Aksel Lund Svindal za B92: „Moram da napadam Ivicu“

Nova sezona u Svetskom kupu u alpskom skijanju počela je pre skoro dva meseca, a od tada kao jedan od glavnih kandidata za Kristalni globus istakao Norvežanin Aksel Lund Svindal. Svindal je već dva puta trijumfovao u generalnom plasmanu elitnog takmičenja, 2007. i 2009. godine, a ove sezone pokušaće da se izjednači sa još jednim legendarnim Skandinavcem Ingemarom Stenmarkom po broju titula. U ekskluzivnom intervjuu za B92, norveški skijaš otkrio je kakva su njega očekivanja ove sezone i ko mu je glavna konkurencija u borbi za veliki Kristalni globus...

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Nedelja, 18.12.2011.

14:18

Default images

Svindal je takmičenje u prošlogodišnjem Svetskom kupu završio kao četvrtoplasirani, a pripreme za novu sezonu započeo je već u martu, kada je ono završeno.

Pripreme za novu sezonu počinju odmah po završetku prethodne. Neki skijaši odluče da odu na odmor, ali ja volim da nastavim sa skijanjem dok ima snega. Tokom leta sam se tako pripremao na Novom Zelandu i u Čileu“.

Iako je prošle godine najavljivao borbu za veliki Kristalni globus, Svindal je na kraju bio daleko od osvajača Svetskog kupa Ivice Kostelića, a sezonu je spasao osvajanjem zlata u superkombinaciji na Svetskom prvenstvu u Garmiš-Partenkirhenu.

Nisam 100 odsto zadovoljan prošlom sezonom. Bio sam dobar u veleslalom, ali sam bio poprilično nestabilan u brzinskim disciplinama. Ipak, zbog zlata u Garmišu trebalo bi da budem zadovoljan prošlom zimom“.
Beta
Upravo zato, Svindal mnogo više očekuje od sezone koja je već sada u punom jeku.

Želim da osvojim Svetski kup i da napredujem u spustu“.

Iako rezultati od početka sezone ne govore tako, Svindal Kostelića smatra svojim najvećim konkurentom u borbi za titulu u generalnom plasmanu Svetskom kupu.

Ivica Kostelić mi je sigurno najveći konkurent. Da bih ga pobedio moram konstantno da skijam brzo. I, moraću da ga napadam tokom cele sezone“, rekao je Aksel Lund Svindal za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: