Dragana Cvijić za B92: Domaći teren nije važan

Posle srebrne medalje na Svetskom prvenstvu i četvrtog mesta na Evropskom šampionatu, rukometašice Srbije su protivnik kojeg niko ne želi naspram sebe. Sada je pred Srpkinjama novi izazov – u ponedeljak počinje Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj i Mađarskoj. Tim povodom razgovarali smo sa pivotmenom našeg nacionalnog tima Draganom Cvijić.

Izvor: Saša Ozmo

Subota, 06.12.2014.

13:40

Default images

Srbija sada neće imati faktor iznenađenja, pošto su svi svesni kvaliteta koji poseduje ekipa Saše Boškovića.

“Mislim da će nas sada svi ozbiljnije shvatati. Sa druge strane, pravi protivnici se najbolje spremaju i za ekipe koje su lošeg kvaliteta, tako da očekujem veliki otpor od svake reprezentacije sa kojom budemo igrali“, počinje 24-godišnja Cvijićeva intervju za B92.

Naša reprezentacija prvi meč na EP igra u ponedeljak sa evropskim prvakom Crnom Gorom. Cvijićeva kao članica podgoričke Budućnosti dobro poznaje prvog protivnika.

“Nisam imala priliku nikada da igram protiv njih, osim na Mediteranskim igrama, ali tada nisu bile u tom punom sastavu. Reč je o izuzetno kvalitetnoj ekipi koja ima sistem koji je uhodavan godinama. Mislim da će to biti jedna od najtežih i najzanimljivijih utakmica na EP“.

Osim sa Crnogorkama, Srpkinje će u prvoj fazi igrati sa Francuskinjama i Slovakinjama.

“Izgubili smo od Francuskinja na pripremnom turniru sa četiri gola razlike. Po mom mišljenju, Francuska je jedan od favorita za medalju, tako da očekujem tvrd meč. Mogu reći da smo mi njima malo nezgodne i da malo teže igraju sa nama, tako da očekujem egal utakmicu u kojoj će sitnice odlučiti. Slovačka je ekipa koja može da iznenadi svaku reprezentaciju ako je rival ne shvati ozbiljno. Kako gledamo na Crnu Goru i Francusku, tako moramo da gledamo i na Slovačku i da se za njih maksimalno spremimo“.

Cvijićeva, koja je bila član idealne postave na Svetskom šampionatu pre dve godine, kaže da će biti spremna za početak EP.

“Odlično se osećam. Nije sa mnom bilo ništa strašno, malo sam samo istegla ligament. Vukla sam to više od šest nedelja, kroz celu Ligu šampiona, sada sam se oporavila i spremna sam na izazove koji nas čekaju od sledeće nedelje“.
Starsport
Nije tajna da su povrede malo poremetile pripreme naših rukometašica, ali Dragana vidi i pozitivnu stranu u svemu tome.

“To se pričalo i kada smo se okupile – da su nas povrede omele, da ćemo imati problema... Ipak, nekada mislim da sedam dana odmora može mnogo da znači posle naporne sezone. Ove nedelje smo se okupile i shvatili smo ipak da su nam nedostajale neke igračice, ali polako ulazimo u ritam i pripremamo šta nam odgovara. Dobro je došao turnir u Norveškoj igračicama koje ne igraju mnogo u reprezentaciji – dobili smo nekoliko igračica koji su bitne jer nama treba duga klupa. Ekipa koja ima dugu klupu može da izdrži do kraja prvenstva i da igra egal sa svima. Ovo takmičenje je vrlo teško jer se igra dan za danom, nekada imamo dan pauze, pa je teško za oporavak ako igraš sve utakmice svih 60 minuta“.

Slično kao i rukometaše, i rukometašice Srbije bije glas da igraju dobro jedino na domaćem terenu, ali Cvijićeva smatra da to nije presudno.

“Iskreno, meni domaći teren nije važan. Meni je draže da igram sa strane i da hala bude puna i da navijaju protiv mene, to mi je isto kao i da navijaju za mene. Ja ne prihvatam to da publika može da promeni rezultat ili da publika može da bude sedmi igrač. Naravno da može da pomogne, ali publika ne može nikako da odmogne. Ja mislim da ako u Hrvatskoj bude puna hala Crnogoraca ili Srba tu prvu utakmicu, ne mogu da kažem da mi je sasvim svejedno, ali oni navijaju pa navijaju, ne čujem za koga i protiv koga i meni to zaista ne smeta. Volela bih i da igram protiv Hrvatske, da ta hala bude puna u tom drugom krugu i da uživam u rukometu. Drago bi mi bilo da svaka utakmica bude popunjena i mislim da nije tačno da smo dobre samo na domaćem terenu – svaka devojka ovde voli da igra pred punim tribinama, bez obzira igrali kući ili sa strane“.

Za kraj, pitali smo Draganu šta je to što čini dobrog pivotmena.

“Najbitnije je da ima dobru saradnju sa svakom od svojih igračica, čak i sa onima koje sede na klupi. Mora najviše da radi za svoju ekipu, a lopte će postepeno doći“, zaključila je Cvijićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: