Šaponjić za B92: Ostvarili smo san, a sada na LŠ

Sa nepunih 18 godina dočekao je da postane svetski prvak i da bude jedan od najvažnijih igrača na putu ka zlatnoj medalji. Napadač Partizana i reprezentacije Ivan Šaponjić još sređuje utiske sa tek završenog Mundijalita, ali već razmišlja i o budućnosti, o čemu je govorio u kratkom intervjuu za B92.

Izvor: Saša Ozmo

Ponedeljak, 22.06.2015.

15:13

Default images
Getty Images

Finalna utakmica sa Brazilom bila je najveća u dosadašnjoj karijeri za većinu mladića koji nose dres reprezentacije.

“Jedva sam zaspao pred taj meč, pravo da vam kažem. Celu noć sam razmišljao o utakmici. San je igrati finale Svetskog prvenstva, to je nešto neverovatno i celu noć sam proveo sa time u mislima. Nekako sam na kraju zaspao, a sutradan smo svi verovali u pobedu. Ostvarilo se ono što smo želeli i svi smo presrećni. Još ni sami nismo svesni šta smo uradili i koliki smo uspeh napravili“, počinje Šaponjić priču za B92.

Trofej svetskog šampiona mnogo će značiti 192 cm visokom centarforu pred narednu klupsku sezonu.

“Prvo ću dobro da se odmorim, a onda se priključujem pripremama Partizana. Dobili smo Dilu Gori – dobar su protivnik, ali mislim da ćemo lako izaći s njima na kraj. Pripremamo se za Ligu šampiona, to je prioritet. Imam samo 17 godina i osvojio sam Svetsko prvenstvo, naravno da ću dobiti samopouzdanje – da sam crtao onako kako želim, ne bih bolje nacrtao od ovoga što se desilo. Zadovoljan sam, verujem u sebe, što je veoma važno. Guram dalje s Partizanom, okrećem se tome“, kaže momak iz Nove Varoši.
Starsport
Prošle sezone Šaponjić je u Jelen Superligi odigrao 14 utakmica i postigao je četiri gola, ali u predstojećoj sezoni konkurencija u špicu biće velika.

“Došao je još jedan napadač, Valeri Božinov je veoma dobar igrač. Mislim da će se na pravi način uklopiti u ekipu. Videćemo na pripremama – na šefu je da odluči, možda budemo igrali zajedno, a možda bude igrao i samo jedan“.

Da bi se ustalio u prvoj postavi Partizana, Šaponjić mora dodatno da unapredi svoju igru, a i sâm je toga svestan.

“Posle svakog treninga ostajem i radim individualno. Ne mogu nešto da izdvojim, bukvalno radim na svemu – desnu i levu nogu, glavu, kretanje, sve segmente igre. Mislim da mogu još dosta da se popravim i da budem mnogo bolji igrač“.

Za kraj, pitali smo Ivana ko je njegov uzor u svetu fudbala, a on je odgovorio munjevito:

“Po mom mišljenju, Ibrahimović je najbolji igrač na svetu. Najviše njega volim, pratim sve njegove pokrete“, zaključio je Šaponjić za B92.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: