Ivica Kostelić za B92: „Povreda mi je poremetila planove“

Prošle sezone Ivica Kostelić je fantastičnim rezultatima u januaru došao do prvog velikog Kristalnog globusa, a sada se nada da će ponovo biti brz kada bude najvažnije. Hrvatski skijaš nije na najbolji način započeo novu sezonu, ali je u slalomu u poslednjih nekoliko nedelja ponovo bio dominantan i nagovestio je da su još bolji rezultati tek pred njim u narednim mesecima. Kostelić je u intervjuu za B92 pored o januaru pričao i o pripremama za novo izdanje Svetskog kupa, svojim očekivanjima i o još mnogo toga...

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Četvrtak, 22.12.2011.

21:15

Default images

Posle odlične sezone Kostelić nije odmah pauzirao, ali ga je povreda kolena sprečila da plan priprema sprovede u potpunosti.

Odmah po završetku prošle takmičarske sezone, u martu, sam započeo sa pripremama. Ali, već u aprilu sam morao da prekinem treninge i odem na operaciju kolena. Zbog toga sam izgubio važan deo priprema, sa oko 40 skijaških dana, što je otprilike jedna četvrtina ukupnog broja. Nastavio sam da treniram punim intenzitetom tek u julu“.

Tokom priprema Kostelić se posebno koncentrisao na dve discipline, jednu u kojoj je odličan i drugu u kojoj još uvek nema trijumf u Svetskom kupu.
Beta
Najviše sam stavio akcenat na veleslalom, a od kraja oktobra i na slalom“.

U dosadašnjem delu sezone Kostelić je imao promenljive rezultate i pojedine trke je čak završio van osvajača bodova, ali je od kanadsko-američke turneje sve krenulo znatno bolje za njega.

U Zeldenu sam bio pomalo iznenađen petim mestom u veleslalomu, ali mi je ono dalo mnogo samopouzdanja jer sam ostvario dobar rezultat uprkos nedostatku treninga. Kanadsko-američka turneja otkrila nam je nedostatke u materijalu u brzinskim disciplinama, ali i veliko olakšanje u vidu pobede u slalomu u Biver Kriku“.

Upravo zbog problema u brzinskim disciplinama, Kostelić je već sada uvideo na šta mora da se koncentriše ako želi da odbrani titulu u Svetskom kupu.
Beta
Kako se za sada stvari odvijaju, moraću da se rezultatski koncentrišem na slalom i kombinacije, a da u brzinskim disciplinama sredim pitanje materijala i probijem se opet prema vrhu. Nadam se da ćemo uspeti da pronađemo rešenje, ali i da ću skijati slalom na visokom nivou“.

Prošle sezone Kostelić je u januaru trijumfovao na sedam trka i to u četiri različite discipline i tako napravio odlučujuću prednost u odnosu na konkurente.

Teško je sada reći kada ću doći u vrhunsku formu jer je plan priprema bio poremećen. Moguće je da ću zbog toga forma doći ranije, ali se nadam da ću i u januaru biti brz“.

Prvi deo sezone već pre prošao i sada sledi ono pravo, a Kostelić je već sada zna ko bi mogli da mu budu najveći konkurenti u borbi za mali Kristalni globus u slalomu, ali i ukupan trijumf u Svetskom kupu.
Beta
Ima mnogo više pretendenata za titulu u generalnom plasmanu nego prošle sezone. Konkurenti će mi sigurno biti Aksel Lund Svindal, Marsel Hiršer, Ćetil Jansrud, Bodi Miler, Žan-Baptist Granž“.

Kostelić je istakao da će mu iskustvo od prošle sezone sigurno pomoći u borbi za novi veliki Kristalni globus, a da postoji jedna trka kojoj se posebno raduje.

To je zagrebačka trka, na Sljemenu, ona je uvek posebna“, rekao je Ivica Kostelić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: