Maja Ognjenović za B92: Sada govorim ono što nikada nisam

Izvor: Nikola Trajkoviæ

Petak, 01.01.2016.

14:00

Default images
Getty Images

Srpske odbojkašice iza sebe imaju veoma uspešnu sezonu u kojoj je najvažniji cilj bio osvajanje olimpijske vize za Rio. To je i učinjeno na Svetskom kupu u Japanu, a kao šlag na torti došle su bronze sa Evropskih igara i Evropskog prvenstva. Na pitanje da li može da izdvoji neki uspeh od svih postignutih tokom 2015. godine, Maja je rekla:

Iskreno, ne mogu. Svaki je poseban i drag na svoj način. Na Svetskom kupu smo uspele da upišemo deset pobeda u nizu, što ja i dalje smatram velikim podvigom, a na Evropskom prvenstvu smo osvojile bronzanu medalju, isto kao i devojke na Evropskim igrama. Od maja do oktobra smo na četiri velika takmičenja osvojile tri medalje, što je veliki uspeh, moram priznati“.

Naredno okupljanje izabranice Zorana Terzića očekuje u maju, a Ognjenovićeva ističe da njoj i saigračima dobro dođu obaveze u klubovima da bi se zaželele jedne drugih.
Getty Images
Svaka od nas voli da igra za reprezentaciju, funkcionišemo sjajno. S obzirom na to da smo četiri meseca stalno zajedno, ne mogu da kažem da se zasitimo jedne drugih, već svaka od nas ide u svoj klub. Podeljene smo, leti smo zajedno, provodimo se, igramo i vredno treniramo, a naš posao je nešto zbog čega se bavimo odbojkom, pa je u klubovima drugačija priča“.

Igre u Riju su, bez sumnje, najvažnije takmičenje koje očekuje sve sportiste naredne sezone, a srpskim odbojkašicama će kao priprema za te izazove poslužiti Gran Pri.

Već tokom prvog vikenda igramo u Riju i tamo nas čekaju susreti sa najjačim reprezentacijama. Posle nećemo imati toliko vremena za druge kontrolne utakmice, što je i bolje jer nećemo biti opterećene kao poslednjih godina. Čekaju nas dva takmičenja na koja ćemo otići maksimalno spremne. Olimpijske igre su, naravno, najvažnije i spremaćemo se od okupljanja da budemo prave početkom avgusta“.
Getty Images
Već posle osvajanja bronze na Evropskom prvenstvu u Holandiji i Belgiji, kapitenka reprezentacije Srbije je najavila medalju u Riju. Tu tvrdnju je ponovila javno na novogodišnjem koktelu Odbojkaškog saveza Srbije i istakla da s pravom očekuje odličje.

Nisam nikada izjavila nešto slično, ali kada verujete u ono što radite, kada se trudite, onda ste sigurni u svoje mogućnosti i želje. Imamo jednu od najkvalitetnijih ekipa, ne samo u Evropi, već i svetu, koja je spremna za olimpijsku medalju. Neke od nas po treći put idu na Olimpijske igre i smatram da ćemo osvojiti odličje, a da mlađe, koje su nam se tek pridružile i pomogle da atmosfera u timu bude još bolja svojom energijom, to bude lep početak reprezentativne karijere“.

1. oktobra 2015. godine navršeno je 15 godina od najvećeg uspeha srpske odbojke – olimpijskog zlata muške reprezentacije koje je osvojeno u Sidneju. Ognjenovićeva ističe da je to zlato jedno od motiva da ona i saigračica u Brazilu narednog leta dođu do sličnog, a možda i istog uspeha.
Getty Images
Motiv svakako postoji, odlazak na svako veliko takmičenje predstavlja neku vrstu izazova za sve nas. Znamo koliko su uspesi naše muške reprezentacije, posebno olimpijsko zlato iz Sidneja, doprineli razvoju ne samo muške, već i ženske odbojke u našoj zemlji. Od 2000. godine, odbojka je postala najmasovniji sport u Srbiji. Sigurno je da bi medalja u Riju još doprinela tome, ne mogu da kažem da je ona zato obaveza, ali sam ponosna jer deca biraju put kao naš zbog svih uspeha koje smo postigli poslednjih godina“.

Za kraj, Maja nam je otkrila koje su njene novogodišnje želje za 2016. godinu.

Želje su uvek iste, da svi sportisti i oni koji se bave sportom budu zdravi, srećni i veruju u ono što rade. Jer, ako verujete u ono što radite uspeh sigurno neće izostati. Moja jedna želja za mene je medalja u Riju“, rekla je Maja Ognjenović u intervjuu za B92.

Jelena Trajković (@zvezdica)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: