Edo Murić za B92: U Partizanu zbog Vujoševića

Slovenački košarkaš Edo Murić ove sezone u Partizan je stigao iz Krke. Pružio je dosta dobrih partija, ali ga je povreda na meču sa Crvenom zvezdom Telekom sprečila da nastavi u istom ritmu. On je u intervjuu za B92 govorio o razlozima zbog kojih je stigao u Partizan, navijačima i reprezentaciji Slovenije…

Izvor: Maja Nikoliæ

Ponedeljak, 29.12.2014.

20:00

Default images

Iako ‘crno-beli’ polusezonu nisu odigrali na najbolji mogući način Murić se nada da će u novoj godini sve biti mnogo bolje. Slovenac ističe da mu je veoma žao što zbog povrede ne može da pomogne saigračima u teškim momentima.

Jedva čekam da opet zaigram, oporavak teče po planu. Mnogo mi je teško da gledam sa strane momke kako se bore, tako da se nadam da ću se što pre vratiti na teren. To zavisi od odluke lekara, kada oni procene da je najbolje za mene da ponovo zaigram, ali i kada ja osetim da sam sto posto spreman”.

Partizan u Evrokupu nije uspeo da izbori plasman u naredni krug, a u ABA ligi igra sa dosta oscilacija. Ipak, Murić je optimista i veruje da će sve doći na svoje mesto.

Bila je ovo teška polusezona, ali mislim da su teška vremena za nama. Dolazi nova godina, s tim će doći i nove pobede, nadam se da će nas na tom putu sačekati mnogo bolja situacija. Imali smo problema sa povredama, nemamo baš mnogo sreće. Kada se konačno budemo sastavili i počeli svi zajedno da treniramo, mislim da ćemo biti mnogo bolji tim i da neće biti nikakvih problema”.
Starsportphoto
Kada je stigao u klub, Murić je rekao da mu se ostvario dečački san da obuče ‘crno-beli’ dres. On ističe da je veoma lep osećaj igrati pred ‘Grobarima’.

Mnogo je lepo igrati pred ovim navijačima, mnogo sam želeo da igram i derbi i veoma mi je žao što sam se baš na tom meču povredio. Sada iz drugog ugla vidim kako sve izgleda, kako nas navijači bodre, mislim da ću zbog podrške imati još veću želju i veću motivaciju za sve svoje nastupe”.

Jedan od glavnih razloga njegovog dolaska u redove srpskog šampiona je rad sa trenerom Duškom Vujoševićem.

Možda i najveći razlog mog dolaska u Partizan je rad sa trenerom Vujoševićem. Svi znaju šta je on sve uradio za klub, za igrače koji su bili u klubu kada je on bio trener. Rad sa njim nije samo moja želja, već i želja mnogih igrača u Evropi. Ja sam dobio tu čast, poziv od njega i nije bilo teško da se odlučim da pređem u Partizan”.

Njegov saigrač iz reprezentacije Jaka Blažič je član Crvene zvezde Telekom, a Murić kaže da su veoma dobri prijatelji i da između njih nema navijačkih čarki.

Blažič i ja se dugo znamo. Zajedno igramo u reprezentaciji, na parketu smo protivnici i nikad to nismo mešali sa priateljstvom, a tako će i da ostane. Uvek mu želim sve najbolje”.
Starsportphoto

 

 

Reprezentacija Slovenije će na Evropskom prvenstvu 2015. godine igrati u Zagrebu u grupi sa Hrvatskom, Grčkom, Makedonijom, Gruzijom i Holandijom.

Imamo ugodan raspored i dobru grupu na Evropskom prvenstvu, odgovara nam i kasniji raspored za nokaut duele. Polako se vraćaju igrači, Begić je počeo da igra, isto kao i Vidmar i sigurno će reprezentacija sa njima dvojicom biti mnogo jača. Nadam se da će svi igrači biti zdravi i da ćemo doći spremni na pripreme. Igramo u Zagrebu, znam da će tamo doći dosta naših navijača i napraviti nam domaći teren”.

Na Svetskom prvenstvu u Španiji Slovenija bila među osam najboljih, a takmičenje je završila porazom od Sjedinjenih Država.

Bilo je mnogo lepo igrati na tako velikom takmičenju kao što je Svetsko prvenstvo, imaš priliku da igraš sa najboljim košarkašima, da vidiš kako i koliko napreduješ, kakav si u odnosu na druge igrače. Mislim da je osmo mesto veoma dobro, mislim da smo mogli još dalje da se plasiramo samo da nismo za protivnika dobili Amerikance u četvrtfinalu. Nismo imali sreće prethodne tri godine, stalno smo se u četvrtfinalima sastajali sa kasnijim prvacima, u Litvaniji su to bili Španci, u Sloveniji smo igrali sa Francuzima, sada sa Amerikancima, nadam se da je to dosta testova za nas i da će se ove godine sve poklopiti da bi se osvojila medalja. To nam je velika želja već duže vreme i mislim da smo spremni da to i napravimo”, zaključio je Edo Murić za B92.

 

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: