Miloš Jojić za B92: Evropa će vratiti navijače na stadion

Proteklu godinu u Fudbalskom klubu Partizan obeležile su velike turbulencije, dve smene trenera, odlazak najboljih igrača, neuspeh u Evropi, ali i nastavak dominacije u Jelen Superligi.

Igrač koji je bio u centru pažnje u proteklih 12 meseci je svakako talentovani vezista Miloš Jojić. Iako je tek u septembru prošle godine postao standardni prvotimac, u proteklih 365 dana uspeo je da reši jedan "večiti" derbi i samim tim donese titulu crno-belima, postane reprezentativac i da gol na svom debiju sa "Orlove", a sve je nagrađeno titulom najboljeg igrača JSL u protekloj polusezoni.

U novogodišnjem intervjuu za sajt B92, najbolji fudbaler u Srbiji pričao je o utiscima koji su obeležili njegovu 2013, o svojoj igri, očekivanju od novog trenera Partizana ali i selektora Srbije, pritisku javnosti na njegov klub u proteklom periodu, kao i slaboj poseti na utakmicama crno-belih u Humskoj 1.

Izvor: Aleksandar Kovaèeviæ

Nedelja, 29.12.2013.

09:00

Default images

Do sada ste u okviru našeg Paketića mogli da pročitate intervjue sa srpskom fudbalerkom u Barseloni, zatim sa kapitenom KK Partizan Draganom Milosavljevićem, trenerom Mega Vizure Dejanom Milojevićem, fudbalerima Radosavom Petrovićem i Draganom Mrđom, trenerom rukometaša Partizana Aleksandrom Brkovićem i vaterpolistom Radničkog Milošem Korolijom, kao i preglede godine u auto-moto sportovima, tenisu, domaćem fudbalu i odbojci.

Narednih dana očekuje vas još mnogo atraktivnih sadržaja iz različitih sportova.

Iako ostaje žal za boljim učinkom Partizana u Evropi protekle jeseni, ovaj 21-godišnji momak je prezadovoljan 2013. godinom.

"Uzeli smo titulu, postigao sam gol u derbiju koji je faktički doneo tu titulu i izjednačili se sa Zvezdom. Imali smo blagi neuspeh u Evropi, bili smo na korak od Lige Evrope, ali nismo uspeli. Što se mene lično tiče, jesenji smo prvaci, dao sam gol u derbiju, debitovao sam i postigao gol za A reprezentaciju. Igrao sam konstantno i za mladu selekciju pa mogu reći da je uspešna godina iza mene. Samim tim nisam slučajno dobio nagradu za igrača Superlige”, rekao je Jojić u intervjuu za B92.

"Mogu još bolje, pokazaću to"

foto: StarSport
Statistički, Jojić je ubedljivo najkorisniji igrač Partizana u novoj sezoni, proveo je najviše minuta na terenu, najviše pretio golu rivala, imao više ključnih dodavanja od kapitena Saše Ilića i Miloša Ninkovića zajedno, a sam je timu doneo čak 13 (sedam dao, šest namestio) od 28 golova.

"Ti parametri sve govore, ne može da se pobegne od toga. Koliko će to da utiče na igru rivala u nastavku sezone, da li će protivnici bili grublji ili ne, ne zavisi od mene. Uvek sam spreman na terenu, uvek ću dati maksimum, mislim da ima još dosta prostora da napredujem i mislim da ću to pokazati u narednom period", rekao je vezista Partizana.

Već nekoliko meseci Partizan nema puzdanog centarfora, osim Nemanje Kojića koji je koliko-toliko bio opasan po rivale, svi ostali su zakazali. U takvoj situaciji obično do izražaja dođu vezni igrači, a Jojić je to iskoristio i osim organizatora igre pokazao se i kao odličan realizator.



"Ne znam šta bih izdvojio kao najveći adut. Mislim da sam dosta kompletan i da idem u napred, što je veoma bitno danas u fudbalu. Nema ništa konkretno na čemu bih posebno radio. Radio bih na svemu, mislim da u svakom segmentu igre imam prostora za napredak. Samo treba da radim i mislim da ću se nadograditi”, ističe Jojić.

Partizan je jesen završio na prvom mestu, ali je to bilo daleko od onog Partizana na koji su navilki navijači. Ispušteno je čak 12 bodova, a izgubljen je i derbi.

“U ovih šest meseci bilo je dosta oscilacije u našoj igri. Nismo bili na nivo. Stvarali smo šanse na svakoj utakmici, ali nedostajala je završnica. Ali bez obzira na sve te probleme, uspeli smo da budemo prvi i mislim zasluženo”, smatra vezista crno-belih.

"Pritisak ne utiče na mene"

foto: StarSport
Svi navedeni problemi doveli su već po okončanja polusezone do smene trenera. Vuka Rašovića, koji je na toj funkciji bio samo osam meseci nasledio je Marko Nikolić.

“Nisam imao prilike da sarađujem sa novim trenerom, ali moji drugari iz Rada i Vojvodine koje je on trenirao ga hvale na sve strane. Nadam se uspešnoj saradnji sa novim šefom i nadam se da ćemo imati mnogo uspeha”.

Osim problema sa formom i brojnim povredama, igrači Partizana su u proteklom periodu bili izloženi ogromnom pritisku javnosti. Bile su česte kritike medija na igre i rezultate šampiona, ali su još žešći pritisak napravili rivali ističući greške sudija, a ne igre crno-belih kao ključne faktore u nekim mečevima.



“Bilo je dosta pritiska, non-stop smo izloženi pritisku javnosti. Uopšte neka negativna atmosfera se stvorila. Neki igrači to dobro podnose, neki ne. Na mene lično to ne utiče, fokusiran sam samo na teren i maksimalno koncentrisan na fudbal. Na te druge stvari ja lično ne mogu da utičem”, ne obazire se mnogo na stvari van terena Jojić.

Iako su igračima verovatno bili potrebniji nego ikad, navijači im nisu bili najbolja podrška. Crno-beli su za polusezonu u JSL uspeli tek da napune jedan JNA. Prosečno ih je pratilo svega oko 3.800 navijača, po čemu su tek peti po gledanosti u ligi, a šampioni su i skoro redovni učesnici grupne faze evropskih kupova.

“Šest godina zarednom smo prvaci, i sad na polusezoni smo ponovo prvi. Naši navijači verovatno očekuju neki uspeh u Evropi, ove godine smo ponovo ispustili to. Nadam se da ćemo biti prvaci, da ćemo sledeće sezone imati zapaženiju ulogu u Evropi i da će to vratiti naše navijače na stadion”.

"Titula i Liga šampiona"

foto: StarSport
S obzirom da je Jojić briljirao u proteklih nekoliko meseci, navijači logično strahuju da bi još jedan važan igrač mogao da napusti Humsku, ako ne ove zime, onda već na leto kada se oni nadaju da će uprava da pojačava tim za Evropu, a ne da rasprodaje.

Jojićevi nastupi naravno nisu prošli nezapaženo u Evropi , a krajem decembra pojavila se i priča o interesovanju jednog ozbiljnog Bundesligaša – Bajera iz Leverkuzena.

"Ne znam ništa o tome. Imamo ugovor sa Partizanom još dve godine i sada sam samo Partizanov igrač. Ovo što se priča o Leverkuzenu znam samo ono što pročitam u novinama. Mene lično niko nije kontaktirao, ne znam skoro ništa o tome”, ne otkriva previše Jojić.

Kao najbolji igrač Partizana Jojić je logično i veliki kandidat za mesto u nacionalnom timu. Prvi mu je šansu dao Siniša Mihajlović, na prijateljskom meču protiv Japana, a on ju je iskoristio na savršen način, golom. Međutim, Mihajlović je napustio klupu "Orlova", čeka se novi selektor, pa je na Jojiću da ponovo pokaže da zaslužuje da nosi nacionalni grb.



"Na meni je da se dokažem i da odigram najbolje moguće predstojeće utakmice. Ako sve bude kako treba očekujem naravno poziv reprezentacije, to je želja i mislim da donekle i pripadam tu”, samouveren je Jojić.

Nova godina obično sa sobom donosi nove želje i ambicije. Jojić se ne dvoumi previše, zna šta želi.

"Želim titulu i Ligu šampiona, sa Partizanom naravno”, bez razmišljanja je rekao najbolji igrač Jelen Superlige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: