Pantelić za B92: "Zvezda je moj život"

Srpski fudbaler Marko Pantelić kaže za B92 da je srećan zbog golova i odličnih igara koje pruža u dresu grčkog Olimpijakosa. Reprezentativac Srbije govorio je i o situaciji u Crvenoj zvezdi, njegovom mogućem angažmanju u klubu iz Ljutice Bogdana, nacionalnom timu, izboru za novog selektora...

Izvor: Nina Kolundžija

Ponedeljak, 05.12.2011.

20:38

Default images

“Stvarno sam jako zadovoljan pogotovo što je bilo veoma teško poslednjih meseci. Sedam, osam, možda čak i devet meseci nisam igrao i trebalo je to sve vreme izdržati, držati koncentraciju i biti profesionalac, trenirati maksimalno i čekati da se sklope kockice. Ja jesam postizao golove kada sam igrao na utakmicama gde nam je pogodak bio preko potreban i stvarno su ti moji golovi donosili pobede i bodove. Međutim, nisam igrao od starta tako da mi ovo stvarno mnogo znači i na psihičkom i na drugim planovima”.

Olimpijakos se u utorak sastaje sa Arsenalom u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona. U slučaju pobede grčkog tima i poraza ili remija Olimpika iz Marselja, Olimpijakos će igrati u osmini finala.

“Sigurno da je ekipa Arsenala jako, jako dobra i mi ne smemo, a i bilo bi glupo da mi pretimo Arsenalu, ali daćemo sve od sebe da pobedimo i osvojimo nova tri boda. U slučaju bilo kog drugog rezultata sem pobede Marselja u Dortmundu, našli bismo se među 16 najboljih timova u Ligi šampiona što bi bio ogroman uspeh i učinićemo sve da do toga dođe.”
Poslednjih dana mnogo se govori o povratku Dragana Džajića u Crvenu zvezdu. Pantelić ne bi imao ništa protiv da se to i dogodi.

“Mnogo poštujem gospodina Dragana Džajića i svarno bih voleo da se vrati u klub na neku funkciju. On je uvek bio i ostaće u Crvenoj zvezdi kao i svi mi koji pratimo dešavanja. Normalno, on je imao malo više uticaja od nas, dolazio je više na stadion i sigurno da je tamo stalno. Mislim da je to čovek koji je potreban Crvenoj zvezdi i žao mi je zbog svega što mu se dešavalo otkad je predao da bude predsednik ‘crveno-belih’”.

Mnogi navijači Crvene zvezde voleli bi da Pantelić jednog dana ima značajnu ulogu u klubu iz Ljutice Bogdana.

“Crvena zvezda je moj život, moja prva ljubav i da ću ja uvek biti deo nje i ona deo mene. Međutim, u ovom trenutku razmišljam samo o fudbalu, ne razmišljam o funkcijama nakon igračke karijere. Ima vremena, videćemo.”

Reprezentacija Srbije je bez selektora, kapitena Dejana Stankovića i Nemanje Vidića. Pantelić još nije doneo odluku da li će se i on povući iz nacionalnog tima.

“Ima još mnogo vremena do početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, o svemu ćemo razgovarati pa i o tome. Što se tiče selektora, ja sam siguran da ljudi u Fudbalskom savezu vrlo dobro znaju šta rade i kako rade i siguran sam da će doneti odluku na radost svih nas i da će svi biti zadovoljni izborom. Ima vremena, ne treba žuriti, trčati pred rudu. Polako treba sve organizovati, ne smemo srljati već doneti pametnu i mudru odluku.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: