Rodžer Federer za B92: „Meč godine protiv Novaka“

Švajcarski teniser Rodžer Federer odmah posle trijumfa na završnom Mastersu u sezone u Londonu dao je ekskluzivni intervju za B92 u kojem je otkrio šta misli o sezoni Novaka Đokovića, njihovom rivalstvu i svom fantastičnom kraju godine.

Izvor: Milan Boškoviæ

Ponedeljak, 28.11.2011.

11:13

Default images

Ne znam da li znaš, ali prošlo je već dosta vremena od kada si poslednji put pričao za srpske medije, skoro tri godine. Moje lično mišljenje je da si sada igrao svoj najbolji tenis u 2011. godini, šta ti misliš o tome i da li će ti takva igra biti dovoljna da osvojiš neki od glavnih turnira sledeće sezone?

Mislim da bi ovaj nivo tenisa trebalo da bude dovoljan da osvojim neki Gren slem, ali ništa nije zagarantovano. Mislim da sam igrao veoma dobro pri kraju sezone, ali mislim da je možda meč sezone bio onaj protiv Novaka jer je on tada imao niz nepobedivosti, bilo je to na Rolan Garosu, pred neverovatnom publikom. On je isto igrao odlično, ali na kraju je neko morao da pobedi, i na taj meč gledam kao svoj najbolji ove godine“.
Beta
Možda je za njega onaj sa US Opena, gde je uspeo neverovatno da se vrati u meč, ali mislim da je ovo bila veoma zanimljiva i naporna teniska godina. Novak je imao neverovatnu godinu, on je očigledno igrač godine, Rafa je ponovo pobedio na Rolan Garosu, a ja sam sezonu završio na visokom nivou, dok je Mari takođe imao dobru sezonu. Mislim da nas i naredne godine očekuje jedna veoma dobra sezona, neće biti lako ni za jednog od nas da osvoji neki od najvećih turnira, ali svi se nadaju pobedi na Australijan Openu, tako da je pritisak tu“.

Dva pitanja u jednom, prvo je koja je tajna tvog rivalstva sa Novakom, postoji neka posebna tenzija između vas dvojice koju svi možemo da osetimo, posebno na terenu, i koja je tvoja tajna, mnogi igrači se ’raspadaju’, a ti igraš najbolji tenis krajem novembra?
Beta
Moje planiranje karijere se razlikuje od ostalih igrača jer ja imam porodicu, na ATP turu sam već 12-13 godina, još kao junior sa 14 godina sam mnogo putovao, tako da sve ovo radim već dugo. Očigledno je da imam mnogo iskustva, koje mi pomaže, ali, gledajte, napravio sam mnogo grešaka u svom životu kao teniser, tako da pokušavam da donosim prave odluke kada mogu, ali nema garancija da ću i igrati dobro, tu su tendencije, kada sebi daš šansu ponekad to i upali, kao što je slučaj sa mnom ove jeseni“.



Mislim da je rivalstvo sa Novakom veoma posebno jer obojica igramo toliko atletski, mislim da su naši mečevi veoma uzbudljivi za gledanje, neverovatno je da toliko uspevamo da jedan drugog teramo levo i desno. Mislim da su svi mečevi ove godine, sem možda Dubaija, kada me je lako pobedio, imali fantastične mečeve u završnicama turnira, navijači su uživali i mislim da je on nešto dobro u ovoj igri. Srećan sam zbog njega jer je igrao tako dobro ove godine, a siguran sam da ćemo i sledeće sezone imati zanimljive duele“, rekao je Rodžer Federer za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: