Milorad Čavić za B92: Još pola sekunde za OI medalju

Srpski plivač Milorad Čavić osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Debrecinu, ali je u intervjuu za B92 rekao da mu je važnije vreme koje je ostvario nego sama medalja.

Čavić je do zlata u trici na 100 metara leptir stilom stigao u vremenu 51,45 sekundi, što je najbolji rezultat u svetu ove godine, ali i rekord evropskih šampionata.

Naš najbolji plivač se nada da će do Olimpijskih igara u Londonu popraviti vreme za još pola sekunde, za šta veruje da će biti dovoljno da osvoji neku od medalja.

A. Kovačević Srbija
Podeli

Čavić je u subotu u Debrecinu u finalnoj trci drugoplasiranog Mađara lasla Češa ostavio za 32 stotinke, a sam ističe da je osetio koje će vreme ostvariti.

“Sinoć sam nekako zamlišljao da ću plivati ispod rekorda prvenstva što je 51.7s, ali nekako sam sat vremena pre trke video vreme 51,4. Ne znam zaista otkud mi taj rezultat i otkud sve to, ali sam to zamišljao. Prezadovoljan sam rezultatom, i ne samo rezultatom kao takvim, već zato što je prvo vreme sveta ove godine“, rekao je Čavić za B92.

27-godišnji srpski plivač se skoro vratio na nivo od pre četiri godine kada je u Pekingu osvojio srebrnu medalju, a za dve sekunde je brži nego na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Šangaju (53,67s).

“Mnogo mi više znači ovo vreme nego zlatna medalja jer svi su mi već dve godine govorili da je nemoguće i nerealno da se vratim u svetski vrh. Ima sigurno dosta prostora za napredovanje. Odmarao sam se samo dve nedelje za ovo takmičenje umesto klasičnih pet što ću definitivno uraditi za London“.

Čavić je srebro u Pekingu 2008. osvojio u vremenu 50.59, a sada očekuje da će do medalje u Londonu da stigne ako bude pola sekunde brži nego u Debrecinu.

“Moraću kako god zanam da se snađem i skinem još pola sekunde jer će mi to biti potrebno da bih osvojio medalju u Londonu. Još uvek imaju dva meseca do Igara, mislim da ću da se snađem, ali ovo ne mora da znači da će tamo nešto da bude, nikada se ne zna. Za sada zamišljam da ću plivati 50.9, mislim da će biti dovoljo za medalju“.

Srpski plivač je poslednjih godina dosta problema imao sa povredama, a ni u Mađarskoj nije bio potpuno spreman.

“Nadam se da ću biti zdrav u u Londonu pošto nisam bio u baš najboljem stanju na ovom takmičenju, što mi govori da sam možda mogao čak brže da plivam da sam samo u poslednja dva dana bio bolje. Ali, Olimpijske igre su Olimpijske igre i nikada se ne zna šta možemo da očekujemo od drugih ljudi. Mogu samo da kontrolišem ono što ću ja da uradim, a sve ostalo je potpuno van mojih ruku“.

Konkurencija za medalju je poznata...

“Pa zna se da je Majkl Felps glavni favorit, tu je onda prošlogodišnji vicešampion Poljak (Konrad) Černijak, Amerikanac Tajler Mekgil. Ima još nekoliko imena, ali verujem da će 50,9s biti dovoljno za medalju. Ali olimpijska godina je uvek puna iznenađenja i nikada se ne zna“, zaključio je za B92 Milorad Čavić koji se u nedelju vraća u Beograd na nekoliko dana.

Čavić je osvojio jubilarnu 10. medalju na šampionatima Evrope, a sedmu zlatnu, uz tri srebra. U kolekciji ima i dve medalje sa šampionata sveta (zlato i srebro) i srebro sa Olimpijskih igara u Pekingu iz istorijske trke protiv Majkla Felpsa.

Sportski intervju

Vokri: "Želimo u kvalifikacije za EP i SP"

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri u ekskluzivnom intervjuu za B92 govorio je o fudbalu na Kosovu, o tome kako bi pozvao srpske reprezentativce Miloša Krasića i Milana Biševca u reprezentaciju Kosova, šta su naredni koraci FS Kosova na putu ka učlanjenju u UEFA i FIFA... Vokri je pozvao da se uspostave odnosi između fudbalskih saveza na Balkanu, prisetio se svojih nastupa za Partizana i istakao da je na Kosovu dve trećine Albanaca navijalo za Partizan...

Sportski intervju sreda 30.05. 22:37 Komentara: 97

Lenđer za B92: Cilj je otplivati ispod 52 sekunde

Olimpijske igre u Londonu biće druge u karijeri mladog srpskog plivača Ivana Lenđera. Srpski olimpijac je za B92 govorio o svojim očekivanjima od olimpijskog turnira, konkurenciji i pripremama koje su u toku.

Prethodne olimpijske igre obeležio je duel Milorada Čavića i Majkla Felpsa, i dok Čavić najavljuje revanš, Lenđer smatra da se Peking ne može ponoviti, s obzirom na to da su se uslovi u plivanju izmenili u poslednje četiri godine, ali kaže i da bi neko drugi mogao da iznenadi.

Sportski intervju utorak 15.05. 19:56 Komentara: 2

Andrea Arsović za B92: Nadam se medalji na Igrama u Londonu

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović još prošle godine obezbedila je učešće na Olimpijskim igrama u Londonu u disciplini gađanje vazdušnom puškom. Andrei će ovo biti prve Igre, a za B92 govorila je o svojim očekivanjima, pripremama i konkurenciji.

Streljaštvo je jedan od naših najtrofejnijih sportova, od kojeg se uvek očekuje medalja. Ipak, Andrea kaže da joj nastavak tradicije i imperativ osvajanja medalje ne stvara pritisak.

Sportski intervju četvrtak 10.05. 21:56 Komentara: 0

Bojan Janić za B92: Teže do vize za London, nego do medalje

Srpske odbojkaše naredne nedelje očekuje turnir Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu, koji se igra u Sofiji. Tim povodom gost B92 bio je kapiten reprezentacije Srbije Bojan Janić, koji je govorio o šansama našeg tima u Bugarskoj, šta sve evropske šampione očekuje tokom leta i kakav je osećaj igrati na najprestižnijoj sportskoj smotri...

Sportski intervju petak 4.05. 14:26 Komentara: 7