Basta za B92: "Igrati za reprezentaciju je najveća čast"

Bivši fudbaler Crvene zvezde, a već tri sezone prvotimac Udinezea Dušan Basta ove sezone igra odlično u timu koji je lider na tabeli italijanske Serije A. Basta kod trenera Frančeska Gvidolina igra ofanzivnije u odnosu na protekle sezone, a posledica toga su tri gola koja je postigao u dosadašnjem delu sezone. Udineze je bez problema stigao i do šesnaestine finala Lige Evrope u kome će igrati sa grčkim PAOK-om.

Izvor: Uroš Živkoviæ

Petak, 16.12.2011.

19:51

Default images

Saznali ste protivnika u nastavku takmičenja u Ligi Evrope, to je solunski PAOK. Da li si ti zadovoljan i kakve su reakcije u klubu posle žreba?

"Svi u klubu smo zadovoljni ishodom žreba. Moglo je mnogo nepovoljnije da se završi po nas, jer svi znamo da su u žrebu bili Mančester junajted, Mančester siti i mnogo jake ekipe. Naravno da je PAOK jedna dobra ekipa, da neće biti lako, pogotovu u Solunu, kada budemo gostovali PAOK-u. Znamo da su njihovi navijači glasni, da je njihov teren "vruć“ , ali mi ćemo igrati svoju igru kao što smo i radili od početka sezone i ja se iskreno nadam prolazu"

Ove sezone si standardan prvotimac, postigao si tri gola, a tvoj tim deli prvo mesto na tabeli Serije A sa Juventusom.

"Zadovoljan sam igram i rezultatima. Posle duge i teške povrede konačno sam se vratio na teren i jako sam srećan zbog toga. Ekipi ide jako dobro, što je jako bitno. Tri gola koja sam do sada postigao su moj lični rekord, nikada nisam postigao tri gola u jednoj sezoni. Razmišljam samo o tome da budem zdrav, to mi je jedina želja, a sve ostalo će doći na svoje postepeno. Očekujem da nastavimo sa dobrim igrama, da cela ekipa igra dobro jer jedino tako može i da se istakne neki pojedinac, kada je kolektiv jak i kada kolektiv pravi dobre rezultate."

U meču sa Kijevom postigao si gol glavom, ali si se i povredio pa smo mogli da vidimo da si u utakmici sa Seltikom (TVB92) u Ligi Evrope imao flaster ispod oka.

"Povreda zarađena u meču sa Kijevom nije teška. Baš kada sam postigao gol protivnički igrač me je zakačio kopačkom ispod oka i napravio mi samo jednu rasekotinu. Odmah posle utakmice sam otišao na ušivanje, imam šest kopči, ali nije ništa strašno. Bitno je da kost nije slomljena niti je naprsla, tako da je to dobro prošlo."
Basta je u dresu Crvene zvezde na 122 utakmice postigao pet golova, a pamti se onaj postignut u Strazburu, decembra 2005. godine. Da li pratiš igre svog bivšeg kluba Crvene zvezde?

"Pratim Zvezdu preko medija i putem interneta kad mogu pogledam moju Zvezdu. Krivo mi je što je Partizan poslednjih godina supreiorniji od Zvezde, ali očekujem da vrlo brzo Crvena zvezda stane na noge i da se vrati na onaj stari kolosek, na stare pobedničke staze."

Dušan Basta je za reprezentaciju Srbije i Crne Gore debtiovao 31. marta 2005. godine u meču sa Španijom na "Marakani", a posle toga je odigrao samo još jedan meč. Da li se nadaš pozivu u reprezentaciju Srbije?

"Meni je najbitnije da nastavim sa dobrim igrama u Udinezeu i nadam se da će onda poziv u reprezentaciju doći. Igrati za nacionalni tim je sigurno najveća čast za jednog fudbalera. To je kruna karijere, „šlag na torti“, a ako budem bio pozvan daću sve od sebe da opravdam ukazano poverenje."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: