Bajković za B92: Kako da im se ne odužimo?

Prvi čuvar mreže Crvene zvezde, i jedan od ljubimaca Zvezdinog ‘severa’, Boban Bajković pričao je u mini intervjuu za B92 o iskušenjima koja očekuju njegov tim do kraja jesenje sezone, atmosferi u klubu, o svojoj budućnosti u timu sa Marakane, trofeju koji mu nedostaje, ali i zategnutom odnosu sa navijačima.

Izvor: Nemanja Ðorðeviæ

Utorak, 03.12.2013.

09:51

Default images

Vicešampion Srbije posle 14 odigranih kola ima 29 osvojenih bodova, jedan manje od ‘večitog’ rivala Partizana koji drži čelo tabele. Bajkovič je na terenu proveo svih 1260 minuta, a za to vreme savladan je 14 puta.

Zvezdu do kraja prvog dela sezone čekaju još dva duela – oba s Vojvodinom u Beogradu. Prvo u sredu od 17 časova kada je zakazano četvrtfinale Kupa, a zatim tri dana kasnije u okviru poslednjeg kola jesenjeg dela sezone

Bajković, koji je u Ljutice Bogdana 1 stigao pre nešto više od decenije, ponikao je u klubu na rodnom Cetinju – FK Lovćen.

Prvu godinu ugovora odradio je u Zvezdi, da bi sledeće sezone bio prosleđen, u filijalu crveno-belih, Jedinstvo iz Uba. Usledio je niz pozajmica (Rad, Smederevo, Srem), a u klub se vraća 2008. godine, kada je zabeležio prva četiri nastupa za klub.
Starsport
Međutim, ni naredne dve sezone nije ga bilo među stativama, da bi se krajem sezone 2009/10 izborio za nešto veću minutažu. Ipak, kako se ekipa tada borila za titulu, Ratko Dostanić nije hteo da rizikuje i pre se odlučivao da ukase poverenje Saši Stamenkoviću.

Prvi golman ekipe postaje pod komandom Roberta Prosinečkog. Od tog trenutka, pa do danas, Bajković je sakupio 76 nastupa za Crvenu zvezdu, dok je kod navijača jedan od omiljenijih likova.

I pre nego što smo ‘zvanično’ počeli razgovor, Bajković je u nekoliko navrata, ćaskajući s ljudima, rekao – titula.

To je trofej koji nedostaje Crnogorcu, koji u svojoj riznici trofeja ima dva Kupa Srbije, a njega ističe kao prvi prioritet, ali i kao nešto ‘normalno’.

Kada igraš za Crvenu zvezdu ne postoji nešto što se zove revijalna utakmica. To je dobro poznata stvar, kada nastupaš u Zvezdi od tebe se očekuje da pobeđuješ i na prijateljskim utakmicama”, jasan je popularni Bajko. Tako je i pred ovaj ‘dvomeč’ s Vošom. Ne pravim razliku, oba susreta moramo da pobedimo i učinićemo sve da dođemo do tog cilja. Ipak, moram da priznam da mi je titula nešto što mi je non-stop u glavi, ali čak bolje i od toga mi zvuči dupla kruna”, u dahu počinje priču za B92.
Starsport
O narednom rivalu ima samo reči hvale. Po njemu, reč je o ekipi koja je, posle njegove, najbolja po kvalitetu u Srbiji, ističući da je posebna ‘snaga’ Novosađana trener Marko Nikolić.

Nijednu ekipu nije lako pobediti dva puta u sezoni, a kamoli Vojvodinu, i to dva puta u četiri dana. Oni su odlčna ekipa, sastavljena od iskusnih pojedinaca i sigurno da ćemo morati da odigramo najbolje što umemo kako bi ih savladali. Pri tom, sa klupe ih vodi stvarno vrhunski stručnjak, što se i te kako vidi kroz njihovu igru, pogotovo u Evropi na startu sezone. Ne smemo igrati kao na Karaburmi, nikako, moramo da odigramo neuporedivo bolje ako mislimo da mirni odemo na pauzu”, rekla je Zvezdina ‘jedinica’.
Starsport
Posle priče o finišu sezone, osvrnuli smo se na završetak meča na Omladinskom stadionu, koji je Zvezda rešila u svoju korist (2:1), i ‘kontakta’ sa navijačima prilikom proslavljanja pobede.

Nakon nemilih scena na Vračaru, kada su ‘Delije’, razočarane još jednim lošim izdanjem svojih ljubimaca, naredile navijačima da skinu dresove, odnos na relaciji navijači-igrači je utihnuo. Ekipa je odlučila da navijače posle utakmice pozdravi sa igrališta, bez tradicionalnog odlaska u podnožije tribune sa najvernijim pristalicama.

No, to pravilo nije dugo bilo na snazi, a upravo je Bajković jedan od igrača koji je zaslužan da se odnosi vrate u normalu.

Ma ja sam 15 godina tu, ja prvi znam ‘koliko je sati’. I oni su znali kakav je dogovor, ali čim nas zovu znači da imaju nešto da nam kažu. Ovoga puta bila je nova pesma i to je to. Niko od saigrača nije se dvoumio ni sekunde. Krenuli smo instiktivno, jer oni nama znače, koliko Zvezda njma.”, rekao je rođeni Cetinjanin.
Starsport
Oni su tu da nam pomažu kada je najteže, kada nema nikoga… I kada ima para, nema para… Kakva god da je situacija u klubu ‘sever’ je uvek pun i jednostvano kada njih nema nije ‘to to’. Ali, videli ste i sami, i na meču kada nam je stadion bio suspendovan oni su pronašli načina da nam pomognu. Tako da, kada oni pozovu, biilo pola dana pola noći, moraju se "ispoštovati" – zaslužili su bar toliko, a i mnogo više”.

28-godišnji golman nedavno je nastupio za reprezentaciju Srbije u odabiru novinara, a i sâm je više puta isticao da mu je san da brani za nacionalni tim Srbije.

O svojoj budućnosti u Crvenoj zvezdi ne voli da priča, kaže da što se njega tiče može da ostane do kraja karijere, dodajući da je svaka eventualna odluka isključivo u rukama čelnika iz Ljutice Bogdana.
Starsport
Ne mrdam nigde. Tu sam, fokusiran na titulu. Razmišljam samo o timu, a sve odluke prepuštam upravi”, nema dilemu Bajković, da bi u nastavku indirektno izneo svoj stav ‘gorućem problemu u klubu’.

Jasno mi je na šta se odnosi pesma ('Neka ide svako ko bi nas prodao'), ali nije moje da komentarišem, niti da se mešam. Svako radi ono što smatra da je najbolje za njega i ja to poštujem. Što se mene konkretno tiče, od mene takav scenario nikada neće doživeti, niti dočekati. A, iako odem, vratiću se u klub, pa makar i kao – ekonom”, zaključio je Bajković intervju u svom stilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: