Veličković za B92: Bolje se osećam kada "iskidam" na terenu

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković krajem prošle sezone vratio se u redove crno-belih i preuzeo ulogu lidera tima.

Izvor: B92

Sreda, 04.01.2017.

19:00

Veličković za B92: Bolje se osećam kada
Starsport

On je u razgovoru za B92 govorio o dosadašnjem toku sezone, ciljevima u 2017. i savetima koje daje mlađim igračima.

Veličković je drugi put u Partizanu, kapiten je i pravi vođa na terenu i van njega. U prvom nastupanju za crno-bele, čiji je bio član od 2005. do 2009. godine, bio je deo šampionskog tima, a klub je bio u znatno boljem položaju nego sada. Ipak, njemu motivacije ne nedostaje bez obzira na protivnika, rezultate i stanje na tabeli.

Partizan u regionalnom takmičenju zauzima drugo mesto na tabeli sa 12 pobeda i tri poraza, a u FIBA Ligi šampiona ima skor 6/4 i na četvrtom je mestu.
Starsport
"Godina sa mnogo emocija, nekih loših, ali za mene i dobrih, vratio sam se krajem prošle sezone, ova ide dobro, tako da su to pozitivni utisci. Prošle sezone smo izgubili titulu u plej ofu i to je jedna negatvina stvar što se mene tiče", počeo je priču Veličković za B92.

Veličković ističe da ekipa mora da ima pozitivan stav na svakom meču, bez straha od protivnika i da je to ključna stvar koju trener Džikić i on govore mlađim igračima.

"Ova ekipa, kao i prošlogodišnja, ima kvalitet, i trener Džikić i ja dosta ukazujemo na neke stvari, treba da se igra sa stavom da svako može da se pobedi i da nikoga ne treba da se plašimo. Tu granicu moramo da pređemo. Treba igrati bez limita, napredovati, a potom pokušati da osvojiš trofeje. Mi rastemo kroz pobede, a cilj je da budemo još bolji kada bude počela finalna borba za trofeje".
Starsport
Veličković ima 30 godina, a kao igrač sa dugim košarkaškim stažom ističe da će igrati sve dok bude bilo emocija. Uporedio je osećaj igranja u inostranstvu sa onim što ga motiviše kada obuče "crno-beli" dres.

"Ako ne budem imao emocija, prestaću da igram. ’Ugasio’ sam se na emotivnom planu posle Madrida, kada sam igrao u Turskoj, dolazio sam na utakmice da ih ’odradim’, profesionalac sam, plaćen za ono što radim... U Partizanu me sve vuče na drugu stranu, za svaku utakmicu se trudim da budem primer mlađim igračima, ja se bolje osećam kada ’iskidam’ nego kada ’cinculiram’ i to me vodi dalje".

Tokom ove, kao i prethodne sezone, Partizan igra sa dosta oscilacija, a kapiten „crno-belih“ zna recept koji treba da se primenjuje na svakom meču.

"Mlađim igračima govorim da idu nekim mojim načinom, ja samo za takav put znam, glavom kroz zid, borba i nema šta drugo. Nekada nam toga baš fali, bilo je neobjašnjivih situacija. Na početku u nekim utakmicama, kao protiv Cedevite, imali smo i 20 poena plusa, potom je sledilo opuštanje, letargija, a to ne sme da se dešava. Moramo da grizemo na svkakom meču. Protiv Bešiktaša smo imali egal utakmicu 35 minuta i na kraju smo slavili. Mislim da je to neki put kojim treba da idemo, stalno im to govorim".
Starsport
Veličković je zadovoljan u kom smeru ide Partizanova sezona za sada, ali da su neke utakmice mogle da se završe i boljim ishodom po tim Aleksandra Džikića.

"Rezultat jeste odličan, ali sa druge strane kod kuće smo imali neke utakmice koje smo izgubili i koje su stvarno bolele, trojka o tablu i već spomenuta Cedevita. Da smo dobili ta dva meča, start bi bio perfektan. I dalje smo u odličnoj poziciji, 12/3 je više nego dobar rezultat, a u Evropi, da smo dobili Šarlroa i Sasari kod kuće, borili bismo se i za prvu poziciju. Partizan u 2017. godini vidim u borbi za trofeje i to treba da nam bude cilj, da se napadne sve što može, mislio da smo spremni za to, samo moramo da budemo fokusirani 200 posto", zaključio je Veličković za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: