Lisinac – fudbaler do 16. godine, sada najbolji bloker EP

Počeo je Evropsko prvenstvo u drugom planu, a završio ga je kao jedan od najboljih igrača Srbije i jedan od najzaslužnijih za bronzanu medalju. Srećko Lisinac, najbolji bloker Evrope, za B92 je govorio o svom neobičnom putu do seniorske reprezentacije i o utiscima sa tek završenog Šampionata.

Izvor: Saša Ozmo

Ponedeljak, 30.09.2013.

18:51

Default images

Put nije počeo baš najsrećnije – poraz od Slovenije i izgubljena dva seta od Holandije. Eliminacija je bila blizu, ali naši momci našli su snage za preokret.

“Nadao sam se da ću dobiti šansu i da ću, ako uđem u igru, biti taj igrač koji će preokrenuti stvari i pomoći ekipi da dođe do pobede. Protiv Slovenije sam počeo utakmicu, ali loše smo delovali. Druga, odlučujuća utakmica, gubili smo 2:0 od Holandije, ušao sam u igru sa klupe i znao sam da tu šansu moram da iskoristim jer druge možda neće biti. Dobili smo sledeća tri seta i mislim da sam se tada izborio za mesto u postavi”, kaže Lisinac za B92.

Srednji bloker ‘orlova’ kaže da se utisci još nisu do kraja slegli.

“Stvarno sam presrećan, kao i svi u timu. Veoma smo mlada ekipa, prvo nam je takmičenje, a već smo napravili veliki utisak. Izdržali smo pritisak koji je bio na nama kao braniocima titule, nismo posustali, nije nas progutao strah i mislim da možemo da budemo zadovoljni. Igranje za reprezentaciju je veliki motiv”.
Beta/AP Photo/Polfoto, Claus Bonnerup
Lisinac je rođen u maju 1992. godine, visok je 205 cm, a prvi profesionalni ugovor potpisao je sa Ribnicom. Prešao je u Poljsku u Belhatov, sezonu je proveo na pozajmici u Čestohovi, a naredne sezone igraće u Berlinu. Ipak, odbojka nije bila Lisinčeva ‘prva ljubav’.

“Moji prvi sportski koraci bili su u fudbalu, koji sam počeo da treniram sa deset godina. Do 16. godine nikada nisam ni pomišljao da ću prestati sa fudbalom jer sam želeo u tome da uspem. Ipak, porastao sam i moje fizičke mogućnosti nisu bile pogodne za fudbalera, tako da sam prešao na odbojku, koja mi je više ležala zbog visine”.

Od tog trenutka sve se odvijalo munjevito – od seoceta kraj Vrnjačke Banje do bronze u Kopenhagenu.

“U vrlo kratkom periodu dostigao sam nivo dovoljan da zaigram u našoj Superligi. Kroz juniorsku reprezentaciju dosta sam napredovao i na kraju sam došao do seniorskog tima. Ali eto, da nije bilo tog seoskog kluba u Gračacu (kod Vrnjačke Banje, prim. aut), ni mene ne bi bilo sada. Zato sam im veoma zahvalan”, zaključio je Lisinac za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: