Aleksandar Kolarov za B92: “Ništa nije slučajno u fudbalu”

U godini koja je iza nas Aleksandar Kolarov istakao se kao najbolji srpski fudbaler, za šta je nagrađen Zlatnom loptom Fudbalskog saveza Srbije. To je bio jedan od povoda da baš Kolarov otvori niz intervjua za B92 u Novoj 2012. godini, a u njemu je otkrio šta misli o šansama svog Mančester Sitija u narednom periodu, onome što ga očekuje sa reprezentacijom i još mnogo toga...

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Nedelja, 01.01.2012.

14:46

Default images

Odličnim partijama u 2011. godini Kolarov je zaslužio standardno mesto u postavi Sitija, pa je sigurno i jedan od najzaslužnijih što ’građani’ drže prvo mesto u Premijer ligi.

Drago mi je i da ja i ekipa igramo dobro. Ulazimo u jedan vrlo važan mesec za nas, kao i za celu Premijer ligu, sa dosta utakmica, ali ga spremno čekamo. Bitno je da ostanemo tu gde jesmo, mislim da imamo kvalitetan tim i da možemo da budemo prvi na kraju“.

Ipak, Siti nije ispunio očekivanja u Ligi šampiona, u kojoj je takmičenje završio već u grupnoj fazi, pa ćemo ga u narednim mesecima gledati u Ligi Evrope na televiziji B92.
Beta
Sigurno je da smi i mi mnogo više očekivali od nas samih u Ligi šampiona, tako da je to bilo jedno veliko razočaranje za nas, ali nam ostaje još četiri takmičenja u kojima igramo i u svakom idemo po trofej. Jeste neuspeh Liga šampiona, ali se okrećemo drugim takmičenjima, nastavljamo sezonu i trudićemo se da budemo bolji nego što smo bili do sada“.

Kao i Siti, i njihov gradski rival Junajted, je eliminisan u Ligi šampiona, a srpski fudbaler smatra da će u njihovim duelima sa Portom, odnosno Ajaksom, biti odlučeni favoriti za osvajanje Lige Evrope.

Junajted je uvek favorit za titule, ali već u šesnaestini finala, mi igramo sa Portom, a oni sa Ajaksom, tako da će dve od ove četiri ekipe završiti takmičenje. Sa ulaskom takvih timova Liga Evrope je postala znatno jača, ali je, pored toga, to takmičenje jako bitno za nas“.
Beta
Što se tiče Premijer lige, trenutno je u najboljoj poziciji da Sitiju stane na put u borbi za titulu Junajted, a iako mnogi Totenhem gledaju kao tim koji bi mogao da napravi iznenađenje, Kolarov smatra drugačije.

U vrhu ima dosta kvalitetnih ekipa, Totenhem igra stvarno dobro, ali je moje mišljenje da veće šanse za titulu ima Čelsi. Totenhem je vrhunska ekipa, ima vrhunske igrače, ali mislim da im fali nešto malo da bi osvojili Premijer ligu. Ipak, ako Totenhem nastavi da igra kao u poslednjem periodu sigurno da može mnogima da poremeti planove, a naše prvenstveno“.

Kolarov prati izdanja ostalih naših igrača u Premijer ligi, a posebno mu je žao što je sezona za Nemanju Vidića, zbog povrede, već gotova.
Beta
Gotovo svi naši igrači koji igraju u Premijer ligi imaju bitne uloge u svojim timovima, posebno mi koji igramo u većim klubovima, ali to važi i za ostale. Bitno je za nas da imamo dosta igrača u ligi kakva je Premijer, to je dobro za naš fudbal. Petroviću je prva godina, dosta mu to znači na iskustvu, Ivanović je jedan od najboljih odbrambenih igrača u ligi, Milijaš ima nešto manju minutažu, ali je u poslednje vreme igra dobro i ima bitnu rolu. Za Vidića mi je žao, što se povredio i što mora da pauzira celu sezonu. Znamo svi ko je Nemanja Vidić u svetskom fudbalu, to je veliki problem za Junajted i naš fudbal. Blizu živimo pa se viđamo, i samo bih mu poželeo brz oporavak“.

2011. godina za reprezentaciju Srbije nije bila veoma uspešna, zbog neplasmana na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, a Kolarov ističe da je bitno da se ’orlovi’ dobro pripreme za ono što ih očekuje u narednom ciklusu.
Beta
Odmah posle utakmice sa Slovenijom sam rekao da je veliki neuspeh za nas to što nismo otišli na Evropsko prvenstvo, makar i u baraž, pa bismo posle videli šta bi se desilo. Sigurno je da imamo ekipu koja po kvalitetu treba da ide bar u baraž, nismo to uspeli, a opet smo se na kraju izborili da sami odlučujemo o sebi, a ni to nismo uspeli. Opet, ništa nije slučajno u fudbalu, kao i u životu, tako da smo tu gde smo. Imamo dosta vremena da se odluče neke stvari, i u Savezu, oko novog selektora. Mi igrači, a ja sam sada jedan od starijih, treba da preuzmemo odgovornost, da se spremimo za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014, koje sigurno neće biti nimalo lake“.

Fudbalski savez Srbije Kolarova je proglasio najboljim igračem u 2011. godine, a igrač Sitija ističe da je počastvovan tim priznanjem.
Fonet
To priznanje mi znači puno, sigurno je da bi imalo još veći značaj da smo sa reprezentacijom otišli na Evropsko prvenstvo. Velika mi je čast, ali i velika obaveza prvenstveno, da nastavim da igram i radim kao što je slučaj bio prethodne godine i da ne stanem na ovom jednom trofeju“.

Za kraj, Kolarov je otkrio svoje želje za 2012. godinu.

Sebi bih prvenstveno poželeo samo zdravlje. Kada sam zdrav sve je lakše, da me zaobiđu povrede, a klubu da ostanemo na mestu na kojem smo sada, da osvojimo Premijer ligu i, ako je moguće, još neki trofej. Čitaocima sajta B92 požeo bih isto što i sebi, puno zdravlja i mnogo uspešniju 2012. godinu“, rekao je Aleksandar Kolarov za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: