Musli za B92: Sazreo sam, rado se sećam Laktaša

Izvor: Saša Ozmo

Utorak, 03.11.2015.

10:00

Default images

U intervjuu za B92 Musli je govorio o početku sezone, istakao da ne voli mnogo da gleda u prošlost, mada smo se dotkali i perioda u Partizanu i prošle sezone sa Megom. Takođe, razgovorali smo o reprezentaciji, košarkaškim uzorima, napretku...

“Prezadovoljan sam svime u klubu, i saigračima i stručnim štabom. Najviši cilj jeste da budemo među osam ekipa i da se plasiramo na Kup kralja, ali generalno nema mnogo pritiska“, počinje Musli priču za B92.

Posle četiri kola Manresa ima skor 2-2, a na kontu je mogao da bude i trijumf više.

“U nedelju smo nesrećno izgubili od Huventuda, primili smo trojku u završnici i posle smo imali šut za pobedu, a oni su svake godine u prvih šest-sedam ekipa. Da smo slavili, bio bi to fantastičan start, ali i ovako je više nego dobro. Sada idemo dalje, gostujemo Gran Kanariji. Endesa je jedna od najjačih liga u Evropi, važi za najjaču. Stvarno jeste tako, sada sam se i uverio u to, mnogo je jakih timova i kvalitetnih igrača. Bukvalno svako svakog može da dobije, izuzetna je liga“.

Tek treba da uslede utakmice sa velikanima evropske košarke – Barselonom i Real Madridom.

“Nećemo imati imperativ pobede i igraćemo možda i bolje nego neke za nas bitnije mečeve jer ćemo biti rasterećeniji. Jedva čekam da dođu utakmice sa Realom i sa Barsom“.

Musli za sada beleži 17,3 poena i 8 skokova po utakmici, a nagrada za igrača meseca nije ga uljuljkala, pošto je Huventudu ubacio 25 poena, uz 5 skokova.

“Imam odličnu komunikaciju sa trenerom Ibonom Navarom, koji je prošle godine bio u Laboral Kuči. Sve se nekako poklopilo, dao mi je slobodu u igri, a ja sam sada iskusniji i zreliji u odnosu na prvi put kada sam otišao u inostranstvo. Koristim svaki minut na pravi način i to je to“.
Starsport
Prvi put Musli je otišao u inostranstvo još 2010. godine, ali boravak u Laboral Kuči bio plodan – malo je igrao i dosta je vremena provodio na pozajmicama.

“Bio sam premlad, došao sam u klub sa samo 19 godina, a oni su u prethodnoj sezoni osvojili titulu tako što su dobili Barselonu sa 3-0 u finalu plej-ofa. Iskreno da ti kažem, ne vraćam se mnogo unazad jer ne mogu ništa da promenim, tako je-kako je. Trudim se da gledam jedino u budućnost, da budem maksimalno koncentrisan na košarku, na svaki sledeći trening i meč“, ne želi Dejan mnogo da govori o prošlosti.

Musli je bio superioran u mlađim kategorijama, od njega su se očekivale velike stvari, ali nije odmah ispunio potencijal.

“Uh, idu malo teška pitanja“, rekao je Musli uz smeh, “Jeste, bio sam dominantan, posle toga je očigledno bio pad u igri... Ni ne želim da se osvrćem na sve što je bilo, sada želim samo da uživam u košarci. Nije to neka fraza, stvarno ne gledam u prošlost“.

Dok je bio mlađi, Muslija je pratila reputacija da se ponekad na treninzima ne trudi dovoljno i da nema pravi stav.

“Ima istine u tome... Ali evo, trudim se da pokažem da to nimalo nije istina, a to znaju i svi ljudi sa kojima sam sarađivao. Znaju kako treniram i da dajem sto posto sebe kada sam zdrav“.

Ekipa Mega Leksa stekla je imidž kluba koji košarkaše “vraća u život“, a izgleda da je tako bilo i sa Muslijem – prošle godine na Jadranu je prosečno imao 15 poena i 9,2 skoka.

“Mnogo mi je značila sezona u Megi, tu sam se dosta razigrao i imao nekoliko odličnih utakmica u jakoj ABA ligi. To mi je bila najbolja priprema za ovu sezonu, dočekao sam ovaj izazov u Španiji potpuno spreman“.

Pre Mege, 213 cm visoki centar dve sezone proveo je u Partizanu.

“Mi smo prve moje sezone bili među najmlađim timovima u ABA ligi, ako ne i najmlađa. Tada smo uzeli trofej u Jadranskoj ligi i u domaćoj ligi, na klupskom planu sam zadovoljan, mada uvek može više – najviše žalim za porazom od Cedevite u Areni u mojoj drugoj sezoni. Lično, trudio sam se koliko sam mogao, bio sam podređen ekipi kao što uvek i jesam. Moglo je i bolje, naravno, ali uvek može bolje“.
Starsport
Dugo smo ga gledali u ABA ligi, sada je malo teže doći do prenosa utakmica Manrese, ali Muslijev stil igre nije se mnogo promenio.

“Manje-više je slično kao u Megi. U ove četiri utakmice na razne načine sam postizao koševe i uvek se trudim da je tako – otvoren šut spolja, lou post, pik igra... Prethodna dva leta radio sa sam sa trenerom Aleksandrom Matovićem i kondicionom Todorom Galićem, oni su mi mnogo pomogli. Ipak, prostora za napredak uvek ima, pogotovo u košarci – i fizički i tehnički i taktički. Ako nešto moram da izdvojim, voleo bih dodatno da poboljšam igru leđima“.

Na pitanje koje igrače na svojoj poziciji najviše voli da gleda, 24-godišnji Musli je odgovorio:

“Divca i Olajdžuvona. Od sadašnjih najviše mi se dopada Mark Gasol. Primetićete da svi igrači koji sam naveo rade mnogo stvari na terenu – u odbrani pokrivaju dosta prostora, timski su igrači, a u napadu su raznovrsni“.

Za kraj, zamolili smo Dejana da izdvoji najlepši i najružniji trenutak u dosadašnjem toku karijere.

“Nema mnogo ružnih, možda neka povreda kada sam duže odsustvovao sa terena. Najlepše mi je bilo sa reprezentacijom, izdvojio bih zlatnu medalju 2009. godine u Francuskoj na EP za igrače do 18 godina. Veoma drag mi je i trofej ABA lige s Partizanom u Laktašima“, zaključio je Musli za B92.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: