Teodosić za B92: Svi koji me sele u NBA potcenjuju moć CSKA

S obe strane Atlantika puštaju se probni baloni: "Miloš Todosić neće u NBA", "Teodosića traži Denver", "Njujork stao u red za Tea", "Teodosić ne želi u NBA da bi sedeo na klupi"... I Miloš Teodosić je posle dva meseca ćutanja odlučio da se oglasi. Za B92.net otvoreno govori o mogućnosti da ostane u CSKA, pozivima iz SAD, Nikoli Jokiću, asistencijama o kojima bruji Evropa, Crvenoj zvezdi.

Izvor: Sara Miliæeviæ

Sreda, 01.03.2017.

13:52

Teodosić za B92: Svi koji me sele u NBA potcenjuju moć CSKA
GettyImages

Da li ste osvajanjem Evrolige ispunili “misiju” na Starom kontinentu ili su ambicije i dalje dovoljno jake da uspeh pokuša da se ponovi?

"Ispunio sam jedan od svojih ciljeva u Berlinu prošle godine, ali svakako imam ambicije, i dalje želim nove trofeje. To znači da ću dati svoj maksimum da ponovim uspeh, ali ne pitam se samo ja niti je košarka individualan sport".

Ugovor vam ističe, da li je CSKA ekipa koja će olako odsustati od jednog od najboljih igrača u Evropi?

"To zaista morate njih da pitate. Glupo mi je da ja pričam o tome. CSKA je veliki klub i sigurno će učiniti sve što treba da zaštiti svoje interese".

Nedavno niste učestvovali na ol-star meču VTB lige, zahvalili ste se na glasovima i poručili da ćete sledeće godine igrati? Da li je to bila kurtoazna poruka ili stvarno mislite da ćete igrati?

"Nije bilo nikakve kurtoaznosti. Šanse da igram sledeće godine su velike, a velike su i šanse da ne igram. Znam na šta ciljate, jasno mi je, ali nemam odgovor na to pitanje, još uvek".

Na koji ste vi Ol-star mislili, VTB ili neke druge lige?

"Na VTB".

Ako bude ponuda iz NBA odluku ću doneti glavom i srcem

GettyImages
Glasnije nego ikada govori se o vašem odlasku u NBA, s obzirom da vam ističe ugovor sa CSKA, te da uskoro punite 30 godina?

"Jeste, svaki dan je ta tema u medijima, ali šta da se radi. Ne čitam ništa od toga, mislim samo na teren, a kad bude novosti javnost će prva saznati. Nikad ne krijem kad imam nešto da kažem".

Da imate mnogo više godina, šta biste u pismu poručili Teu od 30 godina, kako da postupi?

"Rekao bih mu da donese odluku glavom i srcem, da napravi dobar balans emocija i razuma".

Iz NBA lige do naše javnosti dolaze vesti o mogućem transferu u Denver, Jutu, San Antonio, Njujork... Da li je neka od njih stigla i do vašeg menadžera?

"Mnogo je priča i “opipavanja pulsa”, ali ništa još konkretno. To mi i odgovara jer mogu da se posvetim CSKA i izazovima koji dolaze".

Nikola igra sjajno, a ni ja nisam igrač za klupu

GettyImages
Da li postoji neki uslov, kada ste vi u pitanju, koji je izuzetno važan da biste karijeru nastavili u SAD?

"Vi ste me već preselili tamo. A šta ako ostanem u CSKA? Moj klub ima prednost u pregovorima i sigurno je da ću prvo za sto sa Moskovljanima. Zato nemojte da potcenjujete moć ruskog šampiona. Videćemo… Kako god da se zove moj klub od leta, istina je jedna, neću da sedim na klupi. To sam rekao sto puta".

Da li ja to misao koja vas udaljava od NBA lige ili bi vas dodatno motivisala?

"To je moj stav, ne udaljava me niti približava ni na jednu stranu. Imam kvalitet i ne volim klupu, a trudim se da dobrim igrama na njoj ni ne budem, tako da je sve jasno..."

Kako gledate na učinak Nikole Jokića u NBA i koliko je realno da se reprezentativna saradnja vas dvojice možda prebaci i na klupski nivo?

"Nikola igra sjajno i radujem se zbog toga jer će nam doneti kvalitet više u reprezentaciju. Što se klupskog igranja tiče, ne znam zaista da li to može da se desi".

Šta više godi vašim ušima: kada vas hvale Evropljani (najbolji asistent, najbolji igrač...) ili Amerikanci (najbolji Evropljanin koji ne igra u NBA)?

"Svaka pohvala je lepa i ovom prilikom želim da se zahvalim svima koji prate moje igre".

Volim svaku asistenciju koja pomogne timu

Možete li da nam izdvojite tri asistencije koje su vam ostale u sećanju ili koje su vama bile najbolje, s obzirom da su vas častili epitetom “jednog od najboljih asistenata na svetu”?

"Nemam omiljene asistencije, niti gledam svoje utakmice nakon što se završe pa da bih sada mogao neku da izdvojim ili zapamtim. Svaka koja je donela korist mom timu je dobra i lepa".

Da li neko u Evropi trenutno to radi na vašem nivou ili bolje od vas?

"Pa, kako ja da odgovaram na ovo pitanje. Ne znam, ima mnogo kvalitetnih igrača, ali ne mogu da ih gradiram naspram sebe jer nisam stručan za takvo pitanje".

Imam želju da zaigram za Zvezdu, ali...

Karijera vam na prvi pogled izgleda ležerno, kao da ne žurite sa osvajanjem najvažnijih trofeja i medalja, ali na kraju ih ipak prigrlite. Da li posle tri srebra možemo da se nadamo zlatu u dresu Srbije?

"Neću ništa da obećavam, jer je to neozbiljno. Uvek ćemo davati maksimum za Srbiju, svi mi koji smo u omiljenom dresu i nadamo se najvećim uspesima, da upotpunimo kolekciju medalja".
GettyImages
I pored brojnih ponuda navijači Crvene zvezde i dalje ne gube nadu da će vas gledati u svom timu?

"Rekao sam, ponoviću. Imam želju da jednog dana obučem taj dres. Ne znam kad će to biti ali neću ga oblačiti samo da statiram. Ako nisam u stanju da pomognem konkretno na terenu neću ni dolaziti u Zvezdu".

Kako vam izgleda Crvena zvezda u Evroligi, da li ste iznenađeni rezultatima?

"Nisam iznenadjen. Rekao sam nekoliko puta da je Zvezda dobro vođen i uigran tim koji ima sjajnu denazivu I koja pažljivo bira pojačanja. Uz to, imaju snagu sa tribina kao niko drugi I to nas dovodi do plasmana među osam najboljih".

Sara Milićević/Žikica Babović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: