Andrea Arsović za B92: Nadam se medalji na Igrama u Londonu

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović prošle godine obezbedila učešće na Olimpijskim igrama u Londonu u disciplini gađanje vazdušnom puškom. Andrei će ovo biti prve Igre, a za B92 govorila je o svojim očekivanjima, pripremama i konkurenciji.

Streljaštvo je jedan od naših najtrofejnijih sportova, od kojeg se uvek očekuje medalja. Ipak, Andrea kaže da joj nastavak tradicije i imperativ osvajanja medalje ne stvara pritisak.

MJ Srbija
Podeli

Za mene to nije pritisak. Ne želim da se opterećujem pred Olimpijske igre i trudim se da mi to ne stvara neki veći pritisak za takmičenje, pogotovo psihički. Pokušavam da budem što opuštenija da ne razmišljam o tome. Verujte mi da nekada prođe i pet dana da ne pomislim da idem na Olimpijske igre, sve dok me neko ne pita kako teku pripreme. Na taj način pokušavam što bolje da se spremim, da se ne opterećujem“, kaže srpska streljašica.

Na Olimpijskim Igrama 1996. u Atlanti Aleksandra Ivošev je sve iznenadila i uzela zlato, a Andrea se nada da sada, 16 godina kasnije, može da napravi isto iznenađenje.

Ja bih iskreno volela, ali moram da kažem još jednu zanimljivost, njen tadašnji trener je bio i moj trener. Kod njega sam i ja počela da treniram i naučila sva što je za streljaštvo potrebno. Da nije bilo Juhasa Janoša ni ja se sada ne bi ovde nalazila, mislim da se ne bih bavila streljaštvom. Volela bih da se to ponovi, zašto da ne?"

Srpska olimpijka ističe da će konkurencija u Londonu biti izuzetno jaka, ali da ne brine zbog toga jer su to sve stari znanci.

U mojoj disciplini konkurencija je jedna od najjačih jer je to najmasovnija kategorija. Ako kod pištoljašica u malom kalibru na primer učestvuje njih 50, kod nas će ih biti 250. Ali ne opterećujem se time, navikla sam, već smo se na mnogo takmičenja borili, tako da mi to nije problem“, samouverena je 25- godišnja Andrea.

Navikli smo da Srbija ima predstavnike u streljaštvu na Olimpijkim igrama i da nam oni donose medalje. Deo te tredicije je i Jasna Šekarić koja je i dalje u reprezentaciji i učestvuje na velikim svetskim takmičenjima. Andrea nam je opisala i kakav je osećaj biti u reprezentaciji sa ljudima koji su u samom svetskom vrhu.

To su moji prijatelji koje ja ne gledam na taj način. Družimo se privatno i sa njima mogu uvek da porazgovaram, na takmičenjima razmenim iskustvo. Upravo sa Jasnom Šekarić. Ona nam je velika podrška, jer smo dosta mlađi od nje i od nje možemo mnogo toga da naučimo. Samim tim i atmosfera u reprezentaciji je dobra, više gledamo da jedni druge podržimo, da se što bolje pripremimo, a ne da se opterećujemo time da je to sport u kojem stalno donosimo medalje i u kom smo najbolji, jer želimo da budemo još bolji“, kaže Beograđanka.

Streljašica Partizana dodaje i da je trenažni proces u punom jeku, već sledeće nedelje je očekuje Svetski kup, a potom i poslednje pripreme za Igre u Londonu.

Već smo u trenažnom pripremnom procesu, sve se odvija odlično. Ja sam se u sredu vratila sa priprema, a u nedelju me očekuje put na Svetske kupove u Minhenu i Milanu koji su spojeni, a posle toga imamo još troje priprema pred olimpijadu“, zaključila je Andrea.

Sportski intervju

Vokri: "Želimo u kvalifikacije za EP i SP"

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri u ekskluzivnom intervjuu za B92 govorio je o fudbalu na Kosovu, o tome kako bi pozvao srpske reprezentativce Miloša Krasića i Milana Biševca u reprezentaciju Kosova, šta su naredni koraci FS Kosova na putu ka učlanjenju u UEFA i FIFA... Vokri je pozvao da se uspostave odnosi između fudbalskih saveza na Balkanu, prisetio se svojih nastupa za Partizana i istakao da je na Kosovu dve trećine Albanaca navijalo za Partizan...

Sportski intervju sreda 30.05. 22:37 Komentara: 97

Milorad Čavić za B92: Još pola sekunde za OI medalju

Srpski plivač Milorad Čavić osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Debrecinu, ali je u intervjuu za B92 rekao da mu je važnije vreme koje je ostvario nego sama medalja.

Čavić je do zlata u trici na 100 metara leptir stilom stigao u vremenu 51,45 sekundi, što je najbolji rezultat u svetu ove godine, ali i rekord evropskih šampionata.

Naš najbolji plivač se nada da će do Olimpijskih igara u Londonu popraviti vreme za još pola sekunde, za šta veruje da će biti dovoljno da osvoji neku od medalja.

Sportski intervju subota 26.05. 21:30 Komentara: 11

Lenđer za B92: Cilj je otplivati ispod 52 sekunde

Olimpijske igre u Londonu biće druge u karijeri mladog srpskog plivača Ivana Lenđera. Srpski olimpijac je za B92 govorio o svojim očekivanjima od olimpijskog turnira, konkurenciji i pripremama koje su u toku.

Prethodne olimpijske igre obeležio je duel Milorada Čavića i Majkla Felpsa, i dok Čavić najavljuje revanš, Lenđer smatra da se Peking ne može ponoviti, s obzirom na to da su se uslovi u plivanju izmenili u poslednje četiri godine, ali kaže i da bi neko drugi mogao da iznenadi.

Sportski intervju utorak 15.05. 19:56 Komentara: 2

Bojan Janić za B92: Teže do vize za London, nego do medalje

Srpske odbojkaše naredne nedelje očekuje turnir Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu, koji se igra u Sofiji. Tim povodom gost B92 bio je kapiten reprezentacije Srbije Bojan Janić, koji je govorio o šansama našeg tima u Bugarskoj, šta sve evropske šampione očekuje tokom leta i kakav je osećaj igrati na najprestižnijoj sportskoj smotri...

Sportski intervju petak 4.05. 14:26 Komentara: 7