Božić za B92: Navijači vetar u leđa, pričaću s Murićem

Izvor: IP SO

Petak, 16.10.2015.

17:45

Default images
Starsport

Petar Božić je kao igrač podigao mnogo trofeja, nada se da će slične uspehe u budućnosti ponoviti i kao trener, a za B92 govorio je o podršci navijača, ulozi glavnog trenera, predstojećem meču sa Cibonom...

“Srećan sam. Dve i po godine sam se kao pomoćnik spremao za ovo – dugo sam u košarci, ali sada imam ulogu glavnog trenera, što je neverovatan osećaj i velika radost. Mislim da se to i vidi. Naravno, i posle poraza se oseća isto toliko i tuga i zabrinutost, ali sve to je sastavni deo ovog sporta. Uživam u radu sa svojom ekipom – optimsita sam, spreman sam i maksimalno posvećen, videćemo kakav će rezultat svega toga biti“, počinje Božić priču za B92.
Starsport
Crno-beli su u prvih pet kola ABA lige ostvarili dve pobede, a trener Partizana nada se još boljim rezultatima kada tim bude kompletiran.

“Vreme koje mi trenutno nemamo vrlo je važna stavka. Anđušić je došao, još imamo ideja u kompletiranju tima, ali moramo u hodu da rešavamo stvari i da dođemo do željenog nivoa. Postoje šanse da Dino Murić dođe u tim, ovih dana treba da se čujem sa njim i vidim da li će taj dogovor napredovati“, kaže Božić i analizira dosadašnji tok takmičenja u ABA ligi:

”Sa Metalcem smo bili blizu pobede, u Banjaluci smo dobar deo meča kontrolisali. Ne bi bilo nezasluženo da smo pobedili, tako da voleo bih da smo dobili i neku od tih utakmica. Moramo u hodu da menjamo neke stvari, u hodu da se uigravamo. Nadam se da ćemo dobro raditi, a videćemo da li će rezultat tog rada biti pobede“.

Božić se posebno zahvalio navijačima, koji sada dokazuju vernost u sezoni u kojoj mnogo toga ide teže nego što je uobičajeno.

“Mnogo nam znači podrška navijača, još dok sam bio igrač uvek sam naglašavao podršku koju ima Partizan. To zajedništvo i prepoznatljiva energija mnogo znače novoj ekipi i stvarno sam zahvalan svim tim ljudima. Ispostavilo se da nam je u te dve pobede navijanje bilo vetar u leđa“.

Prvi sledeći izazov jeste sudar sa Cibonom u Zagrebu, u subotu od 17 časova.

“Očekujem tešku utakmicu, Cibona ima dosta iskusnih igrača, na domaćem terenu su zaista jaki. I oni imaju problema, tako da se nadam da će recept koji nam je omogućio dve pobede poslužiti i u tom duelu. Videćemo da li će to biti dovoljno za pobedu, ali idemo da damo sto posto svojih mogućnosti“, zaključio je Božić.

Vitkovac za B92: U Partizan uvek dolaze dobri ljudi

Starsport
Uporedo smo razgovarali i sa Čedomirom Vitkovcem, povratnikom u redove crno-belih i najiskusnijim u postavi Partizana.

“Pritisak svi osećamo i svi moramo da se nosimo sa time. Svako mora da zna koja mu je uloga u timu i da je nosi na najbolji mogući način. Siguran sam da momci to osećaju i da se bore sa time, stvarno smo iz meča u meč sve bolji i bolji. Videćemo gde će nas to odvesti“, kaže Vitkovac na početku razgovora za B92.

Vanja Marinković, Andrej Magdevski, Miloš Koprivica, pa i Petar Aranitović i Mihajlo Andrić, svi oni su mladi momci na kojima će biti veliki tere.

“Stvarno izuzetno dobro rade, posvećeni su i vredni, što je najbitnije. Ima stvarno mnogo talenata , umeju da ispolje taj potencijal i nadam se da će dosta njih prirediti prijatno iznenađenje ove godine“.

Uz Kostu Perovića, Vitkovac je čovek koji predstavlja mentora mlađem delu ekipe.

“Mnogo mi znači iskustvo koje imam iz prethodnih klubova – mogu mnogo da primenim i dosta toga da kažem o velikom broju igrača. To mogu da prenesem i mlađim igračima, te glavne karakteristike individualnih protivnika i ekipa. To je vrlo bitno jer mislim da je najvažnije da nastupamo kao celina“, kaže 32-godišnji krilni centar i dodaje:

“Atmosfera u timu je fenomenalna, svi igrači su nam prvom mestu dobri ljudi, u Partizan zapravo uvek i dolaze takvi ljudi, tako da niti ima niti verujem da će biti bilo kakvih problema unutar tima. Svi se odlično slažemo“.

Početak sezone bio je prilično naporan, moglo je i bolje, moglo je i lošije, ali računi će se svoditi tek na kraju sezone.

“Utakmice idu jedna za drugom, svaka sledeća jeste prilika za popravku rezultata. Maksimalno smo fokusirani na svaki sledeći meč koji dolazi, tako da nemamo prostora da budemo zadovoljni ili ne. Utisci dolaze na kraju sezone, do tada samo rad“.

Za kraj, pitali smo Vitkovca koja mu je najdraža pobeda u dosadašnjoj karijeri.

“Ne mogu da izdvojim nijedan trijumf kao omiljeni, ne volim da se vraćam nazad, ko zna, možda najdraža pobeda tek sledi“, zaključio je Vitkovac za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: