Dejan Stanković za B92: "Za sada ne menjam odluku"

Srpski fudbaler Dejan Stanković rekao je u intervjuu za B92 da za sada i dalje ostaje pri svojoj odluci da više ne igra za reprezentaciju Srbije. Stanković je za B92 još govorio o situaciji u Interu, svom pogledu na derbi između Crvene zvezde i Partizana, kao i o Siniši Mihajlović kao potencijalnom kandidatu za mesto selektora reprezentacije Srbije.

Izvor: Saša Ozmo

Četvrtak, 01.12.2011.

16:33

Default images

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da će se bivši kapiten možda vratiti u nacionalni tim, a Stanković kaže da je ta tema još daleko.

„Meni je to pitanje došlo iznenada, a ja sam odgovorio pošteno rekavši da se za sada kod mene ništa ne menja, ostaje sve kao što je i bilo. Mnogo je ’ako’ u tom pogledu, Fudbalski savez Srbije čeka dosta posla – tu je pitanje selektora, treba da budu izbori itd. Mislim da FSS sada ima prečeg posla od toga da se piše hoću li se ja vratiti u reprezentaciju ili ne“.

Inter je očajno počeo sezonu, ali sada je u sve boljoj formi, naročito u Ligi šampiona.

„Mnogo loše smo počeli sezonu, ali idemo dalje. Sada se dosta bolje fizički osećamo, napravili smo nekoliko dobrih rezultata u Seriji A, a i u Ligi šampiona smo obezbedili prvo mesto i samim time lakšeg protivnika u osmini finala. U Kalču želimo da zabeležimo što više dobrih rezultata do kraja godine i da se priključimo vrhu, gde nam je i mesto“.
Uprkos porazu Crvene zvezde od Partizana u derbiju, Stanković smatra da je njegov matični klub još u igri za titulu.

„Video sam samo rezultat derbija, a posle toga sam pogledao najbitnije detalje sa utakmice. U derbiju se nikada ne zna ko će biti pobednik, to ga i čini lepim. Iako je bodovna prednost koju je stekao Partizan poprilično velika (sedam bodova), mislim da ništa još nije gotovo i da ima dosta da se igra“.

Od odlaska Vladimira Petrovića, fudbalska javnost spekuliše o imenu novog selektora, a jedan od ozbiljnijih kandidata je i Siniša Mihajlović.

„Sa tehničko-taktičkog aspekta mogu da kažem da je Mihajlović sigurno spreman da bude selektor Srbije. Sada, pitanje je da li će FSS i on uspeti da postignu dogovor. Ja ovako sa strane, kao neko ko poznaje Mihajlovićev rad na klupama Katanije, Bolonje i Fiorentine, mogu da kažem da je on kao trener spreman da vodi reprezentaciju. U druge stvari ne bih ulazio“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: