Nevena Ignjatović za B92: „Želim bodove u Svetskom kupu“

Drugu godinu zaredom Srbiju u Svetskom kupu u alpskom skijanju predstavlja mlada Nevena Ignjatović. Prošle sezone zbog bolesti i problema sa vremenskim uslovima imala je samo jedan start u elitnom takmičenju, a prošle nedelje u austrijskom Flahauu nagovestila je mnogo bolje plasmane. U intervjuu za B92 Ignjatovićeva je istakla kako su joj tekle pripreme za ovu sezonu i koji su joj ciljevi...

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Sreda, 28.12.2011.

22:40

Default images

Mlada srpska skijašica pripreme je počela još tokom leta i ističe da je zadovoljna na početak sezone.

Ove sezone sam imala dobar trening, vreme nas je poslužilo, a uslovi su bili odlični. Jedino nas je početak takmičarske sezone malo iznenadio jer nije bilo dovoljno snega, a sada ga na nekim mestima ima i previše i to je bio razlog otkazivanja nekih trka. U svakom slučaju, zadovoljna sam svojim timom, trenerima na skijanju, kao i novim trenerima za fizičku pripremu koji su mi se posvetili tokom leta u potpunosti i uz njihovu pomoć ušla sam u sezonu jako dobro“.

U dosadašnjem delu sezone Ignjatovićeva je učestvovala uglavnom na trkama Evropa kupa, a one su joj i glavni cilj u narednom periodu.
Dosta dobro sam skijala na poslednjih pet, šest trka i napravila sam dosta dobre rezultate. U Evropa kupu sam u veleslalomu bila deseta i 15, što me već sada dovodi na 24. Poziciju u toj disciplini, i 32. u generalnom plasmana. Sada ćemo se najviše fokusirati na Evropa kupa u cilju skupljanja što više bodova da bih na kraju sezone bila što bolja u generalnom plasmanu. Odlično sam skijala na treninzima i mislim da, pored rezultata koje sam postigla na početku ove sezone, mogu još da pokažem. Naravno, videćemo kako će se sve odvijati“.

Ipak, srpska skijašica u narednih nekoliko nedelja učestvovaće i na nekoliko trka Svetskog kupa,a prva je bila već prošle nedelje u Flahauu, gde je bila 46.
Bilo mi je super u Flahauu, dobro sam skijala i videla sam da mogu još bolje. Imala sam malo rezerve, jer je to bio moj tek drugi start u Svetskom kupu, tako da mislim da imam još vremena. Učestvovaću na trkama u Lincu, na Sljemenu, u Mariboru i Ofteršvangu. Uglavnom ću startovati slalome. Cilj mi je, naravno, da osvojim i neki bod u Svetskom kupu, odnosno da uđem u prvih 30 i kvalifikujem se za drugu vožnju“.

Ignjatovićeva je istakla i šta misli o dosadašnjem toku sezone u elitnom takmičenju.

Svakako mogu da kažem da Lindzi Von dominira u brzinskim disciplinama, a Marliz Šild u slalomu. Isto tako se ponekad pojave i neka nova imena, što je takođe zanimljivo“, rekla je Nevena Ignjatović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: