Sebastijan Ožije za B92: Iznenadili smo i sami sebe

Posle povlačenja Sebastijana Leba, reli je dobio novu zvezdu – Sebastijana Ožijea. Još od njegovog debija u Svetskom reli šampionatu, pre pet godina, mnogi su ga smatrali pravim Lebovim naslednikom. On je to pokazivao i dok je vozio u Sitroenu sa Lebom, ali je potpuno zasijao ove sezone i to u debitantskoj sezoni za Folksvagen u eliti. U intervjuu za B92 je istakao da nije očekivao rezultate kakve je postigao ove sezone, ali je svestan da mora još da napreduje...

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Nedelja, 08.09.2013.

21:38

Default images

U dosadašnjem delu sezone voženo je devet relija, a Ožije je trijumfovao na pet i tako još u avgustu došao u priliku da osvoji titulu. Iako u njegov talenat niko nije sumnjao, čak ni najveći optimisti nisu mislili da će Folksvagen u svojoj prvoj sezoni u Svetskom reli šampionatu biti toliko dominantan.

Zaista je bilo prijatno iznenađenje što smo u prvom delu sezone bili toliko dominantni i ubedljivo prvi. Na početku je sve bilo novo, automobil, tim i rezultati koje smo ostvarili su bili mnogo bolji od očekivanih. Ipak, nije još ništa gotovo, još mnogo rada nas očekuje da bismo došli do titule. Automobil još uvek nije savršen, imali smo određene probleme na pojedinim relijima, trudimo se da napredujemo“.

Šampionat se nastavlja narednog vikenda u Australiji, kada Ožije ima drugu priliku da obezbedi titulu. Francuz četiri relija pre kraja ima 75 bodova više od najbližeg pratioca Tjerija Nojvila, ali se ne zanosi.
© Volkswagen 2013
Neki od mojih rivala na svojoj strani imaju to što imaju konstantno dobre rezultate, a drugi su neverovatno brzi. Nojvil i Miko Hirvonen spadaju u prvu grupu, a moj timski kolega Jari-Mati Latvala i Mads Ostberg u drugu. Svi oni mi predstavljaju opasnost. Uprkos velikoj prednosti u poretku, moramo da nastavimo da dajemo sve od sebe i ne opuštamo se do kraja sezone“.

Od debija u Svetskom reli šampionatu Ožije je vozio za Sitroen, ali je pre skoro dve godine doneo pomalo iznenađujuću odluku da pauzira godinu dana, tačnije vozi u drugoj klasi za Škodu, i uđe ove sezone u šampionat sa Folksvagenom. Mnogi su tada sumnjali u ispravnost te odluke, ali se ona ispostavila kao pun pogodak.

Sama prilika da vozim za Folksvagen je bila sjajna. Drago mi je što sam u tim došao još prošle godine, što smo krenuli od nule i gradili sve do uspeha. Sve što smo postigli, učinili smo zajedno. Međutim, to nije bila laka odluka, zato što je to značilo da ću izgubiti jednu godinu, prošlu sezonu, ali mislim da sam doneo pravu odluku. Verujem da se to i vidi, smatram da sam na najboljem mogućem mestu u šampionatu u ovom trenutku. Zajedno smo se već dobro pokazali, ali smo svesni da moramo još da napredujemo i ostvarimo još velikih uspeha narednih sezona“.
© Volkswagen 2013
29-godišnji vozač Folksvagena ističe da pored relija prati brojne sportove, ali mu je žao što nema vremena da bi uživo ispratio sva takmičenja koje želi.

Zahvaljujući tome što mi je Red Bul sponzor, imao sam priliku da upoznam veliki broj sportista iz raznih kategorija. Sviđa mi se što preko Red Bula mogu da prisustvujem određenim događajima, ove godine sam, na primer, bio u Kicbilu, na legendarnom spustu. Imam veliko poštovanje prema svim sportistima, svako od njih ko je najbolji u svom sportu je neverovatan i nešto ga izdvaja od ostalih. Želeo bih da idem na toliko dešavanja, ali nemam vremena. Prošle godine sam na Trci šampiona upoznao Horhea Lorenca i od tada smo u kontaktu, stalno me zove na trke Moto GP šampionta, ali ja ne stižem. Ipak, nadam se da ću uspeti da se odazovem njegovom pozivu do kraja sezone ili sledeće godine“, rekao je Sebastijan Ožije za B92.

Na našem sajtu već ste imali priliku da pročitate intervju sa Kimijem Raikonenom, a narednih dana možete da očekujete još intervjua sa auto-moto zvezdama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: