FPL: 3.300.000 igrača i Srbin na vrhu

Da je Srbija pravi rasadnik talenata u gotovo svim sportovima, to je nešto što smo znali i što je odavno opšte poznato. Ali ovih dana imamo i čoveka koji je na vrhu svetske liste u virtuelnoj igri – Fantazi Premijer liga

Reč je o našem bivšem kolegi Milanu Mihajloviću, kome je pošlo za rukom da za samo nekoliko meseci, vrednim i mukotrpnim radom, razmišljanjem i planiranjem, donosivši teške odluke, ostavi iza sebe preko 3.300.000 igrača širom planete. Njegova prednost posle šest kola Premijer lige iznosi tri boda za drugoplasiranim, a kako sve može da se promeni zbog jednog dobrog/lošeg poteza, saznajte u našoj priči s njim...

Izvor: Nemanja Ðorðeviæ

Četvrtak, 02.10.2014.

12:00

Default images

Koliko ti vremena nedeljno oduzima sve što zahteva Fantazi Premijer lige?

"Ako izuzmemo gledanje utakmica i pregled kola, što spada u prostu fudbalsku zaljubljenost, ode mi još po koji sat nedeljno na praćenje timskih vesti iz Premijer lige i planiranje mogućih transfera u narednom periodu. Lepe informacije crpim sa sajta fantasysootballscout.com", počinje popularni Milanko priču.

Koliko dugo igraš najpopularniju Fantazi igru na svetu, i da li imaš neki koristan savet?

"Sa igrom sam, sa još nekoliko prijatelja sa B92, počeo u sezoni 2006/07, što ce reći da nam je ovo osma sezona. Iskustveno gledano, bitno je da kroz praćenje samih utakmica pronađete svoje favorite i sačekate da prorade. Znači, svojim pulenima morate da oprostite po neko loše kolo i da budete strpljivi", jasan je Milan, "Jurenje prošlonedeljnih poena ne pomaže puno. Međutim, u isto vreme je jako važno da ipak uzmete igrače za koje se čini očiglednim da će praviti razliku u sezoni – bilo da su skupi igrači koji su u velikoj formi (Dijego Kosta, Branislav Ivanović, Angeh di Marija…), ili oni sa nižom cenom koji imaju svoju prednost, jer vam ostavljaju veća sredstva u budžetu (Sigurdson, Bertrand, Velbek, Uloa…)".

"I još jedna stvar igra veliku ulogu. Pošto zbog ograničenog budžeta ne možete da imate superstarove u svim linijama tima, neophodno je imati i jeftine igrače koji se dobro rotiraju međusobno. Tu dolazimo do mog ultimativnog 'alata' – rasporeda utakmica. Na sajtu koji sam malo čas spomenuo postoji odličan ‘fixture ticker’ sa kojim relativno lako možete da planirate iz kojih timova ćete uzimati igrače za rotaciju u narednom periodu. Preporuka je da svoje zvezde ostavljate u timu stalno, jer oni obično mogu da donesu bodove protiv bilo koje ekipe".
@facebook
Da li ti i koliko znači uspeh u FPL, i koliko emocija i nerviranja iziskuje gledanje Premijer lige kada sve posmatraš sa stanovištva svog izbora?

"Prvenstveno mi je super što mogu da se hvalisam u svom 'B92FPL' krugu, posebno zato što sam lestvicu sada podigao visoko. Što se nerviranja prilikom gledanja utakmica tiče, moram priznati da je malo opalo i sad skoro da mogu da obratim pažnju na samu utakmicu. Kada smo kretali, Tijeri Anri je još uvek bio u Arsenalu, a sećam se da sam samo čekao kada će lopta da dođe do njega. Ta tradicija se nastavila sa erom Kristijana Ronalda. Sada je vec bolje…".

Da li smatraš da poznavanje samog fudbala ima uticaj na ucinak u PLF?

"Sigurno da ima dosta uticaja. To je način da vidiš da neki igrač koji možda trenutno ne donosi mnogo bodova, može da eksplodira u skorijoj budućnosti i počne da ‘rešeta’. Nekad pogodiš, nekad ne. Ali, to je način da budeš u prednosti u odnosu na druge. Ipak, mora se priznati da i malo sreće igra veliku ulogu. Recimo, u kolu u kom sam napravio najveći skok sam na savet drugara bukvalno pola sata pre roka napravio dve izmene – koje su mi u naredna dva kola donele plus od preko dvadeset bodova. Između ostalog sam i zato tu gde sam, jer su razlike između prvog i recimo 100. mesta minimalne".

Za kraj, reci nam od koga si prvog saznao da si prvi 'fantazer' planete? Kakva ti je bila reakcija?

"Bukvalno u trenutku kada je izašla nova tabela, još jedan prijatelj, takođe zaluđenik (čitaj: Vladimir Novaković), to je odmah postovao na zajednickoj grupi. Mada moram priznati da sam pretpostavljao tako nešto jer sam špijunirao sve timove koji su do tada bili ispred mene (bio sam sedmi u tom trenutku pa mi nije bilo mnogo tesko). I, jeste fin osećaj, pošto se u našoj maloj B92FPL zajednici zaista poprilično 'ložimo' na sve ovo. Nastavljamo da se igramo pa ćemo videti kako će se sezona zavrsiti…", zaključio je Milan priču za B92.

U međuvremenu, ako i dalje razmišljate da se oprobate u ulozi virtuelnog menažera, pročitajte temu naše redakcije – "Od hobija do fenomena: Da li fantazirate?"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: