Asmir Kolašinac za B92: Ovo je samo početak

Posle osvajanja titule evropskog šampiona u bacanju kugle na šampionatu u Geteborgu, Asmir Kolašinac je rekao da je to samo početak. Kolašinac je u razgovoru za B92 samo dva sata pošto je osvojio zlato istakao da je presrećan zbog svog uspeha, ali da može da postigne još bolje rezultate, kao i da mu je sledeći cilj medalja na Svetskom prvenstvu.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Petak, 01.03.2013.

22:20

Default images

Još posle bronze na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju sam rekao da je to bio samo početak i moje karijere, ali i sjajne generacije koju srpska atletika trenutno ima. Idemo korak po korak, ovo je samo prva stepenica, sledeća je Svetsko prvenstvo“.

Na pitanje kakav je osećaj biti evropski šampion, Kolašinac je rekao:

Teško je opisati rečima kako se osećam. Čovek to mora da oseti da bi mogao da zna kako je uopšte to. Osećam se prelepo, još uvek imam euforiju u sebi, ushićenje, ključa mi u stomaku. Presrećan sam“.

Iako je u potpunosti dominirao još od kvalifikacija, Kolašinac je istakao da nije u potpunosti zadovoljan rezultatima koje je postigao. Svoj najbolji hitac imao je u četvrtoj rundi, kada je bacio 20,62 metra.
Beta/AP Photo/Matt Dunham
Iskreno, nisam potpuno zadovoljan. Mogu slobodno da kažem da sam ostao malo nedorečen. Posebno što sam u prvoj seriji imao hitac od 21 metra, što bi bio rekord, i moj lični i nacionalni. To je ono što sam najavljivao i težio ka tome. Ali, jedna mala greška me je koštala, da prestupim. Onda sam u drugoj seriji morao da idem na sigurno da bih obezbedio zlato i onda sam od prevelikog adrenalina počeo da grešim u narednim serijama. Jednostavno, kada pogledate serije, to pokazuje da nisam napravio ’špic’, koji sam uradio u prvoj seriji. Ali, sada o tome ne razmišljam, najvažnije je da sam osvojio medalju, da sam šampion Evrope, to je razlog zašto sam došao ovde“.

Kolašinca su mnogi još posle kvalifikacija videli kao favorita za zlato, a srpski atletičar ističe da mu nije bilo lako da se bori sa takvim pritiskom.

Prvi put sam bio u takvoj situaciji da su me i pre takmičenja proglasili pobednikom, pa mi je malo to i smetalo. Nisam mogao da se naspavam protekle noći, bio sam pod adrenalinom, jedva sam čekao da finale počne. Možda me je to malo i koštalo boljih rezultata, ali je sve ispalo kako treba i jedva čekam naredna takmičenja“.
Beta/AP Photo/Matt Dunham
Novi evropski šampion u dvorani istakao je da očekuje još dobrih rezultata naših predstavnika u Geteborgu, ali i ozbiljniju pomoć države atletici.

Već u subotu mislim da možemo da očekujemo još jednu medalju, nadam se zlatnoj od Ivane Španović. Kasnije će Mihail Dudaš sigurno biti u borbi za medalju, tako da stvari idu na bolje. Neke stvari su se promenile posle Helsinkija, posle dve medalje, ali ne koliko sam ja očekivao. Mislim da bi država trebalo još više da obrati pažnju na atletiku, jer je ona ’kraljica sportova’ i mora da bude na prvom mestu, jer je to bazični sport. Iz atletike možete da odete u bilo koji drugi sport i da uspete i mislim da treba još više da se ulaže i onda neće biti samo jedna, dve medalje na Evropskim prvenstvima, već pet i više i na Svetskim prvenstvima“.

Za kraj, Kolašinac je otkrio šta mu je sledeći cilj.

Idemo korak po korak, ali sledeći cilj je osvojiti medalju na Svetskom prvenstvu, što će biti puno teže. Već ove godine me čeka Svetsko prvenstvo u Moskvi, ne obećavam da ću u tome uspeti tada, ali sigurno će to u godinama koje predstoje biti jedan od prioriteta i cilj. Ali, idem postepeno, bronza na Evropskom prvenstvu, pa bronza na planetarnom šampionatu, pa na Olimpijskim igrama...“, rekao je Asmir Kolašinac za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: