Dragan Ćirić za B92: LŠ? Počećemo sa manjim ambicijama

Posle šest godina došlo je do smene rukovodstva u FK Partizan. Stigao je novi predsednik, novi Upravni odbor, a s njima i novi sportski direktor. Ta funkcija, koja je u većini evropskih klubova možda i ključna jer reguliše odlaske i dolaske igrača, u Humskoj praktično nije postojala poslednjih nekoliko sezona.

Sada je opet aktivirana, a odgovoran zadatak da u finansijski veoma teškim uslovima brine u pojačavanju igračkog kadra poveren je Draganu Ćiriću. Bivši igrač crno-belih, ali i velike Barselone, je pre desetak godina okončao karijeru upravo na JNA. Sada počinje novu u Humskoj 1.

Izvor: Aleksandar Kovaèeviæ

Sreda, 31.12.2014.

08:00

Default images

Dolazak novih ljudi na rukovodeće položaje postavlja pitanje koliko će to da promeni stvari, odnose i situaciju u Partizanu.

"Mi samo pokušavamo, i ja ću lično da pokušam, da ono što nije bilo dobro da se ispravi, a ono što je bilo dobro da se nastavi. Pre svega se koncentrišem na ekipu, da vratimo atmosferu koja je tu bila ranije, naravno uz podršku ljudu koji će to da potpomognu finansijski. Da se ti igrači zadrže što je duže moguće i da se dobro pripremimo za leto", rekao je Ćirić.

Tokom smene vlasti u Humskoj u centru pažnje bio je slučaj najboljeg strelca Petra Škuletića. On je prošao lekarske preglede u Lilu, ali je novi Upravni odbor blokirao transfer. Takve stvari znaju pogubno da učitu na igrača koji pre svega želi da reši svoju egzistenciju.

"To jeste pitanje, ali to je jedan od naših i lično mojih zadataka da to ispravimo. Mislim da treba da shvati da će to biti samo dobro za njega, ne možemo biti loše. Biće još ponuda i svega, ali razgovaraćemo sa njim", istakao je sportski direktor Partizana.
foto: partizan.rs
Nova uprava, nove snage, navijači odmah očekuju i nova finansijska sredstava, pa i nove igrače u Humskoj 1.

"Ne znam koliko je to realno. Mislim da moramo imati prioritete da se saniraju dugovanja koja imamo, pa ćemo onda videti koliko možemo to da uklopimo sa pojačanjima i koliko možemo da odvojimo novca za njih. Mislim da u ovom trenutku nije realno da se odvaja ništa preterano za to, trebalo bi da se koncentrišemo na leto. Pre svega treba raditi sa mladima, mislim da je to budućnost Partizana, ali uvek moraju biti prisutni i stariji igrači koji će da vuku mlađe", objasnio je Ćirić.

Svakog leta prva stvar koja se očekuje od Partizana je učešće u Ligi šampiona u osvajanju titule.

"Ne bih bio toliko optimista. Naravno da bi svako voleo da igramo Ligu šampiona, ali bih bio malo umereniji i počeo sa manjim ambicijama, pa sve što bude bolje je fantastično. Mislim da zaslužujemo uvek da igramo Ligu Evrope", rekao je bivši reprezentativac.
foto: partizan.rs
Poslednjih godina se sa velikom negacijom pričalo o fudbalskim menadžerima koji su bukvalno bili vlasnici prava na igrače. FIFA ukida pravilo vlasništva treće strane, što će umnogome uticati i na odnose u fudbalskoj Srbiji.

"Mislim da su menadžeri sigurno potrebni, sto odsto. To je kod nas otišlo u drugu krajsnost gde ni to nije dobro. Potrebno je pronaći pravu meru. Zna se po procentima koliko treba šta da ide menadžeru, kao i u svakom poslu gde je neko posrednik. Menadžer je mnogo bitan i za igrače i za klub, i za odnos klubova. Oni neće nikad nestati, potrebno je samo regulisati na pravi način", zaključio je Dragan Ćirić intervju za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: