Zimonjić za B92: Nestor i ja možemo sa svima

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor zaustavljeni su u četvrtfinalu turnira u Majamiju, ali srpsko-kanadski par u prva tri meseca nove sezone pokazao je da je obnavljanje saradnje bila prava odluka. Zimonjić i Nestor osvojili su turnir u Sidneju, igrali su finale u Dubaiju, kao i polufinale u Melburnu.

U intervjuu za B92 Zimonjić je govorio o tome šta će biti ključno u ovoj sezoni, o singl igračima u dublu, Majamiju...

Izvor: AR, AM

Sreda, 26.03.2014.

19:43

Default images

Intervju je uradila naša dopisnica iz Majamija Ana Mitrić (@ana_mitric)

Nestor i Zimonjić su počeli sezonu titulom u Sidneju, što je nagovestilo da su samo nastavili tamo gde su stali 2010. Nenad je pričao o tome šta je bio najlakši, a šta najizazovniji aspekt njihove ponovne saradnje.

"Najlakše je bilo što nismo morali da se prilagođavamo jedan drugom, pošto je bilo kao da nikad nismo prestali da igramo zajedno. Očigledno se razumemo, šta treba da očekujemo na terenu jedan od drugog, kakvi udarci dolaze od koga. Teži deo je bio da ulazimo na turnire sa visokim samopouzdanjem - Danijel ga je imao, nakon osvajanja Brizbejna sa Firstenbergom. Ali, za mene, bilo je malo teže...

Imali smo jako težak žreb u Sidneju, pa je fantastičan rezultat koji smo postigli. Od prvog do poslednjeg poena na turniru nisi mogao da kažeš da je bilo lako. Nikada nije bilo tako, što nam je predstavljalo veliki izazov. Zato smo bili još srećniji zbog titule.

U Indijan Velsu, imali smo vrlo naizvestan meč, 11:9 u super-tajbrejku protiv Conge i Maua. Prethodno, pobedili smo Čilića i Del Potra, u još jednoj teškoj završnici, tako da ni tu nismo imali lak žreb. Mislim da smo igrali sjajan tenis, sve se svodilo na jedan poen - bilo je tri taj brejka u meču.

Kada igrači osvajaju mnogo turnira, samopouzdanje raste, samim tim i očekivanja. Zimonjić i Nestor žele da ambicije budu jednostavne - što vise pobeda, a sve ostalo doći će sa njima. Prvi sledeći cilj jeste Top 4.

“Pre svega, znamo da dobro igramo zajedno. Kada nas dvojica igramo na visokom nivou, možemo da igramo sa svima, nezavisno od uslova i podloge. Za nas je bitno da uđemo u momenat gde verujemo u svoju igru i gde je nebitno šta se dešava sa druge strane terena. Uvek imamo dobre rezultate kada je stanje takvo – umeli smo da igramo i po pet-šest finala u nizu i da osvajamo titule.

Sada smo u teškoj poziciji, pošto nismo počeli u Top 4, a veoma je važno koji si nosilac. Tako da nam je glavni cilj da počnemo da pobeđujemo u dosta mečeva i da uđemo u top 4. Kada si tu, imaš bolji žreb, posebno kada počne sezona na šljaci gde možemo da preskačemo prvu rundu. U prošlosti bili smo dobri na tim turnirima - bilo je nekoliko sezona gde smo osvojili gotovo sve na šljaci.

Ali sada želimo da se još popravimo, pošto prošla sezona nije bila dovojno dobra ni za jednog od nas. Nakon Vašingtona moji rezultati su bili verovatno najgori u prethodnih deset godina. Bilo je teško vratiti se posle toga, iako nisam osećao da igram naročito loše. Rezultati su bili loši, samim tim i samopouzdanje tokom velikih poena. Ovih dana, ima toliko dobrih igrača sa sjajnim servisom, odličnim riternom i izvanrednih fizičkih predispozicija. Nije lako kada niste samouvereni, tako da sada pokušavamo da se vratimo na pravi kolosek i za sada nam dobro ide - četvrti smo u Trci.
BETAPHOTO/TENISKI SAVEZ SRBIJE/DS
Za medijsku pažnju na turnirima je jako dobro kada poznati singl igrači igraju u dublu. Zimonjić je istakao da voli da igra protiv singl igrača, jer je to potpuno novi izazov za njega.

“Za mene je sjajno da igram protiv najboljih na svetu, nebitno da li je u singlu ili dublu. To je najbolji scenario, u Masters seriji gde ima dosta takvih mečeva. Eto, u Indijan Velsu su na kraju krajeva Soareš I Peja bili u finalu, a Federer i Vavrinka, koji su u Top 10 u singlu, prilično ubedljvo poraženi su u polufinalu.

Mnogi takvi mečevi su tesni, različiti igrači igraju, vide se različite veštine, i mislim da je sjajno za publiku da gleda dubl poene, koji se ne mogu videti u singlu. Mislim da su svi na terenu motivisani kada najbolji singl igrači igraju sa najboljim dubl igračima. Specijalisti za parove žele da pokažu: ’E, u ovome smo mi najbolji’, a singl igrači hoće da dokažu da su oni najbolji, čak i u dublu.

Zbog toga je ovo takmičenje dobro za sport, meni bi bilo drago da singl igrači redovnije igraju u dublu. Znam da je to teško za njih, ali možda možemo da iskoristimo neke od tih turnira da se takvi mečevi prikažu na televitizi, možda samo i najzanimljivije detalje sa tih mečeva jer u dublu ima poena kakvih u singlu ne mogu da se vide.

Nenadova deca su se rodila upravo u Majamiju pa on ima mnogo više stvari osim tenisa koje ga vezuju za ovaj grad, ali i u sportskom smislu mu je vrlo omiljen.

“Nije samo do turnira. Ovde sam čak i trenirao, pa sam provodio vreme sa gomilom prijatelja tokom turnira. Takođe, osvojio sam Delrej tri puta i osećao sam se kao da igram kod kuće jer sam tu trenirao. Ovde se dogodila velika promena u mojoj karijeri jer sam počeo da radim sa Robertom Segusom. On mi je mnogo pomogao na prelazu iz juniora ka seniorima, naročito kada je reč o igri na tvrdoj podlozi, pošto sam kod kuće naučio da igram na šljaci.

Eto, imam toliko lepih uspomena, mnogo vrednog rada na ovom mestu. Majami je jedan od najlepših gradova koji možemo da posetimo dok igramo tenis po celom svetu. Sve to čini za mene ovo zabavnim. Nadam se da ću do kraja karijere imati šansu da ovde igram u finalu ili osvojim turnir, to bi me jako usrećilo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: