Vladimir Štimac za B92: Reprezentacija je svetinja

Centar reprezentacije Srbije Vladimir Štimac na najbolji mogući način iskoristio je šansu koja mu se ukazala. Bivši košarkaš Crvene zvezde pravo je osveženje u reketu ’orlova’, a u intervjuu za B92 Štimac govori o dosadašnjem toku kvalifikacija, predstojećem meču sa Izraelom, činjenici da se domaće utakmice ne igraju samo u Beogradu, ali i o svojim utiscima iz reprezentacije i predstojećoj klupskoj sezoni.

Izvor: Saša Ozmo

Subota, 25.08.2012.

18:38

Default images

Posle poraza od Crne Gore, ’orlovi’ su upisali dve ubedljive pobede i Štimac smatra da je nacionalni tim na pravom putu.

„Mislim da je poraz od Crne Gore bio slučajnost. Ne želim da se pravdam ili da tvrdim da je Crna Gora za potcenjivanje, ali mislim da je to bio naš kiks. Pokazali smo u prethodne dve utakmice da smo nadmoćni u odnosu na ostale ekipe. Atmosfera u timu je sjajna, svi se znamo i dugo godina igramo zajedno. Sad se vratio Krstić koji donosi mir i ravnotežu ekipi, tako da smatram da idemo pravim putem“.

U petom kolu kvalifikacija Srbija u utorak gostuje Izraelu u Tel Avivu.

„Oni su specifična ekipa jer nemaju naročito visoke igrače, mislim da im je Lior Elijahu najviši sa 206cm. Igraju kombinovanu odbranu sa mnogo preuzimanja i to će biti teška utakmica. Oni će se truditi da nas zbune tom odbranom, da uhvate ’na prevaru’ i da unesu nemir u naš napad. Međutim, mi moramo da budemo staloženi i da stanemo na loptu. Za to se pripremamo, danas smo imali trening, sutra putujemo u Izrael i nadam se najboljem“.
Kao i ostali reprezentativci, Štimac je radostan što se utakmice na domaćem terenu ne igraju jedino u Beogradu.

„Mislim da je KSS napravio odličan potez što je odlučio da se utakmice igraju u različitim gradovima. Ljudi su željni da nas vide, ne samo u Beogradu, i mislm da u redu što su ulaznice besplatne jer se tako privlači više ljudi, a nisu svi ni u mogućnosti da plate kartu. Važno je za nas i našu košarku da bude publike. Sve u svemu, izvanredan potez Saveza“.

Štimac kaže da mu je velika čast što je deo reprezentacije i da se trudi da što više napreduje.

„Prvi put sam sa A reprezentacijom, ali osvajao sam zlatne medalje sa mlađim selekcijama – imam kadetsko, juniorsko i dva univerzitetska zlata. Za mene je velika čast što sam u reprezentaciji i veliki mi je izazov da radim sa trenerom kao što je Dušan Ivković, čovekom koji je osvojio sve što se može osvojiti. Mnogo može da se nauči od njega, ja pokušavam da upijem što više stvari i da napredujem. Naknadno sam pozvan, ali to meni nije problem jer mi je reprezentacija svetinja. Mnogo mi znači što sam ovde“.
Naredne sezone Štimac će igrati za Banvit, koji se takmiči u Evrokupu.

„Imao sam statistički odličnu sezonu u Olinu, klub mi nije igrao toliko dobro, ali skrenuo sam pažnju boljih klubova na sebe. Između ostalih i Banvita, koji je prošle sezone završio na drugom mestu ligaški deo šampionata. Turska liga je svake godine sve jača i nisam mnogo razmišljao kada sam dobio ponudu Banvita. Mislim da tamo mogu da napredujem kao igrač, a presudno je bilo to što sam razgovarao sa njima i znam da ću dobiti potrebnu minutažu“.

Crvena zvezda je dovela Eltona Brauna, koji je prošle sezone bio protivnik Štimcu u dresu Trabzonspora.

„Po mom mišljenju, Braun je izvanredan igrač. Nije nešto visok za centra, ima 204cm ili 205cm, ali taj momak sve nadoknađuje neverovatnim osećajem za skok i za igru u napadu. U to će se navijači Zvezde vrlo brzo uveriti i siguran sam da je Braunovo dovođenje pun pogodak uprave. Mislim da će uraditi dosta i da će pomoći Zvezdi da beleži dobre rezultate“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: