Uroš Đurđević za B92: U Partizanu zbog Nikolića, super mi je

Završena je jesenja sezona u fudbalskoj Superligi Srbije, a jedan od najboljih igrača bio je mladi reprezentativac Srbije i napadač Partizana Uroš Đurđević.

Izvor: Maja Nikoliæ

Petak, 16.12.2016.

10:00

Uroš Đurđević za B92: U Partizanu zbog Nikolića, super mi je
Starsport

On je na 20 utakmica u svim klupskim i reprezentativnim utakmicama dao 17 golova, na meču sa Čukaričkim prethodnog vikenda postigao je najbrži pogodak u istoriji takmičenja i dokazao da je dolazak u redove "crno-belih" bio pravi potez.

Ekipa Marka Nikolića posle 21 kola zauzima drugo mesto na tabeli sa šest bodova manje u odnosu na vodeću Crvenu zvezdu.

Đurđević je u razgovoru za B92 izneo svoje impresije o jesenjoj sezoni, ali i plasmanu mlade reprezentacije Srbije na Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2017.

“Otkako sam stigao u Partizan imamo dva remija, a ostalo su sve pobede, pobeđivali smo i u Kupu, za sada je ovo sigurno dobra sezona i za mene i za klub. Jeste da nismo na prvoj poziciji na tabeli, ali ima još dosta da se igra, dele se i bodovi u plej ofu, a to nam ide u prilog.”

Ovog leta vratio se u domaći fudbal i za sada je u odličnoj formi.

“Postigao sam 17 golova na 20 utakmica za Partizan i reprezentaciju. Najbitnije mi je to što sam u ovom klubu dobio kontinuitet, a golovi su došli kao nagrada za sav uložen trud. Dolazak u Partizan je bio pravi potez.”
Starsport
Najzaslužniji za sve bolje partije Partizana osim Đurđevića je i Brazilac Leonardo, a dvojica fudbalera su zajedno postigla više od 20 golova za "crno-bele".

“Leonardo je dobar igrač, dobar tehničar, dobro sarađujem sa svim igračima. Nas dvojica smo rešili dosta utakmica, ukupno postigli više od 20 golova, nadam se da će i Božinov prekinuti golgeterski post, kao i da će se i drugi igrači upisivati u listu strelaca, poput Jankovića, Mihajlovića… Cela ekipa igra odlično i stvarno smo podigli formu na dobar nivo. Sigurno nam nedostaje veća podrška sa tribina, na Banovom brdu je bila odlična atmosfera, nadam se da će bolje biti na proleće.”

Sa trenerom Markom Nikolićem već je sarađivao u Radu, a mladi fudbaler je otkrio je da upravo on razlog njegovog dolaska u Partizan, iako je i Crvena zvezda, za čije je mlađe kategorije nastupao, bila zainteresovana da Đurđevića prethodnog leta dovede u svoje redove.
Starsport
“Trener Marko Nikolić je najveći razlog mog dolaska u Partizan. Želeo sam ponovo da sarađujem sa njim. Imam odlična iskustva još dok smo zajedno bili u Radu. On me je ubacio u prvi tim sa 17 godina i mislim da sam uradio pravu stvar ovim dolaskom u Partizan.”

Đurđević po odlasku iz Rada u inostranstvo 2014. godine nije imao mnogo sreće. U Viteseu nije dobio pravu priliku, a u Palermu se, posle odličnog debija u kom je postigao pogodak, povredio, pa je bio van terena dva i po meseca.

“Bilo je teško. U Holandiji nisam dobio priliku kakvu sam zaslužio. Igrao sam za drugi tim, bio drugi strelac ekipe, dok sam u prvom timu imao slabu minutažu. Posle toga u Palermu sam dobro počeo, postigao gol na debiju i već na drugoj utakmici se povredio. Bio sam van terena dva i po meseca, tako da je i to sigurno bila prepreka da bolje prođem u Italiji. Ali sve je to veliko iskustvo za mene.”
Starsport
Ako nastavi sa dobrim partijama u svim takmičenjima, Đurđević bi uskoro ponovo mogao da pronađe angažman u nekom inostranom klubu, ali kako kaže, za sada mu se ne žuri.

“Sigurno će biti novih inostranih ponuda, međutim sada sam fokusiran samo na Partizan, videćemo šta će se dešavati po završetku polusezone. Dosta se pita i klub, ali trenutno mi je ovde super.”

Mlada reprezentacija Srbije ove jeseni je preko baraža izborila plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj, gde će narednog juna igrati u Grupi B sa selekcijama Portugala, Makedonije i Španije.

Plasmanom na Evropsko prvenstvo ostvarili smo prvi cilj, mislim da na samom takmičenju možemo dosta da uradimo, dobili smo jaku grupu, ali to smo i očekivali, jer će učestvuju najbolje evropske reprezentacije. Sigurno će biti teška sva tri meča sa Španijom, Portugalom i Makedonijom, ali verujem u svoje saigrače i mislim da možemo da napravimo dobar rezultat.”
Starsport
Đurđević je predvodnik U21 reprezentacije, pa bi, iako se nada skorom pozivu selektora Slavoljuba Muslina, ipak prvo voleo da završi ono što je započeo sa “Orlićima”.

“Ja se nadam da ću uskoro dobiti poziv selektora Slavoljuba Muslina, ali bih više voleo da prvo završim započet posao sa mladom reprezentacijom, a da potom razmišljam o seniorskom timu.”

Seniorska reprezentacija je odlično počela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji, nalazi se na drugom mestu grupe sa dva boda manje od vodeće Republike Irske. Đurđević veruje da “Orlovi” imaju šanse da odu na Mundijal.

“Osim malog kiksa protiv Irske kada smo izgubili ta dva boda, igramo dosta dobro. Muslin je odličan trener, radio je u dobrim klubovima, ima iskustva. Igramo u takvoj grupi da imamo šanse da se plasiramo na Svetsko prvenstvo”, zaključio je Đurđević za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: