Aleksandar Atanasijević za B92: „Možemo na Olimpijske igre“

Godinu koja je iza nas što se tiče sporta obeležili su Novak Đoković, kao i odbojkaši i odbojkašice. Jedan od članova tima koji je na Evropskom prvenstvu u Češkoj i Austriji doneo prvu titulu posle deset godina bio je i Aleksandar Atanasijević. 2011. godina je za Atanasijevića bila uspešna i na ostalim poljima, pošto je osvojio i titulu šampiona Srbije sa Partizanom, kao i bronzu na Svetskom prvenstvu za juniore. U intervjuu za B92 Atanasijević ističe po čemu će pamtiti prošlu godinu i šta misli o izazovima koji ga čekaju u toku 2012...

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Nedelja, 08.01.2012.

12:21

Default images

Uspešna godina za Atanasijevića počela je osvajanjem titule sa Partizanom, za šta je on bio jedan od najzaslužnijih.

Sigurno je da je 2011. bila jedna uspešna godina, počela je uspehom sa Partizanom. Željno smo iščekivali tu titulu, osvojili smo je posle 20 godina i mislim da je to bio veliki uspeh. Sigurno je da nam svima ta titula mnogo znači, kako igračima, tako i klubu, a i izuzetna je čast naći se na spisku igrača koji su osvojili titulu sa Partizanom“.

Atanasijević je pre dve godine bio član kadetske reprezentacije koja je Srbiji donela prvo svetsko odbojkaško zlato u istoriji, ali je ta generacija na juniorskom planetarnom šampionatu morala da se zadovolji bronzom.
Posle zlata od pre dve godine u kadetskoj konkurenciji znali smo da će biti teško ponoviti jedan takav uspeh, jer su druge reprezentacije puno napredovale. Znali smo da, ako želimo to ponovimo, moramo da puno radimo. Nismo imali sreće u polufinalu, odigrali smo jedan dobar meč, ali su Rusi pokazali da su u tom trenutku bili najjača reprezentacija na svetu. Međutim, opet smo dokazali da smo u samom vrhu, još jednom smo osvojili medelju i tako sa svakog takmičenja uspeli da se vratimo sa nekim odličjem“.

Odmah po završetku Svetskog prvenstva za juniore, Atanasijević se pridružio seniorskoj reprezentaciji, sa kojom je postao evropski šampion u Beču.

Bila mi je velika čast što sam se, pre svega, uopšte našao na Evropskom prvenstvu, a kasnije i na Svetskom kupu. Nisam imao šanse da igram puno, ali sam zadovoljan i onim što sam dobi. Mislim da mi je sam rad sa igračem kakav je Ivan Miljković puno značio, i mislim da će mi u budućnosti biti samo dodatno iskustvo, i nadam se da ću uspeti da se dokažem sada u klubu, Belhatovu, a kasnije i igrama u reprezentaciji. Mislim da mogu da napredujem još dosta i da jednog dana pokušam da zaigram više za reprezentaciju“.
Posle Šampionata ’starog kontinenta’, Atanasijević je dobio priliku i na Svetskom kupu u Japanu, gde Srbija nije uspela da izbori olimpijsku vizu za London.

Svetski kup je jedno izuzetno teško takmičenje, imali smo 11 utakmica u 15 dana, što je zaista nehumano. Međutim, možda smo bili ekipa koja je najkasnije došla u Japan, bilo nam je potrebno malo vremena da se aklimatizujemo na sve uslove. Prve tri utakmice smo izgubili, da kažem, nesrećno, od Argentine, Irana i Poljske, mislim da smo mi u ovom trenutku bolji od tih reprezentacija, ali to nismo dokazali. Kako je turnir odmicao igrali smo sve bolje i bolje, pokazali smo da svakoga možemo da dobijemo, da smo jedna od najjačih reprezentacija na svetu i da uspeh na Evropskom prvenstvu nije bio slučajan“.

Narednu šansu da obezbedi mesto u Londonu naš tim će imati za nekoliko meseci na kvalifikacionom turniru u Bugarskoj, a mladi srpski odbojkaš veruje da će ovoga put on i saigrači biti uspešni.
Olimpijske igre su san svakog sportiste, i sigurno će svako od nas dati svoj maksimum da se nađe u Londonu. Biće izuzetno teško, imamo još dva turnira, moramo već da razmišljamo o prvom, u Bugarskoj, mislim da već tamo možemo da izborimo vizu. Daćemo sve od sebe i nadamo se da ćemo igrati u Londonu“.

Atanasijević se na kraju osvrnuo na izuzetno uspešnu odbojkašku 2011. godinu.

Mislim da je na 20 takmičenja osvojeno 15 medalja, što je izuzetan uspeh. Bila je to odbojkaška godina za pamćenje, i teško da će je iko ponoviti jer su bukvalno sve kategorije, od mlađih do seniorskih, osvojile po neku medalju na velikim takmičenjima. Još jednom je Odbojkaški savez Srbije pokazao da je jedan od najboljih Saveza i da način na koji radi može samo da donese uspeh“, rekao je Aleksandar Atanasijević za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: