Drulović: Moji momci - pravi srpski heroji

Srbija je prvak Evrope. Koliko god to puta ponovili, mora da prođe određeni vremenski period da bi i sami postali svesni, nesporno, ogromnog uspeha.

Podeli

Poslednji put smo se radovali, tada svetskoj tituli, 1987. godine u Čileu, kao Jugoslavija. Sada, 26. godina kasnije, Srbija je pokorila Stari kontinent, a o svemu što se dešavalo u periodu od godinu dana, na putu od Stare Pazove do krova Evrope, za našu televiziju priča selektor mladih 'Orlića' Ljubinko Drulović.

Selektor kaže da ovaj uspeh može da ima veliki uticaj na razvoj cele Srbije, ali i priznaje da je primarni cilj bio polufinale - dok je titula bila samo san.

Mislim da smo u Litvaniji napravili veliki uspeh koji je izuzetno važan, ne samo za ovu selekciju i Fudbalski savez, nego i za samu zemlju Srbiju i razvoj fudbala. MI smo još u kvalifikacijama napravili, po meni, ekipu koja je imala kvalitet da nas odvede na Evropsko prvenstvo“, počeo je selektor mladih šampiona Evrope svoju izjavu za B92.

"Kada smo se plasirali na završni turnir, postavaili smo sebi jasan cilj – polufinale. U grupi sa takvim veličinama kao što su Portugalija, Holandija, Španija... ne možete očekivati da će te biti prvi. Ali, kada smo posle pre dve odlične partije (pobeđene Turska i Gruzija), počeli smo da razmišljamo o nekim drugim ciljevima. Jer, kao što sam i igračima rekao, u životu uvek morate imati cilj, a naš je bio, u tom trenutku, samo veliki san.

Igrači su najzaslužniji za ispunjenje tog sna. Oni su ispoštovali sve što se od njih tražilo, a ovo im je samo motiv više da nastave da rade onako kako su uvek radili i predstavljaju srpski fudbal u budućnosti u što boljem svetlu.

Igrali smo za zemlju, za Srbiju – a moji momci su pokazali da su pravi srpski heroji, stvarno su fantastično odradili sve ovo, davali su svoj maksimum, poslednje atome snage – da bi ostvarili ovakav rezultat.

Kroz ovu selekciju je prošlo nekih pedesetak igrača, od čega smo mi izabrali ovih osamnaest koji su išli na prvenstvo. Analizirali smo karakterno i fudbalsk,i bili sigurni da baš oni mogu da odgovore na sve što se od njih očekuje na prvenstvu, kao i na sve moje zahteve kao selektora.

Uvek sam igrače birao po karakteru i pre svega njihovom kvalitetu. Morate da znate kako treba da se ponašate jedan reprezentativac, kakav učinak treba da ima na terenu... Uostalom, UEFA nas je i pohvalila za poštovanje obazeva i protokola, ponašanje naših reprezentativaca.

 

 


Ma, mislim da su momci u svakom pogledu bili fantastični. Ja im u moje ime, ali i svih koji su radili sa nama ovih godinu dana, zahvaljujem i čestitam. Nadam se da ću ih u budućnosti gledati u velikim timovima i da će mnogi od njih napraviti zapažene karijere.

Da bi tako i bilo, moraju da se drže onoga što sam im nekoliko puta objašnjavao. Fudbal je jedan ozbiljan posao, moraju da nastave da rade maksimalno svaki dan, kao što je slučaj bio do sada, i nema dileme da će uspeti.

Mislim da ih uspeh neće poljuljati. Jako mi je drago da smo obradovali celu Srbiju, vidim i da su komentari pozitivni, da su svi presrećni. Verujem u ove momke, znam da će ostati čvrsto na zemlji i da će nastaviti s vrednim radom i u budućnosti“,
zaključio je Ljubinko Drulović intervju za B92.

 

 

Sportski intervju

Emir Bekrić za B92: Atletska hala za nove šampione

Osvajanjem bronzane medalje na 400 metara prepone na Svetskom prvenstvu u Moskvi Emir Bekrić je oduševio sve u Srbiji, ali i širom sveta. U finalnoj trci pobedio je mnogo iskusnije atletičare od sebe, a sada uživa u uspehu koji je postigao i želi da ga podeli sa drugima. U razgovoru za B92, Bekrić je istakao da mu slava prija, da je verovao u sebe na putu do medalje, ali i da je atletska hala neophodna da bi neki budući atletičari krenuli njegovim stopama...

Sportski intervju sreda 21.08. 19:10 Komentara: 20

Zimonjić za B92: Teško nam je zbog Viktora

Nenad Zimonjić već dugo je neizostavni član srpskog Dejvis kup tima, a u poslednje vreme sa partnerom Žilijenom Benetoom igra sve bolje. Nenad je na turniru u Vašingtonu razgovarao sa našom saradnicom iz SAD Anom Mitrić. Glavna tema razgovora bila je suspenzija Viktora Troickog, Zimonjić je sto posto siguran da je Viktor nevin. Govoreći o polufinalu Dejvis kupa sa Kanadom, Zimonjić kaže da će biti teško, ali očekuje prolaz u finale. Takođe, Nenad je govorio i o rivalstvu sa braćom Brajan, čestim promenama partnera u poslednje tri sezone, kao i o saradnji sa Žilijenom Benetoom.

Sportski intervju subota 3.08. 08:45 Komentara: 12