Savić za B92: Velika je razlika biti najbolji i najuspešniji

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.01.2017.

12:00

Savić za B92: Velika je razlika biti najbolji i najuspešniji
StarSport

Kakvi god uslovi i okolnosti bile, oni su uvek pronalazili način da u svom maniru završe takmičenje na kojem su otputovali – sa zlatom oko vrata.

U Riju su čak uspeli da nadmaše i same sebe, ali smo mi svi svega toga donekle i bili svesni – čekajući samo da se neminovno jednoga dana i dogodi.

Predvođeni najboljim trenerom sveta Dejanom Savićem osvojili su prvu zlatnu olimpijsku medalju u istoriji Srbije, a kada se tome dodaju svetsko, Evropsko prvenstvo, Svetska liga i Svetski Kup jasno je zašto su naši momci predmet obožavanja i jedinstveni.
Getty Images
Njegovi momci osvojili su sve, a on je još jednom nagrađen zvanjem najboljeg trenera u zemlji.

Velika je razlika biti najbolji, odnosno najuspešniji trener jer rezultati čine trenera. I, sigurno da rezultati koje postiže vaterpolo reprezentacija Srbije u poslednje tri godine jesu neverovatni. Tačnije, mi stalno pokazujemo da je nemoguće – moguće. Pre svih, veliku zahvalnost dugujem igračima, mom stručnom štabu i čitavoj organizaciji, ali moram da istaknem da su realno rezultati ti zbog kojih sam ja najuspešniji trener“, počeo je Dejan Savić priču za B92.

I dok svi mi hoćemo da 'uskočimo' u televizor, on stoji pored bazena kao da se ništa ne događa, kao da je u pitanju prijateljska utakmica.

I ta moja mirnoća je stvar treninga... S druge strane, tokom, pre i posle utakmice sve u meni kulja, ali je ključno da svaki trener bude miran i staložen, odnosno da takav svoj stav prenosi na igrače jer ako pokaže bilo kakvu slabost ili manu – to se odmah prebaci na igrače“.

Savić ističe i da za pravog čoveka i sportistu nikada ne manjka motiva, kao i da će ih uvek biti dokle god on bude bio na čelu vaterpolo selekcije.
Getty Images
Za pravog čoveka i sportistu motiv je uvek lako pronaći, on uvek postoji. Nije potrebno da ga neko ili nešto motiviše, on to radi sam. Pre svega ja sam takmičar i, dokle god se budem bavio ovim pozivom, motiva će biti i na pretek, odnosno – dokle god sebi budemo zadavali ciljeve“, jasan je Deki.

Zbog svega što je uradio za domaći vaterpolo, ali i sport u globalu, Dejan Savić dobio je podršku da naše momke predvodi i na Olimpijskih igrama u Tokiju, a u međuvremenu ga čeka jako ozbiljan posao – smena generacija i davanje odgovornosti mladom ’kosturu’ tima.

Sigurno je da smo mi, posle Olimpijskih igara u Riju, započeli jedan novi olimpijski ciklus – sa istim ciljem. Naravno, postoji određen broj godina koji nas deli od tog cilja, a prevashodno je važno napraviti tim. Oćekujem da se ekipa iskristališe već 2019. godine, ali je najvažnije da smo zadržali kostur tima, tima koji je osvojio zlato u Brazilu i treba da bude okosnica u Tokiju. Moj zadatak jeste da probam da uklopim sve ostale igrače u sistem i da još jednom napravim tim“.

Za kraj, upitali smo selektora da li postoji period godine kada je na odmoru, odnosno kada ne razmišlja o vaterpolu.

Ne. Baš ne“, zaključio je Dejan Savić razgovor za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: