Dejan Lekić za B92: "Dobili su pravog Dejana Lekića"

Pet godina nakon sjajnih partija Save Miloševića, heroj Osasune je ponovo jedan Srbin. Dejan Lekić se 18 meseci borio za mesto u timu i dokazivao svima u Pamploni, a onda je dočekao svojih, može se reći mesec dana. Srpski internacionalac je uspeo u onome što je retkima pošlo za ’nogom’, postigao je tri gola u dva meča protiv najboljeg tima Evrope i sveta, Barselone. Ako se prvi može smatrati ’slučajnošću’ onda dva gola u subotu veče to sigurno nisu.

Izvor: Željko Èaèija

Ponedeljak, 13.02.2012.

21:16

Default images

Nije jednostavno pobediti Barselonu, još je teže postići joj tri gola, a možda je najteže da jedan igrač dva puta tokom 90 minuta zatrese mrežu Viktora Valdesa.

Bivši napadač Crvene zvezde Dejan Lekić to je uradio za samo 23 minute i trasirao Osasuni put za osvajanje velika tri boda.

“Nisam se nadao da će to ovako sve da se izdešava, baš protiv Barselone. Pre svega presrećena sam, mislim da sam odradio mnogo dobar posao“, izneo je u razgovoru za B92 svoje prve utiske Dejan Lekić.

On je u januaru postigao jedan gol Barseloni, tada je branio Pinto, ali je Osasuna poražena sa 2:1 u Kupu Kralja. Mesec dana kasnije Leka, kako mu piše na dresu iznad broja 9, je bio duplo bolji, i to se klubu isplatilo nekoliko puta više.

“To što sam u mesec dana dao tri gola Barselone statistički je fenomenalan uspeh. Nismo očekivali ni da pobedimo Barselonu, a kamo li da ću da dam dva gola. Možemo da budemo srećni što smo se dobro suprostavili Barseloni i osvojili tri boda. Sada možemo na drugačiji način da gledamo na prvenstvo“, rekao je Lekić.
Beta/AP
Koliko se samo život jednog fudbalera može promeniti u kratkom periodu upravo je dokaz Lekićev slučaj. Pre nešto više od mesec dana svi su pisali da će se vratiti u Crvenu zvezdu, a on je sada prva zvezda tima.

“Postojala je klauzula u ugovoru između Osasune i Crvene zvezde da se vratim ako Osasuna ne plati. To je bilo malo veće opterećenje za mene, razmišljao sam i o tome. Nije bilo lako igrati fudbal i misliti na to“.
Pomalo neočekivano, sve je otišlo u drugom smeru, 18 meseci truda se konačno isplatilo.

“Znam da sam pre mesec i po dana bio na izlaznim vratima Osasune, ali dobio sam šansu u Kupu Kralja i posle toga se sve okrenulo. Mislim da sad ovde svi gledaju drugim očima, počevši od ljudi u klubu do mojih saigrača, mada su oni znali kako to sve ide. Teško je doći do neke forme, mora da se radi, da se bude uz ekipu i uz pomoć ekipe“. Mnogi su se bavili prcenama da li bi njegov eventualni povratak bio dobar ili loš za njega. Lekić je uveren da je ovo bio najbolji potez.

“Ne znam kako bi se osećao da sam se vratio u Zvezdu. Neko bi rekao da bi to možda bio korak u nazad, možda bi neko rekao da je dobar potez da bih igrao, neko bi rekao da je korak u nazad za tri-četiri napred, ko zna. Svašta je moglo da se izdešava. Mislim da je ovo pravi potez i najbolji za sve nas. Svi smo zadovoljni“.

Dugo je bio u drugom planu u Pamploni, sada je došlo njegovih 5 minuta.

“Mislim da je sve drugačije, pre svega mislim na ljude iz kluba koji su promenili mišljenje. Čekali su 18 meseci i mislim da su dobili pravog Dejana Lekića koji ovim golovima može da obeća i u narednom periodu. Mislim da je to dosta toga promenilo otkako sam došao u Osasunu“, zaključio je Lekić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: