Jaka Blažič za B92: EP već prošlost, jedva čekam debi

Odmah po završetku Evropskog prvenstva u Sloveniji Jaka Blažič se pridružio svojim novim saigračima iz Crvene zvezde i uprkos umoru jedva čeka prvu utakmicu u crveno-belom dresu. Blažič je u razgovoru za B92 istakao šta ga još raduje pred početak nove sezone, a takođe otkrio šta misli o prvim evroligaškim izazovima za njegov klub posle 13 godina...

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Ponedeljak, 30.09.2013.

22:44

Default images

Mladi slovenački košarkaš je sa ’crveno-belima’ potpisao trogodišnji ugovor, a iako je u Beograd stigao pravo sa Evrobasketa, ističe da jedva čeka nove izazove.

Došao sam prošlog utorka u Beograd, manje od dva dana posle završetka Evropskog prvenstva, i već sam to ostavio iza sebe. Novi izazovi me čekaju, novi klub. Kada sam potpisao ugovor stalno sam razmišljao o povratku u Beograd i sada jedva čekam prve zvanične utakmice koje ću odigrati kao igrač Crvene zvezde“.

Iako nije imao priliku da se odmori posle osvajanja petog mesta na ’Starom kontinentu’ sa slovenačkom reprezentacijom, Blažič kaže da mu to ne smeta.

Fizički moram još da se spremim do početka nove sezone i prihvatim akcije, kao i novi sistem rada, ali sam za ovih nekoliko dana uspeo da odradim odličan posao. Ostalo nam je nekoliko dana do početka nove sezone, mislim da je to dovoljno vremena da upoznam saigrače i da odigramo dobro već na samom startu, u Širokom“.

’Crveno-beli’ će ove sezone igrati na četiri fronta, ali je akcenat stavljen na ABA ligu i Evroligu, u kojoj će igrati u grupi D sa Lokomotivom, Panatinaikosom, Laboral Kučom, Makabijem i pobednikom kvalifikacija.
Starsportphoto
U grupi nas čekaju teški protivnici, ali se mi ne damo. Moramo dobro da odigramo prvu utakmicu, da bismo dobili poštovanje rivala i ako to učinimo, posle će nam sve biti lakše“.

Blažić je jedan od retkih igrača Zvezde koji iza sebe ima evroligaško iskustvo, ali kaže da je tim dovoljno iskusan da bi ostvario dobar plasman u najelitnijem klupskom takmičenju.

Znam kako je igrati Evroligu, pred nama su naporna putovanja, i zato moramo da budemo stalno koncentrisani i fizički spremni. To je najbitnije, ali mislim da su i ostali igrači u timu dovoljno iskusni i da možemo da postignemo dobar rezultat. Na svakoj utakmici ćemo dati sve od sebe, za sada ništa ne obećavam“.

Još kada je potpisao ugovor sa vicešampionom Srbije, Blažič je istakao da jedva čeka da zaigra pred navijačima Zvezde. Prvu priliku za to imaće već za desetak dana.

Bila mi je velika želja da zaigram pred navijačima Zvezde, a posebno se radujem utakmicama koje ćemo igrati u „Kombank areni“ pred preko 20.000 ljudi. Gledao sam utakmice koje je Partizan odigrao tamo u Evroligi, verujem da će ’delije’ napraviti još bolju atmosferu i neće biti lako nijednom našem protivniku“, rekao je Jaka Blažič za B92.

Košarkaši Crvene zvezde novu sezonu započinju gostovanjem Širokom u subotu od 17 časova, dok na startu Evrolige 17. oktobra dočekuju Lokomotivu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: