Radosav Petrović za B92: "Nama opstanak, Sitiju titula"

Reprezentativac Srbije Radosav Petrović je u julu 2011. iz Partizana prešao u Blekburn. On je za B92 pričao tome kako se prilagodio na novu sredinu i engleski fudbal, o Partizanu i reprezentativnim ambicijama.

Izvor: MN

Ponedeljak, 27.02.2012.

14:23

Default images

"Svima je dobro poznato kakav kvalitet fudbala je u Premijer ligi, kakvi igrači igraju i stvarno je zadovoljstvo igrati ovde."

"Najveća razlika u odnosu na našu ligu je u infrastrukturi i organizaciji. Na svakoj utakmici je 30, 40, 50 hiljada ljudi. Uživanje je igrati u takvom ambijentu, čak i u mom klubu, iako se ove sezone borimo za opstanak. Svake nedelje se igraju jake utakmice, a to je neophodno mladim igračima. Zato je našim klubovima teže kada igraju u Ligi šampiona i Ligi Evrope."

U Mančesteru živi i igra dosta igrača sa naših prostora i to mu je dosta pomoglo da se privikne na novu sredinu.

"Vezan sam za naš narod i našu zemlju, tako da mi nedostaje, ali ovde sam da bih igrao fudbal, a ne da bih se provodio ili obilazio znamenitosti. Adaptirao sam se na sve što me je ovde sačekalo. Još jedna stvar koja je pozitivno uticala na mene je to što živim u Mančesteru, jer su tu Simon, Savić, Kolarov, Edin, koji su mi pomogli da se prilagodim. Tu je i Klasnić, ima dosta dosta ’naših’ iz bivše Jugoslavije."
Blekburn igra neobično, ne igra loše, teške utakmice igra dobro, a gomilu bodova ’prosipa’ u finišu, onda kada to ne bi trebalo i zbog toga je došao u situaciju u kojoj je.

"Bolna statistika. Izgubili smo 14 bodova u poslednjih 8 minuta. Da nije bilo tako, sa tih 14 bodova sada bismo bili u situaciji da se borimo za Ligu Evrope, a ne za opstanak. Pobedili smo Arsenal kod kuće, Junajted na Old trafordu, to ne može da pođe za rukom ni najvećim evropskim ekipama. Igrali smo 1:1 na Enfildu, ne jednom od najvrelijih terena u Evropi, dok smo na svom stadionu bodove podelili ekipama koje su nam direktni konkurenti. Sada smo se malo izdigli, sve je otvoreno, prvi smo iznad crte, ali svih pet ekipa je u igri i biće velika borba sigurno do poslednjeg kola, ali se nadam pozitivnom ishodu."

U Premijer ligi dva mančesterska kluba igraju za titulu, a Petrović je rekao koga bi voleo da vidi kako novog šampiona Engleske.

"Kada ste ovde, ne možete da ne pratite šta se dešava. Voleo bih da osvoji Siti zbog Savića, Kolarova i Džeka, Vidić je više puta osvajao to takmičenje, a da mi ostanemo u ligi."
Da li pratiš domaću ligu, da li si u kontaktu sa ljudima iz Partizana?

"Pre nekoliko nedelja sam bio u Beogradu, pa sam svratio do kluba. Naravno da pratim, Savić se skoro doselio kod mene u zgradu, pa smo stalno u kontaktu sa bivši saigračima iz Partizana. Sale nas je izvređao u prvoj rečenici šest puta, a Savić mu nije ostao dužan. Titulu svi očekujemo, kao i odbranu duple krune, što je i normalno. A mi stižemo na proslavu 16, 17 maja."

Petrović se osvrnuo i na planove reprezentacije u narednom periodu.

"Brzo prolazi vreme, već tri godine sam u reprezentaciji, imam neki status, nisam više novajlija. Sada imamo selektora, na nama je da radimo isto što i do sada, da se potrudimo da ne pravimo kikseve, da se vratimo na stari put i zajedno idemo u Brazil", rekao je Radosav Petrović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: