Obradović za B92: Uživam u slobodnom vremenu

Najtrofejni trener u istoriji evropske košarke Željko Obradović "odmara“ u tekućoj takmičarskoj sezoni i kako kaže za sada ne razmišlja o novom poslu. U intervjuu za B92 popularni "Žoc“ kaže da se odmara na Zlatiboru i da ne razmišlja o klupi i novom poslu, ali da će se vratiti igri pod obručima u novoj sezoni. Iako nema, odnosno ne želi da vodi klub u ovoj sezoni, Obradović je imao dosta obaveza kroz angažovanje na brojnim sminarima, a slobodno vreme iskoristio je i za usavršavanje, odnosno za put u Detroit gde je pratio rad Detroit Pistonsa na poziv legende NBA lige Džoa Dumarsa.

Izvor: Željko Èaèija Igor Vujièin

Nedelja, 30.12.2012.

16:25

Default images

Za nekoga ko je godinama unazad imao manjak slobodnog vremena, pa čak i leto „trošio“ na reprezentativne akcije, Obradović se sada nalazi u situaciji da može da odmori. Na pitanje kako se oseća u ovoj za njega čudnoj situaciji, kada ima „višak“ vremena Obradović za B92 kaže:

"Moram da priznam da se osećam fantastično. I trošim svoje vreme na najbolji mogući način, u društvu familije i prijatelja. Eto, posle ne znam koliko godina iskoristio sam ovo slobodno vreme i organizovao se da dođem na Zlatibor gde ću provesti Novu Godinu. Okupiću neke drugare, i radujem se tome. Zaista sam prezadovoljan onim što mi se dogadja u životu.“

Kao neko ko je godinama bio sinonim za uspehe Panatinaikosa i između koga stoji znak jednakosti sa klubom kome je doneo neverovatne uspehe, logično pitanje je da li prati igre zelenih i situaciju u tom klubu koja je u jednom trenutku bila alarmantna:

"Najiskrenije ne previše. Tu i tamo pogledam po neku utakmicu, i to ne u kontinuitetu. Daleko sam od dogadjanja ne samo u Panatinaikosu, već i u evropskoj košarci.“
Arhiva
Željko Obradović nije poznat kao trener koji "obožava" NBA ligu, ali je tokom ovih 5-6 meseci imao dosta obaveza. Počev od odlaska u Detroit, pa do brojnih seminara. Dakle, i ovaj odmor Željko provodi „radno“:

"Uspeo sam da se organizujem i da radim neke stvari koje mi u ovom trenutku prijaju. Bio sam u Americi, i mogu da kažem da je to bilo ogromno iskustvo za mene. Pratio sam rad Detroit Pistonsa mesec dan, tamo sam i otišao na poziv mog velikog prijatelja Dumarsa... Biću u prilici da ih gledam u januaru ponovo, pošto igraju protiv Njujorka u Londonu.“

Bilo je mnogo spekulacija i priča o narednom Obradovićevom angažmanu. Italijanski mediji su ga selili u Armani Džins, Grci u svoju reprezentaciju, Rusi u svoju. Ono što je sigurno, da će mnogi koji su zainteresovani da angažuju najtrfoejnijeg trenera morati definitivno da sačekaju leto 2013.godine:

"Ja sam odlučio da godinu dana ne radim. Znam da se pojavljivalo dosta nekih informacija o tome da me neki savezi ili klubovi žele. Istina je jedna i jedina – do kraja ove takmičarske sezone u Evropi ja ću pauzirati. Tek tada, ako bude bilo interesovanja, razmotriću eventualne ponude. Do tada, to je ponavljam sigurno, ja neću raditi..."

Za kraj, Obradović u novoj 2013.godini poželeo je svima sreću i zdravlje, a našoj košarci, počev od EP u Sloveniji uspehe.

"Pre svega naravno, želim našoj reprezentaciji mnogo sreće na EP u Sloveniji. Želim našim klubovima da igraju dobru košarku i da nam sale budu pune. Onima koji vole košarku, da nastave da je prate sa istim žarom i gledaju. I svima naravno želim uspešnu , srećnu Novu Godinu. Puno zdravlja, sreće...“ rekao je Obradović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: