Milenko Tepić za B92: Samo u Partizan

Povratnik u redove Partizana Milenko Tepić pričao je za B92 o povratku u crno-belu porodicu, situaciji u klubu, Top 16 fazi Evrolige...

Izvor: Ðorðeviæ Nemanja

Utorak, 17.12.2013.

17:46

Default images

26-godišnji bek se u Beograd vraća posle tri i po sezone u inostranstvu.

U tom periodu branio je boje Panatinaikosa, sa kojim se popeo na ’krov’ Evrope, Kahasola, dok je poslednjih nekoliko meseci proveo u litvanskom Lijetuvos Ritasu.

U svojoj prvoj epizodi u timu Duleta Vujoševića imao je ulogu podrške i igrača koji, tada u razvitku, treba da potvrdi svoj kvalitet I potencijal. Četiri godine kasnije, pred njim je totalno drugačija uloga - sada se od njega očekuje da bude predvnodnik novih uspeha svog tima...
Starsport
Za početak reci nam kako se osećaš povodom povratka i šta misliš o ekipi?

"Iskreno, neobično mi je, iako Partizan doživljavam kao svoju kuću. Drago mi je što se sve ovo ovako završilo i srećan sam što sam se vratio. Da se bilo koji drugi tim zainteresovao za mene u pola sezone – verovatno ne bih menjao klub. Dosta toga se promenilo, opet neke stvari su ostale iste. Primera radi, nijedan saigrač iz moje generacije nije više u timu, ustvari – tu je Pera Božić ali kao pomoćni trener. Poznajem neke od momaka, znam da su odlični momci i zaista sam srećan što ću biti deo ekipe, kao i da ćemo uspešno sarađivati“, počeo je svoju priču Milenko Tepić.

Uloga ti se ovoga puta na neki način menja, kada si odlazio bio si važan igrač, neko na kome se bazirala igra, ali nisi bio taj najiskusniji kao ovoga puta. Da li to vidiš kao novu ulogu ili ćes samo promenitit pristup?

"Ja ću probati da pomognem ekipi koliko je to u mojoj mogućnosti. Potrudiću se da olakšam momcima, da uz mene igraju još bolje, da im prenesem iskustvo koje sam sticao godinama, a sve to u cilju da ekipa zaigra jo bolje“, dodao je iskusni bek.
Starsport
Sigurno je lepo igrati za Partizan i biti deo cele priče. Kako ti gledaš na sve to, i šta misliš da je najveća snaga ovog tima?

"Partizan usled velikog broja povreda ima nešto ’kraću’ klupu i to je problem, opet, s druge strane, određeni igrači su dobili više minuta i prostora – što se pozitivno odrazilo na njihov razvitak, samopouzdanje i partije koje pružaj. Ovaj tim ima kvalitet, želju i znanje, a ključ uspeha je u redu, radu i disciplin. S jedne strane, zamo koliko je ’slatko’ igrati za Partizan, ali to donosi i određenu obavezu i pritisak, ali mislim da kako sezona odmiče da tim igra sve bolje i da će ostvariti cilj koji mu je na dohvat ruke – a to je plasman u Top 16 fazu“.


Upravo tu odlučujuću utakmicu ćeš gledati s tribina, dok ćeš se u nastavku, nezavisno od puta Partizana, naći na parketu. Šta je teže – sedeti na tribinama ili biti na terenu?

"Trudiću se da budem najbolji navijač u četvrtak, iako to u punom Pioniru nije ni malo lako. Nadam se da ćemo nastaviti put u Top 16, smatram da je Partizan to igrama zaslužio – posebno trijumfom u Istanbulu nad Fenerbahčeom, ali i boljim međusobnim skorom od oba konkurenta. Ja se nadam da ću biti jedini igrač u Evropi koji će, ni kriv ni dužan, igrati drugu fazu Evrolige“, jasan je osvajač Evrolige sa ekipom Panatinaikosa.
Starsport
Za kraj, reci nam koliko ti je poznata ABA liga i rivali u njoj i gde vidiš svoj tim u celoj toj priči?

„Važnost ABA lige je bez dileme velika, zbog same činjenice da liga nudi prohodnost u Evroligu. Takmičenje je izjednačeno, svako svakog može da dobije, pa je tako svi timovi tako i shvataju. Cillj Partizana je uvek isti, prevashodno želimo na fajnal-for kako bi obezbedili elitno takmičenje naredne sezone. Sada nam slede dva teška gostovanja, Cedeviti i Igokee, koja u velikoj meri mogu da nam odrede put ka završnom turniru“ , zaključio je Tepić svoju priču za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: