Andrea Arsović za B92: Nadam se medalji na Igrama u Londonu

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović prošle godine obezbedila učešće na Olimpijskim igrama u Londonu u disciplini gađanje vazdušnom puškom. Andrei će ovo biti prve Igre, a za B92 govorila je o svojim očekivanjima, pripremama i konkurenciji.

Streljaštvo je jedan od naših najtrofejnijih sportova, od kojeg se uvek očekuje medalja. Ipak, Andrea kaže da joj nastavak tradicije i imperativ osvajanja medalje ne stvara pritisak.

Izvor: MJ

Četvrtak, 10.05.2012.

21:56

Default images

Za mene to nije pritisak. Ne želim da se opterećujem pred Olimpijske igre i trudim se da mi to ne stvara neki veći pritisak za takmičenje, pogotovo psihički. Pokušavam da budem što opuštenija da ne razmišljam o tome. Verujte mi da nekada prođe i pet dana da ne pomislim da idem na Olimpijske igre, sve dok me neko ne pita kako teku pripreme. Na taj način pokušavam što bolje da se spremim, da se ne opterećujem“, kaže srpska streljašica.

Na Olimpijskim Igrama 1996. u Atlanti Aleksandra Ivošev je sve iznenadila i uzela zlato, a Andrea se nada da sada, 16 godina kasnije, može da napravi isto iznenađenje.

Ja bih iskreno volela, ali moram da kažem još jednu zanimljivost, njen tadašnji trener je bio i moj trener. Kod njega sam i ja počela da treniram i naučila sva što je za streljaštvo potrebno. Da nije bilo Juhasa Janoša ni ja se sada ne bi ovde nalazila, mislim da se ne bih bavila streljaštvom. Volela bih da se to ponovi, zašto da ne?"

Srpska olimpijka ističe da će konkurencija u Londonu biti izuzetno jaka, ali da ne brine zbog toga jer su to sve stari znanci.

U mojoj disciplini konkurencija je jedna od najjačih jer je to najmasovnija kategorija. Ako kod pištoljašica u malom kalibru na primer učestvuje njih 50, kod nas će ih biti 250. Ali ne opterećujem se time, navikla sam, već smo se na mnogo takmičenja borili, tako da mi to nije problem“, samouverena je 25- godišnja Andrea.

Navikli smo da Srbija ima predstavnike u streljaštvu na Olimpijkim igrama i da nam oni donose medalje. Deo te tredicije je i Jasna Šekarić koja je i dalje u reprezentaciji i učestvuje na velikim svetskim takmičenjima. Andrea nam je opisala i kakav je osećaj biti u reprezentaciji sa ljudima koji su u samom svetskom vrhu.

To su moji prijatelji koje ja ne gledam na taj način. Družimo se privatno i sa njima mogu uvek da porazgovaram, na takmičenjima razmenim iskustvo. Upravo sa Jasnom Šekarić. Ona nam je velika podrška, jer smo dosta mlađi od nje i od nje možemo mnogo toga da naučimo. Samim tim i atmosfera u reprezentaciji je dobra, više gledamo da jedni druge podržimo, da se što bolje pripremimo, a ne da se opterećujemo time da je to sport u kojem stalno donosimo medalje i u kom smo najbolji, jer želimo da budemo još bolji“, kaže Beograđanka.

Streljašica Partizana dodaje i da je trenažni proces u punom jeku, već sledeće nedelje je očekuje Svetski kup, a potom i poslednje pripreme za Igre u Londonu.

Već smo u trenažnom pripremnom procesu, sve se odvija odlično. Ja sam se u sredu vratila sa priprema, a u nedelju me očekuje put na Svetske kupove u Minhenu i Milanu koji su spojeni, a posle toga imamo još troje priprema pred olimpijadu“, zaključila je Andrea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: