, utiče na psihologiju, pogotovo na takav način, još u derbiju. Teško je, treba se podići posle toga, treba ekipu smiriti. Ja sam to i radio na poluvremenu, i Marko Nikolić, da smirimo igrače, rekao im da mora da se ide dalje, ne možemo da vratimo, gotovo je, 1:0 je, tako je, imamo još 45 minuta da preokrenemo rezultat i na to moramo da se koncentrišemo. Sudija Vujović nije ništa rekao, samo na kraju kada smo pružili ruku je rekao da i oni greše. Malo je veća greška, ali šta da se radi", istakao je Vulićević.

Crno-beli su neporaženi u dva duela sa Zvezdom ove sezone, ali to nije dovoljno za potpuno zadovoljstvo.

"Osećanja su pomešana, s jedne strane izjednačili smo u završnici, s druge primili smo taj gol na način na kakav smo primili. Generalno smo ostali dužni i publici. Ali to je derbi, ne može da se igra lepršavo, ulog je uvek veliki. Mislim da smo bili za nijansu bolji drugo poluvreme, a iako smo izjednačili pred kraj, mislim da smo bili bliži drugom golu nego Zvezda. U prvom poluvremenu nismo igrali onako kako smo se dogovorili, kako želimo i kako treba da igramo, dok smo u drugom podigli nivo i bili bilji protivnik", kaže desni bek crno-belih.

A. Kovačević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: