Branko Lazić za B92: Bio sam temperamentniji, Dejo me smirio

Izvor: Sara Miliæeviæ

Četvrtak, 02.02.2017.

23:24

Branko Lazić za B92: Bio sam temperamentniji, Dejo me smirio
StarSport

Dvadesetsedmogodišnji bek igra jednu od najboljih sezona u životu, a za B92.net otkrio je šta je najveća prednost crveno-belih, govorio je o treneru Dejanu Radonjiću i otkrio nam ko je najveći šaljivdžija u ekipi.

Zvezda igra neverovatnu košarku, srpski i regionalni šampion vezao je sedmu pobedu u Evroligi i 13. uzastupnu u svim takmičenjima.

Na samom startu sezone, borbeni košarkaš očekivao je dobre rezultate, ali ne i ovako dobar plasman.

“Poznavajući celu ekipu i sistem koji je zastupljen u klubu očekivao sam dobre rezultate u Evroligi, ali iskren da budem ne ovoliko dobre. Ekipa zaista igra odlično i ja se nadam da će nas zdravlje poslužiti da možemo što duže da pružamo dobre partije“.

Tim sa Malog Kalemegdana uspešno je preživeo “paklen raspored“ i sada ih očekuje novo ikušenje.

Crveno-beli u petak od 20.45 časova dočekuju Efes, koji je takođe jedan od glavnih konkurenata za Top 8.

“Biće izuzetno teško protiv njih, ali imamo prednost domaćeg terena i naših navijača. Nadam da ćemo uz njihovu pomoć odigrati još jedan dobar meč“.
StarSport
Svojim partijama Lazić predstavlja jednu od glavnih karika u ekipi Dejana Radonjića, a za crnogorskog stručnjaka kaže da je imao veliki uticaj na njega.

“Od Deje sam naučio da budem staložen i koncentrisan ma šta god se dešavalo na terenu. Ranije sam bio dosta temperamentan i reagovao na neke sudijske odluke, ali pored njega sam uspeo to da neutrališem i da dođem na nivo na kom smo trenutno sada i ekipa i ja“.

San polako postaje java. Crvena zvezda je blizu plasmana u osam najboljih ekipa elitnog takmičenja.

“Ima još dosta da se igra. Nikad se ne zna sta će biti do kraja jer je takav sistem takmičenja. Ekipe su jako dobre i u par kola sve može da se preokrene. Nadam se da će nas zdravlje poslužiti i da ćemo nastaviti sa ovakvim partijama“.

Ono što ove sezone crveno-bele razlikuje od drugih jeste to da nije bitno ko je na parketu, jer svaki igrač daje svoj maksimum. Popularni Laza ističe da je upravo najveća prednost Zvezde ta što tim ne zavisi od dva ili tri pojedinca.

“Najveća prednost jeste zajedništvo. Rekao sam to mnogo puta, ponoviću i opet. Mi smo jedna velika složna porodica koja jako dobro funkcioniše zajedno“.
StarSport
Godinama je ljubimac navijača, svojim požrtvovanjem i borbenošću često podiže publiku na noge i pokreće tim kad mu ne ide. Upravo zbog toga, tokom meča možemo čuti skandiranje njegovog imena, a poslednji primer koji pokazuje koliko je omiljen među "Delijama“ jeste transparent i poređenje s Lebronom.

Ipak, diskretni heroj ne želi samo sebe da izdvaja, već ističe da je ceo tim zaslužan za uspeh ekipe.

“Svi mi radimo svoj deo posla na terenu. Svako od nas daje doprinos ekipi, tako da ne bih sad izdvajao sebe specijalno. Imponuje mi naravno skandiranje, a što se tiče poređenja sa Lebronom - budimo realni (smeh)“.

Iako važi mišljenje da je najbolji defanzivac u Evropi, “ministar odbrane“ je skroman.

“Prizeman sam pre svega. Kao što sam već rekao u našoj ekipi svako ima svoj zadatak i obavlja ga najbolje sto ume i može u tom trenutku“.

Lazić je nosio reprezentativni dres juniorske i mlade selekcije, a sa juniorima je bio i prvak Evrope.

Igrajući protiv najboljih igrača pokazao je koliko je dobar u odbrani i svojim partija zaslužio je poziv i za seniorski tim Srbije.

“Nositi dres Srbije i predstavljati svoju zemlju je svakako nešto što je vrhunac svkog sportiste. Naravno da bih voleo da dobijem poziv, ali o tome odlučuje selektor“.
StarSport
Crveno-beli i u ABA ligi ne znaju za poraz, a u nedelju četu Dejana Radonjića očekuje derbi sa Partizanom. Iako su favoriti na ovom meču, bek Zvezde smatra da je uvek teško igrati sa crno-belima.

“Derbi je sam po sebi specifičan. Biće jako teško iz više razloga, ali na nama je da prevaziđemo sve prepreke, odigramo dobar meč i da probamo da nastavimo seriju pobeda“.

Jedan od igrača sa najdužim stažom u crveno-beloj ekipi još ne razmišlja o planovima za narednu sezonu.

“Nema planova za sledeću sezonu dok se ova ne zavrsi. Tako da svi planovi su usmereni ka realizovanju rezultata za ovu sezonu“.

Malo smo se dotakli i pitanja koja se razlikuju od klasičnih košarkaških, a Branko Lazić je bio raspoložen da nam i na njih odgovori.
StarSport
Da li pored košarke pratiš još neke sportove?

“Iskreno ne stižem nešto mnogo da pratim jer smo često na putovanjima, ali uvek prelistam po novinama sportsku stranu da budem u toku sa dešavanjima“.

Šta bi bio da nisi košarkaš?

“Imao sam želju da se oprobam kao profesionalni vojnik, ali me je košarka odvukla na svoju stranu“.

Koje ti je omiljeno jelo i piće?

“Nemam omiljeno jelo, ali obožavam slatkiše moram da priznam. Što se tiče pića - Koka kola definitivno“.

Kao i na parketu uspešan si i na privatnom polju. Koliko ti je uloga oca promenila život?

“Rekao bih da me je dosta uozbiljila. Kada postaneš roditelj dosta toga se promeni. Drugačije gledaš na život i sve. Trudiš se da detetu obezbediš sve ono što su tvoji roditelji tebi“.

Sa kim se najviše družiš iz ekipe i ko je najveći šaljivdžija u timu?

“Najviše vremena provodim sa lokalnim “ćalcima“ ( Jovke, Simke i ja) , tako da bih nas trojicu izdvojio i kao šaljivdzije“. Sara Milićević
@SaraMilievi1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: