Iliev za B92: Ne teram Andriju, apelujem da pomogne

Saga oko sudbine mladog fudbalera Partizana Andrije Živkovića i dalje traje, medijski stupci su puni izjava sa raznih strana, kako iz kluba, tako i iz porodice Živković, a sportski direktor Partizana Ivica Iliev je u intervjuu za B92 objasnio šta se događa i zašto je došlo do cele zbrke.

Izvor: Miljan Miliæeviæ

Ponedeljak, 25.01.2016.

16:18

Iliev za B92: Ne teram Andriju, apelujem da pomogne

Sportska javnost se uzbunila kada je pre nekoliko dana u jednom beogradskom listu osvanuo intervju funkcionera kluba iz Humske 1 u kom je on naveo da bi se Partizan našao u velikim problemima ukoliko ne bi prodao Živkovića u ovom prelaznom roku.

Takođe, pojavile su se spekulacije da bi osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu za mlade fudbalere na Novom Zelandu mogao da ostane u Beogradu, dok se njegovi saigrači budu pripremali za nastavak sezone na Kipru.

Naravno da Andrija putuje na Kipar, nikada nije ni dolazilo u obzir da se to pitanje postavi. Ne želim da pričam o njegovim igračkim kvalitetima i tome da koliko on znači ovom timu Partizana“, rekao je Iliev.

Sasvim logično, odgovor na pitanje šta se dešava sa desnokrilnim napadačem interesuje svakog navijača Partizana, a ono je bilo postavljeno sportskom direktoru kluba.

“Nisam se pripremao za ovo pitanje, daću vam odgovor iz srca... Novinari vole da iskonstruišu onako kako njima odgovara, ali bih ja sada pojasnio za one koji treba da shvate da postoji više načina za gledanje nekih stvari i nije sve onako kako oni žele da shvate ili protumače. Naravno da Andrija nije kriv ni za šta, on je vanserijski igrač i momak, poenta je da se shvati da je on neko ko toliko voli klub i ono što sam rekao je samo bila analiza situacije u Partizanu, jer sam upućen u ekonomsku situaciju gde jedan igrač može da pomogne klubu. To ne znači da je on za nešto kriv, to treba da razdvojimo i da shvatimo da je, na primer, jedan Marko Grujić spasao Crvenu zvezdu“, podvukao je Iliev.
Sitacija sa Živkovićevim ugovorom je veoma komplikovana, pominju se razni procenti, interesne grupe, zastupnici i menadžeri... Jedno je sigurno, Živkoviću na leto ističe važeći ugovor sa Partizanom.

“Nije tu situacija da on ne ode kao slobodan igrač, igrača je bilo i biće ih i to niko ne stavlja kao nešto što je nekorektno ili neljudski. On sve radi onako kako je normalno da se radi, ali postoji želja i apel mene i verujem svih ljudi u klubu, znajući njegove ljudske kvalitete, koji su na najvećem nivou, da možda izađe u susret svom voljenom klubu i da pomogne“, istakao je Iliev.

Prema njegovim rečima, uprava FK Partizan ne tera Živkovića iz kluba.

Njega traže najveći klubovi sveta i da li postoji razlika, otići u januaru ili otići na leto? Nek mi kaže svako ko navija za Partizan ili za bilo koji klub koja je tu razlika ako novac nije bitan? U ovom slučaju Andrija i njegova porodica bi najbolje finansijski prošli, od svih strana koje su uključene u ovaj slučaj. I zašto se onda ne bi pomoglo Partizanu?“, upitao je Iliev.

Dodatna zbrka je nastala obraćanjem Jovice Živkovića, Andrijinog oca koji je zatražio da uprava objavi ugovor koji njegov sin ima sa srpskim šampionom.

“Ja sam za to što njegov otac kaže, ja njega podržavam kao roditelj, pričao sam sa njim i pričaću i dalje. Andrija je moj ljubimac, to cela njegova porodica zna, poenta je samo da nije Partizan taj koji mora da ispašta. I kada sam dolazio, rekao sam da sam odgovoran za ono što ću da uradim, da li je to dobro ili loše, o tome će mi se suditi. Nije problem to što je Andrijin otac izneo ko je kriv, za šta je kriv i da li je kriv, međutim, Partizan traje 70 godina i trajaće u večnosti, do kraja sveta... Niko nije veći od Partizana, a moje reči su samo apel i molba, znajući situaciju u klubu, da jedan mladi, supertalentovani momak pomogne svom klubu. Ponavljam, on ni za šta nije kriv, neke reči se pogrešno stavljaju i interpretiraju u pogrešnom smeru“, istakao je Iliev.

Potpuno u drugi plan je otišla priča o tome kako će “crno-beli“ izgledati na proleće i ko će pokušati da smanji veliku prednost na tabeli koju ima Crvena zvezda.

“Mi smo se trudili da u prelaznom roku napravimo ogromne rezove, redukovali smo igrački kadar i ja ne pamtim u bližoj istoriji da se u jednom prelaznom roku dogodio tako veliki rez... Do kraja prelaznog roka je ostalo da privedemo kraju transfere jednog ili dvojice igrača i onda ću tek reći da li je to ono što sam ja želeo“, zaključio je Iliev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: