Vasilije Micić za B92: Povreda me je ojačala

Za samo nekoliko meseci najveći evropski klubovi će se otimati za njega, ali se Vasilije Micić ne obazire na to, nastavlja sa odličnim partijama i razmišlja samo o Mega Vizuri. Micić je bio jedan od najzaslužnijih što se Mega Vizura ravnopravno borila sa Crvenom zvezdom u finalu Kupa Radivoja Koraća, u kojem je njegova ekipa imala i šansu za trijumfuje. U intervjuu za B92 Micić priča upravo o propuštenoj prilici za osvajanje trofeja, svojim narednim ciljevima, ali i trenucima koji su uticali na njegovu karijeru...

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Subota, 15.02.2014.

23:36

Default images

Pre samo nedelju dana košarkaši Mega Vizure oduševili su sve na završnom turniru Kupa, a uprkos porazu Micić ističe da on i saigrači mogu da budu ponosni.

Emocije su se slegle posle dva slobodna dana, sumirali smo utiske, ali ostaje žal. Međutim, kao što nam je trener rekao u svlačionici, kada se pogledamo u ogledalo možemo da budemo čisti pred sobom, jer smo dali sve od sebe. Ta jedna lopta je bila naklonjenija Zvezdi, možda će biti suprotno u Superligi, koja nas tek čeka. Sigurno smo mnogo ponosni, izvukli smo pouke, sada verujemo više u sebe i možemo da očekujemo mnogo toga u nastavku sezone“.

Finale Kupa Radivoja Koraća za izabranike Dejana Milojevića bio je samo početak, po rečima Micića, pošto oni imaju velike ambicije u nastavku sezone.
Starsportphoto
Krećemo od utakmice sa Cibonom u ponedeljak, cilj nam je pobeda jer će puno značiti za koeficijent i bodovanje srpskih klubova u ABA ligi u odnosu na hrvatske. Posle toga su nam ambicije takve da zabeležimo što više pobeda u ABA ligi, da u Superligi budemo konkurenti za trofej. Polufinale, pa čak i finale, bilo bi naša realna želja“.

Mega Vizura je veoma mlada ekipa, a Micić ističe da su uslovi u tom klubu izvanredni i da su zbog toga rezultati iz sezone u sezonu sve bolji.

Mega je dobila puno prostora za razvoj svojih mlađih kategorija kada se ugasio Hemofarm. Sama činjenica da je u Beogradu, u velikom gradu, privlači mnoge momke iz unutrašnjosti da dođu. Imamo odlične uslove u Zemunu, dve izvanredne hale, boravak u hotelu za momke koji nisu iz Beograda, oni imaju i svoje stanove. Zbog toga me ne čudi što Mega napreduje iz godine u godinu, posebno u mlađim kategorijama, odakle mogu da poteknu dobri igrači. Činjenica je da naš seniorski tim dosta forsira mlade igrače i to je šansa za sve oni koji dolaze iz juniorskog pogona i taj prelaz između juniora i seniora nije koban po igrače u Megi“.
Starsportphoto
20-godišnji Micić igra na poziciji plejmejkera i ističe da vrlo dobro zna kakva je njegova uloga na terenu.

Ranije sam imao problem što sam mnogo više asistirao nego što je to slučaj sada. Uloga plejmejkera i jeste da razigra ekipu i da sebe nikada ne ističe u prvi plan dok ne zagusti. U onom trenutku kada ekipa ne može da postiže poene, on preuzima odgovornost i traži najbolje rešenje. Tako sam i odigrao protiv Zvezde u finalu Kupa, prvo sam razigrao ekipu, a kada je došao trenutak da se preuzme odgovornost uspeo sam da postignem neke važne poene i uveli smo utakmicu u neizvesnu završnicu. Ali, takva je uloga plejmejkera, ne žalim se“.

Vraćamo se na početak Micićeve karijere. Već u svojoj drugoj seniorskoj sezoni, Micić je doživeo tešku povredu kolena, koja bi za mnoge igrače označila i kraj karijere. Međutim, po njegovim rečima, iako je to bio izuzetno težak period, posle svega se vratio mnogo jači.
Starsportphoto
To je period koji je bio izuzetno težak. Pre povrede sam igrao veoma dobro, mnogo sam obećavao, ali baš tada kada sam se povredio mnoge stvari su se za ljude oko mene pomalo i srušile. Očekivanja su bila ogromna, a ja sam uspeo da se trgnem iz svega toga. Taj period i povreda su nešto najteže što mi se desilo u životu. Izašao sam jači i zreliji iz toga, iako je to bila samo jedna godina pauze, i uspeo sam da se vratim na stari kolosek. Čak mislim da sam sada u mnogo boljoj formi nego što sam bio tada“.

Pored povrede, ono što je najviše uticalo na Micićevu karijeru sigurno je igranje za reprezentaciju Srbije.

Dosta je igranje u reprezentaciji uticalo na mene. U periodu posle Evroskog prvenstva sam bio iscrpljen i pomalo zasićen jer sam imao dugo leto i trebalo mi je mesec dana da se konsolidujem u glavi, da shvatim da je to što sam prošao tokom leta može mnogo da mi znači, Mislim da su drugi deo sezone i Kup Radivoja Koraća pravi pokazatelj tog iskustva koje sam stekao. To mi puno znači i sigurnost koju imam na terenu je sigurno rezultat tog perioda koji sam proveo sa Dudom i ekipom“.
Starsportphoto
Micićeva starija sestra Nina predstavlja Srbiju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju u snoubordu, a Vasilije ističe da bi voleo da krene njenim putem i nađe se na Igrama u Riju 201.

Rio je moj san. Jedan svoj san sam ostvario, da budem član seniorske reprezentacije, to sam ostvario prošlog leta na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Voleo bih da budem i u timu ovog leta, za Svetsko prvenstvo u Španiji, a ako sve bude išlo po planu da budem i član u Riju 2016“.

Za kraj, Micić je prokomentarisao kako reaguje na to što ga mnogi poslednjih nedelja povezuju sa mnogim klubovima.

Prija mi interesovanje i naših i evropskih velikih klubova. Prošle godine kada sam ostao u Mega Vizura to je bila odluka koja je bila isključivo moja. Tada, u tom trenutku, to možda po nekim mišljenjima nije bila najbolja odluka, međutim, ja sam čvrsto odlučio jer sam želeo da treniram i odigram još jednu sigurnu sezonu, da steknem samopouzdanje i veru u sebe, to se obistinilo. Interesovanje drugih klubova mi prija, ali zaista ne razmišljam o tome, biće vremena za to kada se završi sezona, sada sam u potpunosti koncentrisan na Megu“, rekao je Vasilije Micić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: