Boško Janković za B92: "Na pravom sam putu"

Posle brojnih malera sa povredama koji su ga pratili prethodnih godina, Boško Janković počinje da pruža partije na koje nas je navikao pre problema sa kolenom. Srpski fudbaler postigao je gol i zabeležio je asistenciju u trijumfu svoje Đenoe nad Udinezeom (3:2), što je bio povod za razgovor sa Boškom ’Bombom’. U intervjuu za B92 Janković kaže da je na pravom putu, da više ne oseća strah od obnavljanja povrede, da se nada pozivu u reprezentaciju za novi ciklus kvalifikacija itd.

Izvor: Saša Ozmo

Ponedeljak, 16.01.2012.

19:47

Default images

Pobeda nad Udinezeom i tvoja izvrsna partija. Kako će to uticati na tvoje samopouzdanje i na samopouzdanje ekipe?

„U poslednjih mesec dana bili smo u nešto lošijoj situaciji, izgubili smo poslednje dve utakmice od Kaljarija i Napolija. Zato da nam pobeda dosta znači, a dobra partija znači i meni. Pobediti Udineze, koji po mom mišljenju igra najatraktivniji fudbal u Italiji, svakako nije mala stvar. Moramo da nastavimo da igramo u ovom ritmu, ne samo kod kuće, nego i na strani. Jedino ako dajemo sve od sebe i ako imamo veliku želju, možemo da pobeđujemo rivale u Italiji“.

Može li odlična partija da ti bude ’ulaznica’ za stalno mesto u prvoj postavi Đenoe?

„Kako da ne, mada ne mogu da se žalim na svoju minutažu u poslednjih desetak utakmica jer sam njome veoma zadovoljan. Ima mnogo novih i dobro plaćenih igrača, velika je konkurencija u ekipi, sada je došao i Đilardino. Imamo dosta kvalitetnih igrača, ali ja želim da budem starter u svakoj utakmici. Mislim da sam sada 90 posto spreman i da sam blizu forme koju sam imao pre povreda. Smatram da se vraćam na pravi put i da ću ubuduće pružati još bolje igre“.
genoacfc.it
Kako se osećaš fizički, da li u duele ulaziš sa rezervom zbog straha da ne obnoviš povredu?

„Ne, više ne ulazim u duele sa strahom. Ne mogu da kažem da ga nije bilo pre dva-tri meseca kada je počelo prvenstvo i kada sam tek krenuo da igram. Strah je bio prisutan, što je i normalno. I posle jedne povrede čovek ima mali strah, a to je bilo udvostručeno u mom slučaju jer sam doživeo dve povrede u nizu. Međutim, nije se to mnogo primećivalo niti sam se ja neprestano bavio time da li ću opet da se povredim ili ne. Naravno, u nekim situacijama nisam uklizavao kada je trebalo ili sl. Ipak, povreda je imala i dobre strane jer sam mnogo dobio na iskustvu. Sada sam uhvatio pravi ritam i uopšte ne razmišljam o povredi“.

Igrao si za nacionalni tim na poslednje dve prijateljske utakmice. Nadaš li se pozivu u reprezentaciju za novi kvalifikacioni ciklus?

„Kao i svaki fudbaler, nadam se pozivu selektora. Zadovoljan sam kako sam igrao na mečevima sa Meksikom i Hondurasom, iako smo mi izgubili obe utakmice. Ko god bude bio selektor, na njemu je da odluči da li sam potreban nacionalnom timu, a ja ću se uvek odazvati na poziv da igram za reprezentaciju“.
genoacfc.it
Serija A je trenutno veoma neizvesna – samo šest bodova razdvaja prvih šest timova. Ko je najveći favorit?

„Nikada izjednačenije nije bilo prvenstvo – svako svakoga može da pobedi, što se i dešava. Po mom mišljenju, Inter je napravio iznenađenje pobedom nad Milanom jer mislim da je Milan trenutno najbolja ekipa u Italiji. To su pokazali i prošle i ove godine i ne znam šta se dogodilo sa njima u derbiju. Inter je u sjajnoj formi, imaju šest uzastopnih pobeda, Juventus je malo posustao u nedelju... Očekujem uzbudljiv šampionat, mislim da će Milan da bude prvak, ali uz dosta problema jer će ga Inter i Juve u stopu pratiti. I ovdašnja javnost i mi igrači smatramo da je Milan najbolji, igraju najlepše i tipujem na njih, mada se nikada ne zna“.

Boško Janković je ’dete’ Crvene zvezde, u koju je došao sa 12 godina. U sezoni 2003/2004. bio je na pozajmici u ubskom Jedinstvu, a ’crveno-bele’ je napustio u avgustu 2006. kada je prešao u Maljorku.

Posle odličnih igara na Balearima prešao je u Palermo, a posle godinu dana na Siciliji prešao je u Đenou.

Za seniorsku reprezentaciju Srbije odigrao je 28 utakmica i postigao je pet golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: