Ivana Španović za B92: Nikada neću prestati da se borim

Srpski atletičari bez sumnje su najviše oduševili javnost u Srbiji tokom 2013. godine, a Ivana Španović s pravom je proglašena najboljom sportistkinjom. Španovićeva je na Svetskom prvenstvu u Moskvi osvajanjem bronze ostvarila najbolji rezultat karijere, samo desetak dana kasnije došla je do prve pobede u Dijamantskoj ligi i tako najavila još mnoga slavlja u godinama koje dolaze. Upravo o neverovatnoj godini koju je imala i planovima za budućnost Ivana je pričala u novogodišnjem intervjuu za B92...

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Četvrtak, 02.01.2014.

22:24

Default images

Španovićeva je sezonu započela petim mestom na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Geteborgu, da bi joj bolest ugrozila pripreme za planetarni šampionat. Međutim, baš u Moskvi je zasijala i skokom od šest metara i 82 centimetra oduševila sve.

Uspeh koji sam ostvarila u Moskvi je sada već davno bio, ali je tako izgledala moja cela juniorska karijera. Tranzicija u seniore je bila dosta turbulentna, svašta se izdešavalo, ali sam izašla kao pobednik iz cele te priče, iz borbe i mislim da nema razloga da se bojim bilo čega u budućnosti“.

Španovićeva tu nije stala, samo desetak dana kasnije je bila najbolja na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu, a sezonu je zaokružila u Valensijenu, na mitingu „Deset nacija“, gde je ponovila rezultat iz Moskve. Zahvaljujući svim tim uspesima ponela je titulu najbolje atletičarke Balkana, kao i još mnoge u zemlji, ali je sigurno najveće priznanje dobila od Olimpijskog komiteta Srbije, za najbolju sportistkinju prošle godine.
Predrag Vuèkoviæ/Red Bull Content Pool
Osećam se sjajno, prvo zbog toga što sam među najboljima, a potom i zbog toga što sam izglasana za najbolju. Velika je čast, ali i obaveza da pružim svoj maksimum na svakom takmičenju. Konačno sam se počastila jednom velikom medaljom i verujem da svaka sledeća godina može da bude samo bolja“.

Sledeći cilj za Ivanu je Svetsko dvoransko prvenstvo u Sopotu u martu, potom će krenuti sa takmičenjima u Dijamatskom ligu sve do Ciriha, koji će biti domaćin Evropskog prvenstva u avgustu.

Svakom novom iskušenju se radujem i verujem da je svako dovoljno dobro da izvučem deblji kraj ili medalju. Iz svega učim, moja prednost je ta što neću odustati i nikada neću prestati da se borim. Ambicije su uvek velike, videćemo koliko će sreća biti na mojoj strani“.
Predrag Vuèkoviæ/Red Bull Content Pool
Iako su naredne Olimpijske igre, čiji domaćin će biti Rio de Žaneiro, tek za dve i po godine, svi od Španovićeve očekuju da najbolja bude upravo u Brazilu.

Rio treba da bude kruna celog mog rada, ali je još daleko. Kada razmišljam o pripremama, sezoni, svaka traje jako dugo, ima tu mnogo treninga, takmičenja, uspona i padova i Rio je daleko. Tu je u podsvesti i glavni adut za borbu do tada, ali otom-potom“, rekla je Ivana Španović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: