Kolarov za B92: Trka u dvoje za Premijer ligu

Aleksandar Kolarov je profesionalnu karijeru počeo u Čukaričkom, nastavio U OFK Beogradu, odakle je prešao u Lacio i bio jedan od najboljih igrača tog tima, što ga je preporučilo treneru Robertu Mančiniju, koji je za njega izdvojio 16 miliona funti, i nije se pokajao. Kolarov je standardan na poziciji levog beka. Ove godine je igrao na 20 mečeva i dao tri gola. Jedno vreme je kuburio sa povredom, koja je prošlost za njega. Standardan je i u nacionalnom timu za koji je do sada odigrao 27 mečeva. U intervjuu za B92 pričao je o Ligi Evrope i Premijer ligi, svojim očekivanjima, ali i situaciji oko druga iz ekipe Karlosa Tevesa.

Izvor: B92

Utorak, 14.02.2012.

18:13

Default images

I pored toga što je Liga Šampiona po sastavu jače takmičenje, ove godine se desio presedan, pa su posle grupne faze elitnog takmičenja u ono masovnije ispale ekipe zvučnih imena poput mančesterskog dvojca, Porta, Ajaksa, Olimpijakosa, Valensije.

Već na samom početku Siti ima veliku prepreku, bivšeg šampiona Evrope i zvaničnog šampiona Lige Evrope, Porto.

"Naš cilj je bio Liga šampiona, ali sada moramo da nastavimo u Ligi Evrope. Ispadanjem nas, Junajteda i još nekih klubova je ispalo da je to takmičenje jače od LŠ. Čeka nas težak posao, jer smo, ako izuzmemo Junajted, dobili izuzetno neugodnog protivnika, a to je Porto. To je najteži mogući protivnik u osmini finala, ali šta je tu je, moramo da odigramo najbolje što umemo i prođemo dalje".

Ekipa koju predvodi Italijan Roberto Mančini igra na dva fronta u Ligi Evrope i šampionatu Engleske. Trenutno su prvi ispred gradskog rivala.

"Na početku sezone smo igrali u četiri takmičenja, sada nam je ostala premijerliga u kojoj smo prvi i Liga Evrope. Želimo da osvojimo trofej, jer gde god da igramo, to nam je cilj. To je bitno i za klub i za sredinu u kojoj živimo. Na dobrom smo putu i idemo na trofej u LE. Da li je to moguće, videćemo, ali trudićemo se maksimalno".
Beta, AP
Vlasnicima Sitija konačno je počelo da se isplaćuje to što su godinama trošili ogroman novac da naprave ekipu koja bi mogla da posle 44 godine osvoji domaću ligu. Glavni protivkandidat im je, ko drugi do, večiti rival Junajted.

"Mi i Junajted se polako odvajamo i izgleda da će biti trka između nas i njih do kraja prvenstva. To, naravno, podiže tenziju i svi iščekuju razvoj situacije na našim utakmicama. Mi igramo dobro, imamo dva boda prednosti, a oni nam dolaze tri utakmice pre kraja šampionata. Možda će taj meč i odlučiti šampiona, ali ja smatram da mi imamo bolju ekipu i da to treba da pokažemo na terenu“.

Po poslednjim vestima iz Mančestera, Karlos Teves se vraća u tim, posle burnih događaja od pre nekoliko meseci, kada se posvađao sa trenerom Mančinijem i vratio se u Argentinu. Kolarov nije želeo da komentariše nešto u šta nije bio direktno umešan.

"Ne pričamo o tome u svlačionici i niko ne zna kako će se tu do kraja stvari odvijati. On ovih dana stiže u Mančester, a ja sam iz novina saznao da on i Mančini treba da se sastanu i razgovaraju. Nemam ja tu šta da komentarišem, to je između njih. Niko o tome ne priča, pa mislim da nije na nama igračima da to komentarišemo", rekao je Kolarov za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: